E2a

Hoe een film te financieren

Uw scenarioschrijver heeft geschreven en herschreven die beroemde eerste en laatste scenario woorden "Fade In" en "Fade Out" - en alles daar tussenin - vaak genoeg om eindelijk de hand u de perfecte script. Uw ster is klaar voor haar close-up. Je moeder heeft verteld al haar vrienden haar kind is nu een bigtime film mogul. Het is tijd om uw film en alles wat ontbreekt is te maken - het geld. Financieren van een film, zelfs een kleine, kan zo uitdagend als het creatieve proces verbonden aan het film op het scherm. Hier zijn slechts enkele van de vele manieren waarop u kunt uw film te financieren.

 1. Hebben een professionele, eerlijke toonhoogte en budget. Als je gaat op zoek naar mensen om de hand je geld voor je film, ze gaan willen weten wat ze krijgen in. Het hebben van een professioneel voorstel - een worp - is essentieel. Wat is een pitch? Het is een overtuigend, overtuigend beschrijving van uw film. Laat mensen weten wat je doet, waarom u de zorg over, en waarom ze dat ook. En is nog niet alles - een professionele budget maakt je als, nou ja, een professional. Mensen met geld meestal willen om te gaan met professionals, niet met creatieve flakey types die alle kunst en geen handel. Zorg ervoor dat, voordat je kijkt naar iemand om hulp, om jezelf te bewapenen met bijzonderheden: hoeveel je nodig hebt, waarom je het nodig hebt, wanneer u het nodig hebt, en wat terug je investeerders in staat zijn te zien op hun bijdrage. Als u verwacht niet om winst te maken, wees eerlijk over zijn.

  Hoe een film te financieren. Hebben een professionele, eerlijke toonhoogte en budget.
  Hoe een film te financieren. Hebben een professionele, eerlijke toonhoogte en budget.

  Naast de mogelijkheid om "verkopen" uw film met een professionele budget en een strakke verbale pitch, wilt u wellicht ook een aantal "verlof achterblijvers", zoals een korte samenvatting (1-2 pagina's) van uw filmverhaal hebben in het geval dat de would- zijn financier wil om terug te gaan en zijn geheugen op te frissen. Als je in het stadium van uw productie wanneer u een kopie van het ingevulde script of reeds genomen heeft sommige scènes, sommige would-be financiers zou willen om een ​​kijkje te nemen. Veel mensen mag worden verkocht op uw idee net zo gepresenteerd. Veel films, in feite, zoals u wellicht weet van het lezen van het nieuws worden gefinancierd zonder een afgewerkt script in de mix. Sommige zijn zelfs gefilmd zonder een ingevuld script! (Probeer dit niet thuis!)

 2. Zoek een weldoener. In feite, zijn diverse. Individuen kunnen een bron van financiering zijn. Mensen hebben allerlei redenen om te investeren in een film: ze willen de film idee, ze willen je, ze willen zijn in de "film business." Denk aan je invloedssfeer, mensen aangesloten op uw cast, crew, je oude baan, uw huidige baan, uw alma mater. Zeker, de kans groot dat er niet een suikeroom in het lot van hen, maar daar ergens kunnen iemand of sommige mensen die kunnen en willen betalen voor stukken van uw film, zoals je eerste dag van het schieten, je acteurs loon, of uw kostuum budget. Natuurlijk, trek uw eigen lijnen als het gaat om zaken te doen met vrienden of familie en als het gaat om het aanvaarden snaren aan bijdragen. Maar wees professioneel en eerlijk en zie wat er gebeurt.
 3. Zoek een sponsor. NASCAR drivers doen. Tiger Woods doet het. U kunt ook. Overweeg om bedrijf aan uw film terug. Ik zeg niet dat vragen Coca-Cola voor een controle. Misschien kan lokale bedrijven, kleine bedrijven. Gebruik wat business savvy en uitleggen niet wat het bedrijf kan doen voor uw film, maar wat je film kan doen voor het bedrijf. Misschien vindt u een bedrijf is geïnteresseerd in het hebben van een aantal goede ouderwetse product placement in ruil voor geld. Misschien zijn ze op zoek om in kunst sponsoring om hun imago te verbeteren. Als ze niet kan geven u geld, misschien zij kunnen bieden in natura diensten - zoals catering of filmmateriaal, etc. - in ruil van een soort van pr of een bevestiging in de credits. Je weet maar nooit, tenzij je het vraagt.
 4. Voer vroegere werk in een wedstrijd. Veel wedstrijden bieden natuurlijk hun winnende filmmakers geld of apparatuur, kunt u niet in de film in een wedstrijd als je nog niet gemaakt het nog niet. U kunt echter gebruik maken van een film die je al hebt gemaakt om te proberen om wat geld te krijgen voor uw volgende film. Als je hebt een oude Kortom, een fatsoenlijk project van het college, of zelfs een scenario je goed vindt, laat het niet zitten op een plank. Je hebt niets te verliezen (maar zestig dollar) als u het opgeeft in een van deze film wedstrijden aanbieden van geld of prijzen die uw huidige project kan helpen. En zou het niet een goed gevoel te weten dat je werk is de financiering ... je werk? Een geweldige site voor scenario wedstrijden is Moviebytes . Korte film wedstrijden is te vinden op Filmmakers.com .
 5. Houd een fundraiser. True, je kunt niet een film te maken over bakken verkoopopbrengst, tenzij je hebt een aantal zeer dure koekjes te koop. U kunt echter, houdt een soort van (goedkope) fundraiser om samen te komen wat geld voor je film. Films en maken van films zijn spannend om mensen binnen en buiten de industrie. Een kleine film-gerelateerde gebeurtenis, misschien met een weinig bekende acteur, een filmvertoning, of een soort van andere film-gerelateerde main event, heeft de macht om mensen aan te trekken uit alle verschillende lagen van de bevolking en inkomensniveaus. Natuurlijk, niet elke onafhankelijke filmmaker is een expert fondsenwervers, dus praat met (goedkope) professionals op de hoogte. Of zelfs raadplegen die vrienden van jou die altijd gooien de beste feesten. Veel grote moeite kunstenaars in de Harlem Renaissance kreeg door te oordelen "huur partijen" waar mensen kwamen naar een appartement voor een feestje en achtergelaten wat geld voor de gastheer.
 6. Word lid van de club Worstelen filmmakers zijn beroemd -. Of beruchte - wegens het bezit van een onafhankelijke visie en een sterk verlangen om die visie te behouden zonder compromissen. Echter, als die er zijn op je eigen is zeer overschat. Er zijn vele grote filmmaker maatschappijen, verenigingen en andere geassorteerde groepen die hun leden helpen met netwerken. Netwerken kan leiden tot goedkope arbeid, subsidie-verbindingen, en zelfs wat geld. Zeggen dat je deel uitmaakt van een groep kan ook lenen u wat geloofwaardigheid als je op zoek naar investeerders.