E2a

Hoe de afstand te berekenen door blikseminslag

Donder en bliksem zijn fascinerende verschijnselen

Donder en bliksem zijn fascinerende verschijnselen, van oudsher tot de tijd Benjamin Franklin besloot om zijn experimenten uit te voeren met een vlieger. Elementaire studies laat ons dat licht en geluid reizen kennen via de lucht of andere media met verschillende snelheden, dat is waarom je vaak hoort het geluid van de donder na je eigenlijk zien de bliksem. Bliksem ontstaat als gevolg van het ontstaan ​​en de afvoer van elektrische energie tussen de gebieden van tegengestelde geleiding. Dit kan gebeuren tussen wolken, in een wolk of van de wolk naar de grond. Snelle verwarming en koeling van de lucht tijdens onweer oorzaak schokgolven die we horen als donder.

Hoe kan men te weten komen waar precies de bliksem valt op

Hoe kan men te weten komen waar precies de bliksem valt op? Hoe dichtbij of ver van u is dit gebeurt? Als u geïnteresseerd bent in het kennen, lees dan verder ...

Berekenen van de afstand

Hoe de afstand te berekenen door blikseminslag. Berekenen van de afstand.
Hoe de afstand te berekenen door blikseminslag. Berekenen van de afstand.

  1. Controleer de hemel voor de volgende onmiddellijke bliksemflits.
  2. Tel het aantal seconden vanaf het moment dat u de flitser tot je hoort het geluid van de donder.
  3. Verdeel de totale seconden geteld zoals hierboven met 5. Het antwoord is de afstand in mijlen van hoe ver de bliksem van u afkomstig is.

    Bijvoorbeeld, als u telde in totaal 10 seconden tussen de eerste flits tot het moment dat je hoorde de donder, de bliksem is 2 mijl afstand van u. Voor de berekening in kilometers, 1 mijl = 1.609 kilometers, vandaar de afstand zal ongeveer 3.22 kilometers.

Donder en bliksem zijn fascinerende verschijnselen. Tel het aantal seconden.
Donder en bliksem zijn fascinerende verschijnselen. Tel het aantal seconden.

Vergeet niet ...

  • Licht en geluid reizen op verschillende snelheden, de voormalige veel sneller dan de laatste.
  • De geluidssnelheid wordt beïnvloed door de media waarin het reizen - vacuüm, lucht, enz. lucht invloeden zoals vochtigheid, temperatuur, hoogte en dichtheid bepalen de snelheid waarmee geluid reist.
  • Bliksem doet zich niet voor als een staking, vaak zullen er meerdere gelijktijdige knippert en het kan moeilijk te traceren welke flitser veroorzaakt de exacte geluid dat u zult horen.
  • Dit is slechts een eenvoudige benadering methode om de afstand te berekenen, niet 100% waterdicht. Bliksem kan verspreid over een straal van 10-15 mijlen voor een enkele flash, dus een veilige afstand om weg te zijn van de getroffen door de bliksem moet een minimum van de bovengenoemde afstand bereik of meer.
  • Het beste is om naar de dichtstbijzijnde schuilplaats die volledig is afgedekt. Wees niet in contact komen met een metalen voorwerp of oppervlak, aangezien de meeste metalen zijn goede geleiders van elektriciteit en de bliksem is een elektrische lading!

Het is heel belangrijk om te onthouden dat de bliksem kan doden en uw eerste fundamentele reactie zou moeten zijn om veilige schuilplaats te vinden. "Een gewaarschuwd mens telt" en dus, bij welke laatste weer-updates te houden voordat u eropuit trekt, op zoek naar een veilig onderkomen onmiddellijk moet u buiten worden gevangen, en blijf uit de buurt van hoge geïsoleerde objecten zoals bomen, torens of palen. Onmiddellijke reanimatie en eerste hulp voor de getroffen personen wordt aanbevolen.