E2a

Hoe je je eigen schoenen te maken

Zien wat er nodig is om een ​​paar schoenen te creëren

Iedereen houdt van schoen winkelen, maar hoe zit het met schoenen maken? Als je hebt een beetje een creatieve flair, dan kun je genieten van het ontwerpen en maken van schoenen. De tools die je nodig hebt voor een basis-paar schoenen zijn vrij eenvoudig en gemakkelijk beschikbaar. En handgemaakte schoenen hebben het extra voordeel van te worden aangepast voor een perfecte pasvorm. Hier is hoe u uw eigen schoenen:

Stap 1

Beslis over het ontwerp. Voordat u begint, moet u weten wat u het eindproduct te lijken willen. Dus je moet een ontwerp te volgen voordat u een paar schoenen te maken hebben. Neem even de tijd te schetsen uw ontwerp ideeën voor de schoen. Beschouw de algehele vorm van de schoen en de materialen die u gebruikt.

Stap 2

Begin met de schoenzool. Uw schoenzool te worden vervaardigd van materialen zoals rubber of leer. Je zou zelfs willen zolen gebruiken van een oude paar schoenen. Trace de zool van een schoen sized hetzelfde als de schoen je wilt maken en uit te snijden twee zolen, een voor de linker voet en een omgekeerde een voor de rechter voet. Anders, verwijder dan de zolen van een paar oude schoenen (die gemakkelijk kan worden gevonden op de kringloopwinkel).

Stap 3

Hoe je je eigen schoenen te maken. Beslis over het ontwerp.
Hoe je je eigen schoenen te maken. Beslis over het ontwerp.

Bouw je schoen bovenste. Het volgende deel van de schoen maken is een beetje een open einde. Het is allemaal hangt af van wat het ontwerp u in gedachten had voor je schoen. Je moet het bovenste gedeelte van je schoen te bouwen. U kunt ofwel een sandaal, een boot, sportschoenen of een basis loafer. In het algemeen wordt een schoen bovenste gemaakt met behulp van een schoen patroon die u gemakkelijk kunt maken met behulp van een leest (klomp vorm). Wanneer u schoenen te maken, uit te breiden de schoen laatste om de grootte van de schoen die je maakt. Eerst op de laatste in stof of plastic en zet hem in de afgelopen, zodat het niet beweegt of krimp. Dan begint het over de laatste in afplaktape. Gebruik een korte strip in een tijd totdat de hele laatste is bedekt met ten minste 2 lagen schilderstape. Eenmaal voltooid, voert u een scherp mes langs de onderkant van de schoen laatste om de afplakband patroon te verwijderen. Knip het patroon in het midden (zowel voor als achter), zodat het patroon zal plat. U hebt zojuist een schoen patroon.

Gebruik canvas, leer of zelfs stof om twee patronen met behulp van uw afplakband patroon te snijden. Vergeet niet om het patroon omdraaien, zodat u zowel een linker en een rechter voet patroon hebben.

Eenmaal voltooid, sluit u de schoen bovenste naar uw enige met schoen cement, schoen nagels of schoen nietjes.

Stap 4

Voeg inlegzolen. Om een paar custom schoenen die comfortabel te maken, wil je nieuwe zolen toe te voegen aan je schoenen. Om dit te doen, is het gemakkelijkst om een ​​paar inlegzooltjes kopen bij een schoenenwinkel. Ze zullen comfortabel voor uw voeten. Bevestig ze aan de zool met schoen cement. (Crazy lijm niet blijft plakken.)

Stap 5

Zien wat er nodig is om een ​​paar schoenen te creëren. Begin met de schoenzool.
Zien wat er nodig is om een ​​paar schoenen te creëren. Begin met de schoenzool.

Maak gaten voor veters. Als u wilt dat de schoenen die u aanbrengt in veters, gewoon omgehakt de voorkant van elke schoen. Met behulp van een schoen perforator, punch-out 6 tot 7 gaten aan elke kant van de bovenste flappen die u hebt gemaakt. Zorg ervoor dat ze line-up perfect. Onderwerp in sommige veters en uw taak is voltooid. Je hebt net met succes geleerd hoe je een standaard paar schoenen te maken!


Nu dat u uw eigen schoenen ontwerpen, je hoeft alleen maar een schoen rek om uw weergave schoenen maken vaardigheden.