E2a

Hoe de juiste borduurnaald maat te kiezen

Als u probeert om te borduren te leren

Als u probeert om te borduren te leren, de eerste stap is om te weten hoe u de juiste borduurnaald kiezen voor uw project. De juiste borduurnaald voorkomt dat de stof van wordt blijft haken of verstrikt. Het voorkomt ook dat de draad en naald uit te breken, zodat u kunt werken sneller en schoner.

Hoe de juiste borduurnaald maat te kiezen. Als u probeert om te borduren te leren.
Hoe de juiste borduurnaald maat te kiezen. Als u probeert om te borduren te leren.

Hier zijn enkele tips om u te helpen kiezen van de juiste borduurnaald voor de taak.

  1. Ken uw stof. Bepaal eerst of u een stompe of scherpe naald nodig hebt door knwoing uw borduurwerk stoffen. Strakke weeft zoals katoen en synthetische mengsels hebben de neiging om scherpere naalden nodig. Aan de andere kant, zal los weeft, zoals borduren canvas en linnen hebben een stompe naald. Merk op dat tapijt naalden stomp punten hebben, terwijl chennile naalden hebben scherpe punten.
  2. Ken uw draad. Zij sized van de draad zal u helpen bepalen van de grootte van het oog van de naald die je nodig hebt. In de regel wordt de kleinst mogelijke oog vaak zo gebruikt als om te voorkomen dat grote gaten in uw borduurmotief collectie. Borduurgaren wordt meestal gebruikt met crewel borduurwerk en borduurwerken. Pearl en borduurgaren worden meestal gebruikt in kruissteek projecten.
  3. Weet wat je doet. Het kennen van de type project dat u van plan te doen zal ook de grootte van de borduurnaald u gaat gebruiken vast te stellen. Meestal zal dikker projecten moeten meer naalden. Geteld kruissteek en borduurwerken zal normaal moeten een stompe maasnaald. Borduurnaalden worden gebruikt voor gestempeld kruissteek en bloemen borduurwerk. Crewel projecten moet ofwel crewel of borduurnaalden. Een beading naald is het beste voor het bevestigen van kralen aan andere stoffen of borduurwerk.
  4. Ken uw naald. Zodra u hebt bepaald de stof, draad, en project u gaat gebruiken, kunt u beginnen met het plukken van de grootte van uw borduurnaald. Merk op dat borduurnaalden een langere oog, een functie die hem ten opzichte van andere naai naalden hebben. Hoe langer de ogen maakt het ook gemakkelijker voor het inrijgen van de naald. Zoals eerder gezegd, moet u altijd gebruik maken van de naald met de kleinste oog om te voorkomen dat schade aan uw project. De grootte van het oog wordt kleiner naarmate een hoger nummer invoert. Een nr. 13 naald wordt meestal gebruikt voor het naaien van de dikste draden op een tapijt doek. Een nr. 28 naald zal beter zijn voor zeer fijne punt werk op gaas doek. Sommige borduurstof, zoals borduren doek en kruissteek stof, hebben een meter of tellen. Dit vertelt je de grootte van de openingen in het weefsel. Hoe lager de telling, hoe groter de openingen. Grotere openingen zou betekenen is het het beste dat een dikkere garen of naald worden gebruikt op. 10 count stof gebruikten een naald nr. 18, bijvoorbeeld. Ondertussen zal een nr. 22 naald precies goed voor 18 -, 20 -, en 24-count stof.

Er zijn echt geen harde of snelle regels bij het kiezen van de juiste borduurnaald maat voor uw project. Terwijl soms enkele naalden zijn gelabeld voor een specifiek gebruik, voel je vrij om verschillende naalden proberen om te zien of het zal goed werken voor je project, zelfs als op het eerste lijkt het niet om de juiste naald voor zijn. Experimenteer om te zien wat het beste werkt voor jou.