E2a

Hoe je poëzie handschriften leggen aan tijdschriften

Er is geen grotere kick voor een dichter dan het zien van haar naam in druk voor de eerste keer. Becoming een gepubliceerde schrijver kan de psychologische boost die nodig zijn om te overleven in de zeer competitieve wereld van freelance poëzie. Het is relatief gemakkelijk genoeg om de contactgegevens van een print poëzie tijdschrift of het e-mailadres van een web-based poëzie editor te vinden, maar eigenlijk de voorbereiding van uw manuscript voor de reis kan een uitdaging zijn. Craft, geluk en psychologie alle aangaan van de foto, en het grote aantal gedichten bijdragen die van de poëzie tijdschriften is geestdodende.

Of u nu een doorgewinterde professional schrijver of een first-timer

Of u nu een doorgewinterde professional schrijver of een first-timer, het indienen van een batch van poëzie is nog steeds gaat om een ​​spel van nummers zijn. Wat u wilt doen is materiaal dat boven de andere 10.000 enveloppen (een zogenaamde slush stapel in het schrijven zaken) zittend op het bureau een overwerkte en onderbetaalde redacteur. Hoewel het zou leuk zijn om te geloven ware dichtkunst moet magisch zweven naar de top, zoals room, de realiteit is dat een goed voorbereide manuscript vaak krijgt meer aandacht dan een bij elkaar gegooid op het laatste moment. Hier zijn enkele tips voor het opstellen van een poëzie manuscript ter beoordeling een tijdschrift redacteur.

Hoe je poëzie handschriften leggen aan tijdschriften. Een publiceerbaar manuscript begint met pijnlijke self-editing.
Hoe je poëzie handschriften leggen aan tijdschriften. Een publiceerbaar manuscript begint met pijnlijke self-editing.

  1. Een publiceerbaar manuscript begint met pijnlijke self-editing. Niet alles wat je hebt geschreven over de afgelopen jaren is goud, om sorry te zeggen. Een typische partij van poëzie inzendingen bevat zelden meer dan vier of vijf gedichten. Editors echt geen tijd om te sorteren door middel van niet meer dan dat, hoe dan ook, en ze willen het beste van het beste te zien. Voordat het regelen van een manuscript voor de indiening, herlees al uw gedichten en onkruid uit iets dat lijkt gedateerde of minder-dan-spectaculair. Nodig vrienden, leraren en familie aan uw finalisten lezen en hun eigen meningen of rankings te bieden. Blijf doorgaan met deze ruiming proces totdat je misschien 10 gedichten die je beste werk te vertegenwoordigen.
  2. Koop of leen het laatste exemplaar van een naslagwerk zoals Market Poet's. Dit boek geeft een overzicht van de volledige contactgegevens van bijna alle actieve poëzie tijdschrift in de Europa en daarbuiten. Je moet strikte aandacht besteden aan de indiening procedures, soorten poëzie gezocht, gepubliceerd recente dichters, en de gemiddelde responstijd. Port kan erg duur, dus wilt u uw manuscript inzendingen richten om alleen die tijdschriften die lijken ontvankelijk voor uw niveau van poëzie en uw specifieke stijl. Iedereen wil in te breken in de belangrijkste markten, zoals Poëzie Magazine of Ploughshares, maar deze tijdschriften routinematig ontvangen duizenden inzendingen en accepteren minder dan 1 procent van hen.
  3. Als je eenmaal hebt gekozen voor een geschikte bestemming, bent u nu klaar om uw poëzie manuscript monteren. Sommige beginnende schrijvers maken de fout van het investeren in grote manilla enveloppen, gelovend dat de editor geeft de voorkeur aan om te zien schoon, ongevouwen pagina's. In werkelijkheid kunt u gebruik maken van standaard # 10 enveloppen voor de meeste correspondentie met de redactie. Aankoop genoeg postzegels om de levering van 5 pagina's van de poëzie en een gevouwen # 10 envelop te worden gebruikt als een SASE (uzelf geadresseerde gefrankeerde envelop) te dekken. Onder dezelfde hoeveelheid port op de SASE maat voor de originele uitzendcapaciteit.
  4. Selecteer 4 of 5 gedichten voor elke inzending batch. Zorg ervoor dat u uw naam, de titel van het gedicht en de volledige contactgegevens ergens onder op elke pagina. Inzendingen kunnen worden gescheiden tijdens het evaluatieproces, dus het helpt om deze informatie. Het is niet nodig om het woord "Copyright" of een specifiek aanmaakdatum omvatten. Als de redacteur accepteert uw werk, zal hij of zij worden het verwerven van een aantal publicatierechten toch.
  5. Psychologie kan een rol spelen in de poëzie manuscript indienen. Als u het verzenden van 5 gedichten, bijvoorbeeld, probeer het plaatsen van uw twee sterkste stukken op de top. Stop de twee zwakste stukken achter zich en hebben een vrij sterke stuk op de bodem. Als je een redacteur die verantwoordelijk is voor schroefdraad door honderden inzendingen, zou je waarschijnlijk scheren de eerste twee gedichten in elke partij om in een handomdraai evaluatie te maken. Het hebben van uw sterkste gedichten als de top twee zullen vangen van een redacteur eerste aandacht sneller dan het begraven van je beste werk aan de onderkant.
  6. Als je eenmaal hebt uitgewerkt de meest effectieve presentatie volgorde, dan ben je klaar om het manuscript te bereiden voor indiening. Sommige dichters willen een begeleidende brief die dient als een persoonlijke introductie of een bevestiging van de ingediende gedichten op te nemen. Het kan nooit kwaad om een ​​dergelijke brief, zolang deze is kort en professioneel, maar de huidige trends in de poëzie suggereren dat een begeleidende brief niet strikt noodzakelijk is. Dit is een eenvoudige regeling tussen schrijver en redacteur - de uitgever weet dat hij een partij van gedichten ontvangen voor te leggen. Als hij echt geïnteresseerd in het publiceren van de schrijver het werk, kan alle informatie meestal te vinden in een begeleidende brief later worden verkregen. Tenzij de editor specifiek vraagt ​​een, is het misschien beter om de begeleidende brief helemaal weg te laten.
  7. Vouw alle van de gedichten in drieën en vul ze in de 10-envelop, samen met een SASE. Controleer of het adres op de envelop is nog steeds van toepassing en leesbaar zijn. Met behulp van een oudere naslagwerk voor de redactie adressen kan leiden tot miscommunicatie en verspilling van porto. Veel professionele schrijvers maken een notatie met betrekking tot waar elke partij is verzonden en de geschatte datum van een reactie. Dit kan een nuttig gewoonte te verwerven als je begint het verzenden van meer dan een partij van poëzie op een moment te zijn. Zorg dat er geen inzendingen dupliceren, omdat twee editors kunnen dezelfde gedicht (en) te nemen op hetzelfde moment en je moet kiezen tussen hen. De praktijk van gelijktijdige inzendingen (dezelfde partij gedichten gestuurd naar twee of meer editors tegelijk) is nog steeds zeer controversieel, dus vechten tegen de verleiding om het te doen. Response tijden kunnen worden notoir traag, vooral met de meer mainstream publicaties, maar alleen verzenden van niet-gedupliceerd batches om eventuele toekomstige complicaties te voorkomen.
  8. In de afgelopen jaren hebben online poetry tijdschriften in toenemende mate populair. Het indienen van een manuscript naar een online publicatie vereist een iets andere aanpak. Wilt u materiaal bij te dragen tot een online literair tijdschrift, moet u al uw gedichten juist geformatteerd hebben in een conventionele. Doc-bestand. Veel online poëzie tijdschriften ontmoedigen bijlagen, dus je kan hebben om te knippen en elk gedicht plakken in het lichaam van een e-mail. Een korte paragraaf invoering van jezelf en je uitgeverij kredieten zou voldoende moeten zijn als een begeleidende brief, onmiddellijk gevolgd door uw gedichten. Ook hier kan met behulp van een beetje psychologie voordelig blijken. Eerste lijst je sterkste stukken aan de redactie van de aandacht vast te houden. Doe hetzelfde met bijlagen, wanneer ze zijn toegestaan. Sommige web-based tijdschriften kan stroomlijnen van de indiening proces door het aanbieden van een online indienen doos. Wees ervan bewust dat deze onderwerping dozen niet de gestileerde lijn breekt veel moderne dichters gebruiken voor het effect te ondersteunen. Als je gedichten verzenden via een online aanmeldingsformulier, moet u het magazine regels te lezen op opmaak en HTML-tags. Online publicaties kunnen net zo lang als gedrukte publicaties te reageren te nemen, maar u kunt ook een zeer snelle reactie. Vergeet niet dat online publicatie wordt nog steeds beschouwd als de publicatie door velen in de print wereld. Gelijktijdige inzendingen tussen print en online magazines moeten worden vermeden, en de eventuele gedicht online wordt gepubliceerd moeten worden genomen buiten beschouwing bij een print magazine.