E2a

Deel een: Hoe maak je een film schrijven

Het krijgen van uw zaakjes

In de komende artikelen zal ik de belangrijkste aspecten van het schrijven van een film:

 • Hoe te brainstormen over ideeën en maak een behandeling.
 • Hoe wordt dat de behandeling te analyseren om te zien of het zal werken als een script.
 • Daarna zal de tweede belangrijkste onderdeel, hoe u het script te schrijven.
 • En tenslotte, hoe je samen een business plan, zodat u kunt de lange moeizame proces van de marketing van uw product te starten.

Maar eerst, samen krijg je act!

 1. Scenaristen kan schrijven in veel verschillende vormen. Ze kunnen tv-soaps, sitcoms, drama-serie, of kleine onafhankelijke films of grote special effects gedreven blockbusters schrijven. De markten voor al deze eigen bijzondere eisen en de schrijvers interactie met het eindproduct anders van elkaar. In deze serie artikelen zal ik concentreren op de film, maar zelfs binnen dat gebied, hebben we een hele reeks van verschillen. Om te beginnen, elke film is anders, omdat elke productie wordt samengevoegd anders door een hele reeks van individuen vaak verspreid over de wereld. Verder zijn er veel verschillende filmindustrie en zelfs als men geen Mexicaanse, noch Indische noch Chinees, kan men nog steeds schrijven Mexicaanse Worstelen films, Bollywood Musical of Chinese Sword Play films als je toevallig in een positie om dit te doen!

  Deel een: hoe maak je een film schrijven. Scenaristen kan schrijven in veel verschillende vormen.
  Deel een: hoe maak je een film schrijven. Scenaristen kan schrijven in veel verschillende vormen.

  In 2007 ben ik persoonlijk had een dertien delige TV-serie uitgezonden in Singapore, een dramaserie
  over de levens en liefdes van de Civiele Bescherming Force van Singapore. Ik ben een blanke Angelsaksische mannen die toevallig hebben geleefd in Hongkong sinds 1991 en dus betrokken zijn geraakt in de Aziatische film-en tv-wereld. Wat dat betreft wel, ik heb een film optioned in Hollywood, die hopelijk zal worden gemaakt in 2008! Maar evenzo Ik ben een van de schrijvers over een Indiase film die ook in pre-productie in Mumbai en ik zal er in februari 2008 de bespreking van een aantal van de details. Al deze markten werken heel anders en verwachten verschillende dingen van de schrijver. Het is de professionele de taak om deze verschillen te begrijpen, een aspect van de scenarioschrijven carrière die is steeds belangrijker geworden naarmate de markt is geglobaliseerd, en een die in de toekomst zullen nog belangrijker.

 2. De scenarioschrijver is niet een uitgeklede versie van een romanschrijver. Hoewel het schrijven van proza ​​tegenwoordig soortgelijke methoden van betrokkenheid bij de uitgeverswereld die men hanteert voor interactie met de filmwereld eist, de schrijver de kunst is heel erg een individualistische ding, terwijl de scenarist maakt deel uit van een creatieve samenwerking met andere zeer creatieve individuen. De directeur, de fotograaf, de acteur, de componist, en zelfs de production designer recht naar beneden om de make-up artiest en traiteur, hebben allemaal moeilijke vaardigheden en esthetische filosofieën die moeten worden uitgeoefend op de productie tot een bevredigende ervaring voor zorgen de kijker. Dus het helpt als de scenarist heeft ook enige kennis van al deze andere vaardigheden, hoewel ik denk vaak dat een sterke kop voor het bedrijfsleven is de belangrijkste vaardigheid om te hebben naast uw schrijven vaardigheden.
 3. Maak er een gewoonte van te denken dat een film is wat je schrijft en niet gewoon een script! Om een film gemaakt moet u niet alleen een geweldig idee dat kan worden gemaakt, dat in staat is het vinden van een markt, maar ook een reeks documenten die de levensvatbaarheid van uw concept zal aan alle de belangrijkste personeelsleden die moeten worden betrokken bij het proces, niet in het minst van wie de investeerders! Dus je moet een pitch te schrijven, moet je een behandeling te schrijven, moet u een script schrijven en ergens langs de lijn iemand zal een business plan schrijven en die persoon kan net zo goed zijn dat je, omdat op die manier word je een producent .

  Dit moet u toelaten om te voorkomen dat het clichebeeld verknipte scenarioschrijver die niet eens uitgenodigd voor de premier. U kunt ook proberen toe te voegen directeur aan uw ambities. De schrijver / regisseur / producent is de weg te gaan, en als je niet al te beheren door jezelf, dan samen te werken met partners die kunnen bundelen hun ideeën en talenten met betrekking tot dit scala van eisen wordt sterk aanbevolen. Business partners schroef elkaar op, vechten onderling, eindigen in geschillen en ga zo maar door, maar dat zijn zaken. Het gebeurt. En soms het allemaal werkt en iedereen is rijk, gelukkig en voor het moment tevreden met hun lot. Het is gegarandeerd dat je niet gelukkig zijn op elk punt als je alleen maar denkt dat je kunt zitten in je kamer, een script schrijven en steek hem in de post met uw vingers gekruist. Je moet om deel te nemen zo volledig als je kunt met de industrie.

Kortom, bij elkaar te krijgen je act. En ga verder met movie-schrift deel 2 .

Het krijgen van uw zaakjes. De scenarioschrijver is niet een uitgeklede versie van een romanschrijver.
Het krijgen van uw zaakjes. De scenarioschrijver is niet een uitgeklede versie van een romanschrijver.