E2a

Hoe je tango dansmuziek kiezen

Tango is een van de grootste dansen in de wereld

Tango is een van de grootste danst in de wereld. De dans samen met de juiste tango muziek fascineert iedereen met zijn verschillende beats, wendingen. Een fantastische tango danser te worden, het kiezen van de juiste muziek om tango te kritisch is. Hier zijn enkele tips om te knutselen en tango bij het kiezen van de juiste tango muziek op je heupen te verplaatsen naar.

 • Ken de verschillende soorten tangomuziek. Er zijn verschillende soorten tango dansmuziek. Om een paar te noemen, is er de milonga, tango wals, tango Nuevo en non-tango specials.
  • Milonga is een soort tango muziek met Afrikaanse invloeden. Zijn muziek is sneller en heeft een beat die is leuk om op te dansen. De stappen zijn meestal samengesteld uit een greep en kleinere stappen worden gebruikt. De bewegingen zijn eenvoudiger vanwege het snelle ritme. Soms kunnen er snel en meerdere stappen in een enkele slag.
  • Tango Vals is de tango muziek die een Europese Waltz invloed heeft. Het stroomt muziek met een 1, 2, 3 ritme.
  • Tango Nuevo is meestal tango muziek uit de jaren 1920 tijdperk. Dit is klassiek en moet altijd worden overwogen bij het kiezen van de juiste muziek om op te dansen.
  • Non-tango Specials zijn de tango muziek die niet zijn samengesteld als tangomuziek maar de tangodansers vond dat het past bij de dans en het is rond doorgegeven aan andere dansers als dansmuziek pasvorm voor een tango dans.
 • Spelen op het gehoor. Luister naar de dance muziek van de tango. Zoek een beat die je je stappen kunt integreren in en comfortabel te dansen. Het zou goed zijn als je tango muziek die is catchy en dansbaar, zodat u een gemakkelijkere tijd met het kan hebben te kiezen.
 • Houd het kort. Het zou ideaal zijn om uw keuze van muziek kort te houden, maar met veel impact en intensiteit. Ongeveer 2-4 minuten in lengte is redelijk genoeg. Het houden van de armen omhoog en rond uw partner voor meer dan vier minuten kan enigszins vermoeiend.
 • Selecteer gestage muziek. Dansmuziek met lange inleidingen wordt niet aanbevolen, vooral die met voorgedragen poëzie of wat ze niet-muzikale ruis in het middelste deel van de muziek noemen. Dit is omdat het prestaties wat slepen. U zou uw prestaties willen beginnen en eindigen met een impact, zodat uw publiek deze volledig zal herinneren.
 • Kennis te nemen van uw publiek. Controleer wie zal kijken naar je prestaties. Als uw doelgroep bestaat uit mensen die 40 jaar of ouder, dan tangomuziek met een matige tot trage tempo wordt gesuggereerd. Maar als je publiek is meer van de jongere generatie, is het sneller dansmuziek aanbevolen. Ook wordt Engels tangomuziek voorkeur. Maar als uw doelgroep of community is van een multi-nationale oorsprong, buitenlandse tangomuziek zoals ons Grieks, Russisch, Italiaans of Frans zijn goed ontvangen. Dit zal u helpen het publiek te winnen tijdens je dans.
Hoe je tango dansmuziek kiezen. Ken de verschillende soorten tangomuziek.
Hoe je tango dansmuziek kiezen. Ken de verschillende soorten tangomuziek.

Zelfs als tango muziek is makkelijk te herkennen aan mensen die veel hebben gehoord, de sleutel tot het kiezen van de juiste tango dansmuziek is om vaak te luisteren naar de verschillende soorten tangomuziek om een type te onderscheiden van een ander. Deze tips zullen je helpen bij het kiezen van de juiste soort muziek voor uw tango dansvoorstelling.