E2a

Hoe de zorg voor een fijne horloge

Tips voor de verzorging van fijne horloges

Veel mensen worden zeer gehecht aan hun horloges. Mensen besteden vaak vele duizenden dollars op hen, en we hebben vaak ze te dragen als een beetje een symbool van de aard van de persoon die we zijn. Belangrijk is dat we vaak houden ze voor vele jaren, met een aantal horloges doorgegeven van generatie op generatie. Daarom is het belangrijk zorg en aandacht naar de levensduur van het horloge levensduur te verzekeren.

Net zoals een auto, een horloge is een instrument met fijne mechanische onderdelen en vereist regelmatig onderhoud. Terwijl volledige onderhoud moet worden uitgevoerd-out door een professionele, er zijn veel dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat uw horloge biedt plezier voor vele jaren te komen.

 1. Water. Horloges vaak lijst van hun waterdichtheid in termen van de drukmeting, "BAR". Dit is slechts een test druk echter en niet overeenkomt met een werkelijke duikdiepte. Zwembewegingen verhogen ook de druk opgelegd aan een horloge op een een bepaalde diepte. Controleer de achterkant van uw horloge geval voor de waterbestendige opschrift:
  • Een inscriptie van gewoon "Water Resistant" betekent dat uw horloge is ontworpen om te weerstaan ​​tot 3 BAR, zoals spatten van water of regen. Het mag niet worden gedragen tijdens het zwemmen of duiken.
  • "Water Resistant 5 BAR" betekent dat uw horloge is geschikt om te zwemmen, zeilen en het nemen van een douche.
  • Als "Water Resistant 10, 15 of 20 BAR" is gegraveerd op de, het horloge is geschikt voor het nemen van een bad of ondiep duiken (maar niet voor duiken).

  Hoe de zorg voor een fijne horloge. Water.
  Hoe de zorg voor een fijne horloge. Water.

  Bij het gebruik van een horloge in het water, zorg ervoor dat de kroon is geduwd volledig in en werken niet wanneer het horloge nat is of in het water. Indien gebruikt in zeewater, spoel het horloge met zoet water en drogen. Als het horloge gebruikt in warm water, kan een iets voor of achter gaat lopen, maar dit zal over het algemeen worden gecorrigeerd zodra het horloge weer onder normale temperatuur is.

 2. Extreme temperaturen. Extreme temperaturen zijn over het algemeen van invloed op mechanische horloges meer dan kwarts horloges. "Extreme" temperaturen worden algemeen gedefinieerd als tussen 14 ° F (-10 ° C) en 95 ° F (+35 ° C). Als een horloge wordt blootgesteld aan temperaturen buiten dit bereik kan de elektronische onderdelen niet normaal functioneren. Hoge temperaturen kunnen ook verminderen levensduur van de batterij, en de batterij vloeistof kan lekken.

  Digitale horloges worden ook beïnvloed door temperatuur. De reactietijd van de vloeibare kristallen wordt traag bij temperaturen onder nul en erg donker bij hoge temperaturen. Normale werking terug het algemeen bij gemiddelde temperaturen.

 3. Magnetisme. Magnetisme kan invloed hebben op analoge horloges, omdat het invloed heeft op de prestaties van de elektrische motor gebruikt om het horloge de handen te draaien en kan uw horloge veroorzaken om tijd te winnen, tijd te verliezen, of zelfs te stoppen. Het zal meestal weer normaal zodra het verlaten van het veld, maar u kan nodig zijn om uw horloge te resetten.

  Daarom is het het beste om uw horloge niet in de buurt dingen zoals medische apparatuur, koptelefoons, luidsprekers, of deur van de koelkast magneten. Elektrische mixers, blenders en andere elektrische apparatuur kan ook van invloed nauwkeurigheid.

  Magnetisme doet normaal niets digitale quartz horloges.

 4. Chemische stoffen. Gangbare oplosmiddelen (bijvoorbeeld alcohol en benzine), cosmetische sprays, detergenten, kleefstoffen, lak of verf kan de kast en band te worden verkleurd of verslechteren.
 5. Reiniging tips. Als uw horloge vuil wordt, gebruik dan een tandenborstel met water en zeep te poetsen het vuil weg, en dan afspoelen en afdrogen voorzichtig met een zachte doek. Gevallen moet voorzichtig worden afgeveegd met een licht vochtige zachte doek en vervolgens zorgvuldig gedroogd.

  Als uw horloge in aanraking komt met zware transpiratie, droog uw horloge zo snel gemakkelijk mogelijk te maken. Lederen riemen kan absorberen transpiratievocht in de zomer, en moet wat losser worden op dit moment. Een strakke riem voorkomt ook dat de passage van lucht tussen de band en de pols, en kan leiden tot een zweet uitslag.

  Na het dragen van of het schoonmaken van uw horloge, is het het beste om het te verlaten in een goed geventileerde plaats en niet in een gesloten verpakking.

Tips voor de verzorging van fijne horloges. Extreme temperaturen.
Tips voor de verzorging van fijne horloges. Extreme temperaturen.

Over de auteur: Nick bouwde zijn expertise in fijne horloges door het verzamelen van horloges voor meer dan 20 jaar, en hij loopt ook een kleine winkel gespecialiseerd in Seiko horloges .