E2a

Hoe je writer's block te overwinnen

Gevoel niet in staat om te schrijven? Volg deze tips om writer's block te overwinnen:

Hoe je writer's block te overwinnen. Onderdrukken van de criticus.
Hoe je writer's block te overwinnen. Onderdrukken van de criticus.

 1. Onderdrukken van de criticus. Er zijn eigenlijk twee delen te schrijven-schrijven en vervolgens te bewerken of verbeteren van wat je hebt geschreven. Veel mensen de grootste probleem is in niet stilleggen van hun uitgever (of criticus, zoals ik haar graag noemen) als ze zitten te schrijven. De criticus is degene die zegt: "Dat is een domme zin. Niet de erudiete en bekende schrijver X beschrijven een soortgelijke gedachte, maar veel meer overtuigend?" En "Is overtuigend zelfs een woord? Betere onmiddellijk stoppen met het schrijven en zoek het op, zodat mensen niet zien hoe analfabeet je bent ......"

  De criticus kan echt het plezier uit van het schrijven, dus je moet weten hoe je je criticus zwijgen. Met uitzondering van alcohol-en drugsmisbruik, moet je doen wat nodig is. Ik kom vaak aan mijn criticus in een spel van badinage-"Je denkt dat slecht was? Wacht tot je dit ziet!"-Die gelukkig nog moet ontwikkelen tot bokspartij. Dus of u nu komt om de criticus als een illusie-een spirituele uitdaging voor u om de knie-of als u gewoon eens te hoeden schakelen van schrijver tot criticus en dan weer terug, doen wat je moet doen om uw criticus stil lang genoeg voor je te begrijpen om wat woorden te krijgen op de pagina.

 2. Pure kracht van de wil. Wilskracht is een prachtig hulpmiddel dat wordt onderbenut deze dagen. Het is een geweldige manier om te stoppen met roken, voorkomen dat je een affaire, en je leven anders in goede orde. Het is ook een leuke tool als het gaat om het schrijven. Hier is hoe het werkt: Zet de pen op het papier en verplaats het. Leg je vingers op het toetsenbord en het type. Het heet geest over de materie en zijn meesterschap zal u ook neemt toe, niet alleen in de praktijk van het schrijven, maar in de rest van je leven,. Echter, het is een spier die slappe zonder gebruik groeit. Dus gebruik het al. Nee te zeggen tegen een tweede portie en de potentiële minnaar. Zeg ja tegen de dingen die u zal nemen waar u wilt gaan in het leven. U zult versteld staan ​​hoe krachtig pure wilskracht kan zijn.
 3. Profane niet diepgaand. Kans is groot, je probeert te hard om iets belangrijks te schrijven. Als je niet kan zijn diep, probeer profane plaats. In feite, dat is hoe de meeste van mijn artikelen worden geschreven. Ik hen kant met insinuaties dat, met uitzondering van een paar woorden hier en daar, zal eindigen op de vloer van de montagekamer. Maar ik doe het omdat het leuk is. Het maakt me aan het lachen en ik geniet ervan. Schrijf op wat je wilt, niet wat je moet. Schrijf een boodschappenlijstje of een brief naar je vriend. Chatbericht of blog. Maak een lijst van wat je zou willen voor de kerst dit jaar. Hoe zit het met een brief naar uw recente ex haar te vertellen hoe je echt voelt?! Your'e niet van plan om die brief mailen, hoor, maar je gaat genieten van het schrijven ervan. En dat is het punt! Opwinding is onderdeel van iets te doen ook. We worden verondersteld te zijn na onze zaligheid, weet je nog? En het is een geweldig tegengif voor proberen te hard.
 4. Verlichten. En langs dezelfde lijnen ... Laten we eerlijk zijn. We kunnen niet allemaal Franz Kafka. En eerlijk gezegd, zouden we niet willen. Maar dat wil niet zeggen dat ieder van ons onze eigen unieke stem niet heeft. We komen vaak in de problemen wanneer we proberen om dingen die niet goed geschikt voor die stem, bijvoorbeeld, de volgende grote Europese roman te schrijven. Bent u probeert te hard te krijgen in The New Yorker wanneer je moet schrijven voor The National Enquirer? Ben je probeert om een ​​verslaggever te zijn wanneer in je hart, je bent een advies columnist? Grotendeels dankzij het internet, literatuur met een hoofdletter L is genomen in een inkeping. En terwijl ik zeg niet dat we allemaal moeten streven om op geklets in een eindeloze blog dat alleen onze moeders lezen, heb je nodig om een ​​locatie die je leuk vindt.
 5. Verlaag uw normen. Mijn kind houdt me te verhalen op zijn rug te vertellen elke nacht. Sommige nachten Ik ben volledig verstoken van alle ideeën, maar elke avond doe ik het. Eerder dan nee te zeggen tegen het verzoek van mijn kind, ik de voorkeur aan mijn normen verlagen. En geen verrassing hier ...... hij is volmaakt tevreden met elk verhaal, ongeacht het gebrek aan plot, personages, verhaallijn of ontknoping. Dat komt omdat, net als het schrijven, dit ritueel is over het proces, niet het product. Vergeet niet dat. Ga zitten op die computer en type. Elke dag. Verlaag uw normen en genieten van het proces. Een van deze dagen, zal het iets fatsoenlijks te zijn.
 6. Schakelen genres. Laten we zeggen dat je schrijft hoe-om artikelen voor een website. Zelfs uw gesprekken nu plaatsvinden in genummerde lijsten. Overschakelen tracks en schrijf wat poëzie. We proberen niet om hier goed te zijn, zijn we gewoon smeren van de pen, want als je het niet gebruikt, zal de inkt uitdroogt. Poëzie is een geweldige genre als je het nog niet eerder geprobeerd, vooral limericks. Het punt hier is om je op weg te schrijven. Door het te doen in een gebied dat is niet uw gebruikelijke speelveld, zal je niet de verwachtingen, angst of wat het houdt je in de eerste plaats.
 7. Stoppen met zelfmedelijden. Ik weet dat dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar zelfmedelijden zal je nergens snel. Ik weet niet wat uw omstandigheden zijn precies, maar wat ze ook zijn, zich richten op de positieve punten. Of je niet je verklarend schrijven opdracht kan krijgen afgewerkt of uw Broadway toneelstuk niet de lofbetuigingen die het verdiende te ontvangen, dat beloof ik je er positieven. Of als je echt moet jammer feestje voor jezelf hebt, krijg het uit je systeem, en ga dan verder.
 8. Remember De samenzwering van idioten. Hoewel dankzij het doorzettingsvermogen van de moeder van schrijver John Kennedy Toole's, werd dit boek gepubliceerd in 1980 en won de Pulitzer Prize het volgende jaar, dat was te laat voor de heer Toole, die zichzelf offed in 1969. Ik zie hem in mijn geestesoog boven op een wolk (waarschijnlijk in het vagevuur) met een gigantische megafoon schreeuwen, "Volharden." Vergeet niet dat alles kan veranderen in een oogwenk.
 9. Lijden. Als je echt last-misschien je huwelijk net uitgemaakt-cut jezelf wat speling. Het kan nodig zijn een counselor, een anti-depressivum of gewoon wat langdurige quality time met vrienden, maar als dingen zijn echt somber voor u op dit moment als gevolg van depressie of verdriet, probeer niet om jezelf dwingen om te schrijven. De kans is groot dat als je begint te genezen, uw enthousiasme voor alle dingen-schrijven opgenomen-zal terugkeren. Ondertussen kan ik stel Heartburn door Nora Ephron, een rekening van het verbreken van haar huwelijk met Carl Bernstein?

Pure kracht van de wil. Profane niet diepgaand.
Pure kracht van de wil. Profane niet diepgaand.


OK, genoeg algemeenheden, nu op naar de details:

 1. Beginnen waar je wilt. Als je vastzit op een bepaald punt in uw schrijven, te verplaatsen naar een ander deel. Begin kan vooral een uitdaging omdat ze zoveel inherente verwachting ingebouwd in hen. Schrijf het einde eerst, en vervolgens aan het begin. Dialoog is altijd een leuke plek om te beginnen. Als je geen zelf kan genereren, zitten op een koffiehuis, en gebruik de aanwijzingen verstrekt.
 2. Ga over de top. Moet een bruiloft gedicht te schrijven en u zich zorgen maakt over het feit dat cheesy? Ga over de top in de tegenovergestelde richting. "Ze hield van Camembert, terwijl hij de voorkeur Münster." Soms moet je je gevoeligheden jar een beetje los te maken dingen.
 3. Schrijf in handschrift. Als je gewend bent aan het typen op de computer, schrijf dan in handschrift. Dit is een geweldige manier om eruit te komen van de omslachtige loops in je hersenen en terug in je lichaam als je je richt op de pen of potlood in je hand en het gevoel van het als het beweegt tegen het papier. Probeer cursieve of ITA of schrijven in handschrift met uw andere hand. Deze praktijk is bedoeld om uw gebruikelijke gewoonten verstoren, en krijgen de andere kant van je hersenen werken voor u.
 4. Verander je omgeving. Er gaat niets boven zitten naast bewegende water. Of bezoek een dier slachthuis als dat is wat er nodig is. Het doel hier is te schudden van uw status quo. Zoals je in de nieuwe omgeving, te observeren. De eenvoudige handeling van je aandacht kan een geestverruimende ervaring zijn, en het is vaak makkelijker voor ons om dit te doen is een nieuwe omgeving.
 5. Yuk het omhoog. Dat is hoe we omgaan met een writer's block rond mijn kantoor. Dankzij een mede-werker in het bijzonder, discussies over winderigheid zijn gemeenschappelijk. Bij het vechten ziekte, Norman Cousins ​​zag Marx Brothers films om te proberen en het verlengen van zijn leven. Hoewel misschien lachen zal niet je leven te verlengen, is de kans groot dat het zal u helpen om op zijn minst shift versnellingen.
 6. Doe iets fysieks. Maak een wandeling, tuin, of deelnemen aan andere activiteiten die je krijgt uit je hoofd en in je lichaam. Je hoofd is de plaats waar de omslachtige lus gebeurt, je lichaam is in het hier en nu. Dus maak je er weer in en gaan in sommige hersenloze fun.
 7. Spreek in een bandrecorder en vervolgens transcriberen. De kat heeft nog je tong, ook, heeft het? Als je nog steeds kan spreken, dat is een goed teken. Spreek in een bandrecorder, en vervolgens transcriberen. Als je transcriberen, niet veel aandacht besteden aan uw woorden-maar schrijf ze op.


OK, dat is het. Good luck. En als u hierna nog steeds niet kan schrijven, stoppen met proberen en ga gewoon genieten voor een tijdje. Want dat is waar het allemaal om draait.