E2a

Hoe de geschiedenis van videogames weten

Vandaag genieten we van high-tech video games met full colour en realistisch decor en geluid. Controlling onze video game-omgeving wordt gedaan met geavanceerde regelaars: er zijn de trilfunctie, de draadloze controller en bewegingssensoren. Video games blijven groeien in populariteit, jaar na jaar. Waar komt deze multi-miljard dollar video game-industrie krijgt de start? Laten we eens een kijkje nemen naar de geschiedenis van videogames te leren.

Meer dan drie decennia geleden

Hoe de geschiedenis van videogames weten. Meer dan drie decennia geleden.
Hoe de geschiedenis van videogames weten. Meer dan drie decennia geleden.

Meer dan drie decennia geleden, Ralph Baer vrijgegeven van de Magnavox Odyssey, die de bijnaam "Brown Box". Dit was de eerste home video game systeem. Het liep op batterijen en had geen geluid. Echter, de meeste van de oudere generatie herinnert Pong als de eerste video game.

Toen Atari Pong uitgebracht in 1975, Sears verkocht onder de Tele-Games label. Het was een eenvoudig spel van ping pong gespeeld op een tv-scherm. Een witte stip vertegenwoordigde de bal, een witte verticale lijn in het midden van het scherm was het net, en twee kleine verticale lijnen aan beide zijden van het scherm waren peddels. De console had twee knoppen die spelers zou draaien om de peddels op en neer bewegen, het raken van de witte stip heen en weer. Het enige geluid in dit spel was een saaie pieptoon.

Hoe zit het met een

Hoe zit het met AS Douglas die Noughts en Kruisen, een tic-tac-teen computerspel, gemaakt in 1952? Het lijkt bijna ondenkbaar, maar dit spel was eigenlijk gemaakt in de jaren '50! Het was echter niet op grote schaal beschikbaar voor uitkering, omdat de programmeertaal het vroeger werd alleen gebruikt op een plaats. Toen kwam Tennis for Two, een wetenschappelijk experiment dat sommige de eerste 2-D tennisspel te overwegen. Dit spel is gemaakt door William Higinbotham in 1958. En in 1962, Spacewar werd populair op universiteiten. Zoals je ziet, het leren van de geschiedenis van videogames is zeer interessant. Nolan Bushnell's Computer Space was de eerste arcade-stijl video spel dat gebruikt munten. Voor het grootste deel, werden deze games beperkt tot universiteiten en de universiteit computerlokalen. Echter, wanneer Atari 2600, de eerste multi-game-systeem voor huishoudens, werd uitgebracht in 1977 video gaming verspreidde zich snel. Dan, in 1979, vier oud-medewerkers van Atari gestart met een bedrijf genaamd Activision en ze begonnen het maken van game software voor de Atari 2600.

Hoe zit het met een.
Hoe zit het met een.

In 1980 Pac-Man, oorspronkelijk genaamd Puck Man, door Namco, werd een grote hit, de muntautomaten waarop Pac-Man werd gespeeld werden geplaatst in bars en waren een groot succes. Donkey Kong maakte zijn debuut in 1981, en in 1985 Tetris kwam op het toneel.

Interactive Gaming nam snel als de technologie verbeterd; in 1989 Sim City werd gelanceerd, en Street Fighter kwam uit in 1991, gevolgd door Mortal Combat in 1992.

Nintendo 64 gelanceerd in 1996 en introduceerde echte 3D-graphics, en in 1999 Sega Dreamcast's 56 kbps modem duurde online gaming. En zoals we allemaal weten, Sony's PS3 en Nintendo's Wii hebben elk, al nieuwe technologie en functies die ervoor zorgt dat de toekomstige videogames nog interessanter en leuker om te spelen.