E2a

Hoe de latin bachata dans

De Latijnse Bachata is van oorsprong een vorm van dansmuziek die later omgezet in een dans. Het werd voor het eerst gedanst in de jaren 1960, maar het was pas in de late jaren 1980 dat het een mainstream publiek gekregen. Momenteel is Bachata gedanst door veel meer mensen en zelfs genoten door jongere generatie. Bachata lijkt misschien een ingewikkelde dans, maar als je leert de basis danspasjes, dansen Bachata zal een briesje. Hier zijn de basis bewegingen.

Hoe de latin bachata dans. Side steps.
Hoe de latin bachata dans. Side steps.

  • Side steps. De treeplanken zijn gewoon graag lopen naar uw kant, alleen moet je hip hobbels te doen. Begin met het stappen naar links met je linkervoet. Follow-up met je rechtervoet, waardoor de kloof. Dan, weer stap naar links met de linker voet. Licht buigen van de knie, verhogen de hiel van je rechtervoet en doe de heup bump naar rechts. Al deze worden in vier telt. De telling gaat als "1-2-3-bump." Nu, doe de kant stappen naar rechts. Stap je rechtervoet, verplaats dan de linker voet. Weer stap de rechtervoet. Til de hiel van je linkervoet en gooi je heup naar links.
  • Terug verder. Vooruit terug is letterlijk vooruit en vervolgens naar achteren. Nogmaals, begin met je linkervoet. Te openen op de eerste telling. Op de tweede telling, vooruit je rechtervoet naast de linkervoet. Maak nog een stap voorwaarts met je linkervoet op de derde telling. Dan, een beetje buig je rechterknie en til de hiel van je rechtervoet. Bump heup naar rechts op de vierde tellen. Volgens dezelfde telling, stap je rechtervoet naar achteren. Breng de linkervoet naast de rechter. Stap terug met de rechtervoet weer, het verlaten van de linkervoet achter. Til de hiel van de linkervoet van de grond, dan bump heup naar links.
  • Bocht naar links. Dit is een combinatie van opzij stappen en draaien. Stap naar links met je linkervoet, licht draaien van uw lichaam in dezelfde richting. In de volgende twee telt, maak een hele draai. Wanneer u de voorkant weer geconfronteerd, gooi je heup naar rechts. Maak dan twee zijdelingse stappen naar rechts en doe de heup bump naar links.
  • Gaat u rechtsaf. Maak twee side steps naar links. Beweeg uw heupen naar rechts. Dan een volledige omwenteling in dezelfde richting. Zodra u de voorkant, gooi je heup naar links.
  • Combo bochten. Deze keer moet u de linker en rechter bochten doen na de andere. In drie tellen, maak een hele draai naar links. Maak dan een hip bump naar rechts. Maak vervolgens een hele draai naar rechts, en dan je heup te verplaatsen naar de tegenovergestelde richting. Herhaal dit voor 16 tellen.


De schoonheid van de Bachata basis danspasjes in het gooien van de heupen, dus zorg ervoor om gracieus doen. Iets zwaaien de heup en dan bump het aan beide kanten, waardoor het een beetje. Zorg ervoor dat de heup bump doen met een beetje finesse.