E2a

Hoe de stof geknipt voor volant gordijnen

Een gordijn volant is een stukje stof dat het bovenste deel van een gordijn vormt. Deze verschillende onderdelen, maar vooral een hoogtepunt leveren aan de bovenkant van het gordijn. Het toevoegen van stof valletjes is meestal een goed alternatief voor het hebben van een houten koof met betrekking tot het gordijn staaf zelf. U kunt eenvoudig installeren stof als volant materiaal voor uw gordijnen. In sommige gevallen kunt u betrekking hebben op de houten basis met stof, voor een nettere uitstraling. Het belangrijkste hier is het verkrijgen van de metingen rechts.

Wat heb je nodig:

  • Meetlint
  • Maatlat
  • Schaar
  • Krijt of elke stof marker

De lengte. Het eerste wat je hoeft te doen is om te bepalen hoe lang uw koofstof zou moeten zijn. Meet de hoogte en lengte van uw volant bord. Herinner het meten van de breedte te nemen, ofwel de afstand van de wand tot het gezicht van de koof board.

Hoe de stof geknipt voor volant gordijnen. Voeg een vergoeding voor het centrum plooi.
Hoe de stof geknipt voor volant gordijnen. Voeg een vergoeding voor het centrum plooi.

Bij het meten van, moet u de breedte twee keer te meten (want je moet aan beide zijden met stof bedekken). Dus, bijvoorbeeld, als het gezicht of lengte van valance board is 48 cm en de breedte van elke kant 6 inch, zou de totale lengte 48 + 6 + 6 of 60 inch.

Voeg een vergoeding voor het centrum plooi

Voeg een vergoeding voor het centrum plooi. Afgezien van de totale lengte plus breedte meten, moet u een vergoeding van ongeveer 10 centimeter toe te voegen voor het centrum plooi. Dit zal zorgen voor een groot centrum plooi.

Voeg een vergoeding voor naden. Bovendien, zou je nodig hebt op een toeslag van 1/4e van een centimeter toe te voegen voor het naaien van naden aan de zijkant van de stof volant.

Breng uw metingen om de stof

Breng uw metingen om de stof. U kunt elke stof pen of krijt om uw metingen te markeren op de stof. U kunt uw maatstaf voor het meten, en om ervoor te zorgen dat uw markeringen zijn recht.

Knip de

Breng uw metingen om de stof. Vergeet niet om de stof te wassen voor het snijden het.
Breng uw metingen om de stof. Vergeet niet om de stof te wassen voor het snijden het.

Knip de. Leg de stof op een schone, vlakke ondergrond en knippen met een scherpe schaar langs je krijt merken. U moet ervoor zorgen dat u recht te maken en zuiver zagen. Na het snijden, moet u de naden naaien aan de zijkant en onderkant.

Als optie kunt u ook wilt naar een andere laag van stof toe te voegen aan uw valentie. Dit geeft je het contrast en sommige hoogtepunt, wat nuttig kan zijn voor het toevoegen van een decoratief tintje aan uw gordijnen. Bij het toevoegen van lagen, moet de bovenste laag korter in hoogte, zodat het onderste deel van de binnenste laag wordt blootgesteld.

Enkele opmerkingen:

Vergeet niet om de stof te wassen voor het snijden het

Vergeet niet om de stof te wassen alvorens te snijden. De meeste stoffen zal krimpen na de eerste wasbeurt. Je zal waarschijnlijk wilt uw koofstof wassen van tijd tot tijd, dus het zal een goed idee om het vooraf krimpen alvorens te meten en snijden zijn.

U vindt er ook het gemakkelijker te meten en snij je koofstof als je strijken vóór de meting. Dit resulteert in rechtere sneden en gemakkelijker metingen. Vergeet ook niet om voorzichtig te oefenen bij het hanteren van scherpe voorwerpen zoals naalden en schaar.