E2a

Hoe de kunst van storyboards te gebruiken

Bij een poging om het verhaal stroom van een script of een concept over te brengen, wilt u misschien verkopen niet alleen het idee dat je in gedachten hebt, maar ook helpen de klant te visualiseren hoe het idee wordt meegedeeld aan het publiek. De beste manier om dit te bereiken is door het gebruik van een storyboard.

Een storyboard is als een stripboek

Een storyboard is als een stripverhaal, met geïllustreerde panelen beeltenis van de scènes die zijn ontvouwen in het script. Een storyboard is zeer behulpzaam bij het vertalen van het geschreven script in een visueel medium, want het geeft de lezer een manier om te "zien" wat er wordt beschreven. Een storyboard paneel toont de manier waarop een schot moet worden samengesteld, geven een duidelijk idee van hoe dicht of ver een object of acteur zal verschijnen in relatie tot anderen en het weerspiegelt ook hoe deze betrekking heeft op de volgende opname. Het panel zal ook laten zien wat delen van het script samen met de visuals, wat geluidseffecten of muziek scoren worden gehoord, en geeft een algemeen gevoel van hoe het script zal worden verteld.

Bovendien

Bovendien, een storyboard geeft de beoogde kijker een middel om goed kritiek op het script. In staat zijn om de stroom van het script beter te zien is de kijker het aanhalen die opnamen moeten worden veranderd en die gedeelten van het script zwak kunnen zijn en moeten worden herschreven. Indien ooit, probeer dan de herstructurering van de pacing of de volgorde van bepaalde scènes naar een betere verhalende bereiken.

 • Opmerking: Bij het ​​maken van een storyboard, bent u niet verplicht om ongelooflijke artistieke vaardigheden hebben. Houd in gedachten dat een storyboard is bedoeld om de wijze van narratieve stroming wijzen op een visuele manier en is niet bedoeld om te worden gezien als laatste kunstwerk van de manier waarop een stripverhaal of een grafisch ontwerp wordt gezien. Stok figuren en vormen zijn genoeg om te suggereren hoe uw script is bedoeld te stromen, zolang ze gelabeld voldoende duidelijk kan worden geïdentificeerd.
 • Begin met het script. Leg het script voor je en probeer te visualiseren hoe u wilt dat het verhaal verteld worden. Kennis te nemen van de belangrijkste scènes in het script, omdat die scènes genoeg moet worden gegeven concentreren in het eindproduct. Breken het script om een ​​overzicht en toelichting als die er zijn delen van het script dat geen dialoog zal hebben.
 • Maak uw miniaturen. Een miniatuur is een kleinere geschetst versie van uw storyboard. Terwijl een vel briefpapier zes panelen van een storyboard kan hebben, moet een hele duim-gespijkerd storyboard te kunnen passen in de obligatie-papier zelf, afhankelijk van de lengte van wat je eigenlijk storyboards. Een miniatuur is van belang bij het verkrijgen van een visuele gevoel van hoe het verhaal moet worden verteld. Thumbnails zal u ook een glimp van wat scènes zoveel dialoog kan hebben dat een grotere verscheidenheid van schoten nodig kunnen zijn om te voorkomen dat steeds saai.
 • Visuele tips! Houd in gedachten dat bij het ​​samenstellen van uw scènes, zijn er films te maken van technieken die kunnen zeer nuttig zijn om dramatische verhalen te bereiken. Een vaststelling schot, meestal een vertoning waar de scène plaatsvindt, is een goede manier om de over-all emotionele gevoel van uw verhaal op te bouwen. Ruimtelijke relaties moeten worden nageleefd om een ​​interne consistentie van "wie is waar 'onder uw personages en de set. Behouden Beschouwen als goed wanneer overgang apparaten zoals oplost, dia's of de zeer eenvoudige snit nodig zijn om te bewegen tussen de opnamen. Ook overwegen als medium of dichtbij opnames zijn beter in het overbrengen van wat je wilt zeggen.

  Zodra u tevreden bent met de totale stroom, bent u klaar om de werkelijke storyboard maken. Nogmaals, houd in gedachten dat storyboards zijn bedoeld om een ​​voorzichtige blik op hoe een verhaal wordt verteld zijn. Het is normaal dat zelfs de laatste storyboard om nog veranderingen hebben en bewerken aangebracht.

 • Maak je storyboard. Of u bent het maken van uw storyboard met de hand (rechtstreeks illustreren ze op papier) of met behulp van een storyboard software (voorbeelden zijn Storyboard snel en Celtx ) in zijn meest elementaire, moet een storyboard hebben een geïllustreerde paneel die een enkel schot en de narratieve en dialoog die aanwezig zijn in die bepaalde schot zou zijn. Als er lijkt veel te veel tekst onder een enkel paneel (wat zou betekenen dat de opname zou een lang shot met veel praten zijn), kunt u overwegen te breken dat paneel in twee of meer panelen, zodat het publiek ziet meer dingen gebeuren in dezelfde volgorde .

  Hoe de kunst van storyboards te gebruiken. Begin met het script.
  Hoe de kunst van storyboards te gebruiken. Begin met het script.

  Ook overwegen als de schoten beter zou werken met beweging. Filmmaken maakt gebruik van dolly, het spoor en de camerabewegingen te geven wat zou een statische scène meer leven normaal te zijn. Beweging kan ook worden gebruikt om de aandacht van de kijker te richten zonder dat de opname met een cut te breken.


Storyboards wordt vaak gebruikt bij het maken van films

Storyboards wordt vaak gebruikt in het maken van films. Maar denk niet dat je kunt het niet gebruiken om te helpen visualiseren en overbrengen dingen beter als het erom ideeën voor een diavoorstelling, een commerciële of zelfs alleen maar een video-presentatie voor een bruiloft. Creativiteit is je enige limiet.