E2a

Hoe het bijhouden van fictie inzendingen te houden

Als schrijver

Als schrijver, je nodig hebt om het verzenden van uw werk naar verschillende publicaties en redacteuren om uw werk afgedrukt. Echter, moet u beschikken over een of andere manier van het bijhouden van het werk dat je er uit. Anders loopt u het risico van het verzenden van hetzelfde artikel tweemaal om dezelfde uitgever, of erger nog, het verzenden van hetzelfde item twee verschillende editors tegelijkertijd.

Een oplossing voor dit dilemma is om een ​​soort van tracking systeem voor uw inzendingen. Hier zijn enkele ideeën.

Maak een Excel-bestand

Hoe het bijhouden van fictie inzendingen te houden. Maak een excel-bestand.
Hoe het bijhouden van fictie inzendingen te houden. Maak een excel-bestand.

Maak een Excel-bestand. Tijdens het schrijven van een artikel, log in het artikel nummer of de titel op het Excel-bestand dat u hebt gemaakt. Op de top van het bestand, kunt u de datum noteren het artikel werd ingediend en die uitgever die u gaf het aan. Zorg ervoor dat u het Excel-bestand bij te werken zodra u invullen en indienen van een artikel. Op deze manier zal uw tracking systeem altijd actueel.

Sla in een aparte map

Sla in een aparte map. Maak verschillende mappen op uw bureaublad, een voor elke redacteur of uitgever dat u uw werk sturen. Wanneer u een werkstuk op te slaan, zorg ervoor dat je goed bestand onder de map. Op deze manier wordt het werk van fictie die u hebt geschreven al gecategoriseerd onder waar je hebt het artikel en ook de datum waarop het item werd geschreven.

Schrijf het neer op een planner

Schrijf het neer op een planner. Als u een desktop planner, kunt u schrijf de titel van het artikel en de datum die u heeft opgegeven is. Op deze manier heb je een snelle referentie als je een stuk van het werk ingediend. Het zal u ook helpen spoor van de bocht te houden rond de tijd voor elke reactie die je kan krijgen.

Gebruik indexkaarten. Op elke fiche, schrijf de titel van het artikel. Vervolgens let op de datum waarop het toen stond de naam van de uitgever of uitgeverij u deze stuurt naar. Tot slot geven de datum waarop u verzonden het artikel. Ook kunt u eventuele feedback van de editor op het artikel te geven. Op deze manier heb je een eenvoudige gids die u kunt raadplegen wanneer u het nodig te zoeken van de status van uw werk. Bewaar de kaarten in een bestand doos of andere verpakking, maar opeenvolging het alfabetisch op basis van de titel, zodat u kunt eenvoudig de kaart die u zoekt.

Druk een hard copy

Sla in een aparte map. Schrijf het neer op een planner.
Sla in een aparte map. Schrijf het neer op een planner.

Druk een hard copy. Als je het niet erg druk, maak een hard copy van uw artikel en plaats een post-it op het of sommige kleverige tabbladen om aan te geven wanneer u voorgelegd het en welke uitgever. U kunt ook schrijven opmerkingen over het artikel op basis van de feedback van de editor. Op deze manier kunt u uw werk als nodig is om het de manier waarop uw redacteur wil. als je het verzenden van het werk aan meer dan twee uitgevers, gebruik maken van twee verschillende kleuren post-its, zodat de nota's kan kleur worden gecodeerd.

Ontwikkel een markeersysteem

Ontwikkelen van een markering. U kunt items op uw kaarten te korten, want het kan behoorlijk vervelend te schrijven volledige namen en woorden. Gebruik initialen of voornamen voor de namen van de uitgever of redacteur. U kunt de ontwikkeling van een code voor feedback, zoals het markeren met een letter "R" afgewezen artikelen of "WA" voor schrijft weer van herschrijft.


Als je verblijf georganiseerd en op de top van uw artikelen, zult u in staat zijn om bij te houden van uw fictie inzendingen.