E2a

Hoe je aquarel technieken te leren

Waterverf wordt beschouwd als een van de moeilijkste kleurstoffen te gebruiken. Aquarel is ook bekend om het grote aantal schildertechnieken tussen de verschillende media van de beeldende kunst. Aquarel is moeilijker te manipuleren dan media zoals acryl, bijvoorbeeld. Het papier moet worden bevochtigd en nog nat voor het lakken, zodat het papier de verf kan opnemen. Een goede manier om het beste effect te garanderen is door het gebruik van papier is speciaal gemaakt voor aquarellen.

Hier zijn een aantal technieken in schilderen met waterverf, met als doel het produceren van de beste visuals.

Hoe je aquarel technieken te leren. Stretching.
Hoe je aquarel technieken te leren. Stretching.

  • Stretching. Een van de eerste dingen die een kunststudent leert over aquarellen is de noodzaak om papieren te rekken. Er zijn papiersoorten best gebruikt aquarel projecten, zoals die met een hoog dikte (gemeten in GSM of "gram per vierkante meter"). Degenen met een lagere GSM nummer moet eerst worden gestrekt alvorens zij worden geschilderd. Papier zal meestal krom als het nat is en vervolgens gedroogd. Door pre-stretching het papier en laten drogen, zal de vezels van het papier al in een optimale conditie voor aquarel.
  • Toepassing. Kleuren kunnen worden toegepast in een verscheidenheid van manieren. De meest populaire onder deze wordt eerst nat het gedeelte van het papier, dat men van plan is om op te schilderen, en vervolgens het toepassen van een ruime hoeveelheid van aquarel verf op het gebied. Andere werkwijzen omvatten droog borstelen, dat toepassing van meestal verf (met slechts een kleine hoeveelheid water) om meer gedefinieerde lijnen en vormen te maken.
  • Correcties. Een van de moeilijkste kenmerken van het aquarelleren is dat het bijna onmogelijk is om een ​​fout te corrigeren. Er zijn een paar manieren om remediërende fouten. Men zou moeten zeer snel over, dat wel. Correcties op aquarel schilderijen kunnen worden gemaakt met behulp van een vochtige doek om de vochtige verf eraf tillen van het papier. Men kan ook gebruik maken van een natte borstel om de onjuist aangebrachte verf verspreiden en vervagen het uit, zodanig dat het eruit zal zien als een schaduw. Re-stretching het papier kan ook helpen met het corrigeren van fouten.
  • Patronen. Men kan ook gebruik maken van patronen in het creëren van een aquarel. Een van de meest populaire methoden van het maken van patronen is het gebruik van aquarel in het maken van impressies van wolken en de hemel. Door simpelweg het maken van de kleuren bloeden en gewoon vallen waar zij zullen door het kantelen van het papier naar de ene of de andere, is het zeer gemakkelijk om de simulatie van de piekerig texturen van wolken.
  • Waterverfpotloden. Een andere populaire instrument dat wordt gebruikt door kunstenaars, kunststudenten en kinderen zijn aquarel potloden en water-oplosbare kleurpotloden. Deze tools zijn over het algemeen gemakkelijker te gebruiken dan gewone aquarellen, zoals de kunstenaar tekent eerst op het papier met de aquarel potlood, in plaats van een borstel. De resulterende kleur markeringen op papier kan dan nat met een penseel, die vervolgens diffunderen de kleuren alsof deze waren regelmatig aquarel verf. Omdat het een vast medium, kan potloden makkelijker te controleren zijn, zoals je kunt nauwkeuriger te tekenen.

Zelfs met de uitdagingen in verband met schilderen in aquarel, het blijft een feit dat aquarel werken zijn erg populair, omdat ze gemakkelijk op de ogen. Met de verschillende technieken bij de toepassing van aquarel verf, kunstenaars hebben een keuze over welke technieken men een meester kan worden met.