E2a

Hoe kan ik aas een essay examen

Of u nu op de middelbare school of graduate school, kan een essay examen een ontmoedigende vooruitzicht. Maar met een beetje planning en denken, kunt u op uw weg naar acing uw volgende essay examen.

Hoe kan ik aas een essay examen. Bestudeer grote ideeën, aansluitingen, de belangrijkste plot punten en thema's.
Hoe kan ik aas een essay examen. Bestudeer grote ideeën, aansluitingen, de belangrijkste plot punten en thema's.

  1. Bestudeer grote ideeën, aansluitingen, de belangrijkste plot punten en thema's. Terwijl multiple choice en korte vragen te beantwoorden vertrouwen op je vermogen om feiten te herinneren, een essay examen vereist een synthese van kennis. Moet je niet negeren details zoals namen en data, maar uw succes op een essay examen is afhankelijk van uw begrip van de grotere concepten achter de informatie. Uw vermogen om het gebruik van voorafschaduwing in een roman te analyseren is belangrijker dan herinneren wat de hoofdpersoon zei tegen haar man op pagina 247.
  2. Lees de instructies aandachtig door. Heeft de instructeur wil twee voorbeelden uit de tekst om uw positie of een voorbeeld te ondersteunen van uw lezingen en een voorbeeld uit je eigen leven? Is er een lengte eis? Je wilt niet om punten te verliezen omdat je niet begreep alles wat nodig was van jou.
  3. Beantwoord de hele kwestie. Essay examens kunnen bestaan ​​uit meerdere delen prompts bestaat uit een aantal vragen. In uw antwoord, zorg ervoor dat je te pakken elk punt in de prompt.
  4. Neem een paar minuten te plannen. Soort activiteiten leiden ertoe een korte schets of een lijst van de belangrijkste punten aan te gaan in uw essay kan leiden tot een meer coherente en georganiseerde essay.
  5. Maak een proefschrift verklaring. Elke essay moet een proefschrift verklaring te hebben, en een essay geschreven voor een examen is niet anders. Een scriptie zal u gefocust te houden in de beperkte tijd die je hebt.
  6. Steun je punten. Je instructeur is meer geïnteresseerd in de vraag waarom je gelooft in een theorie dan in de theorie zelf. Altijd ondersteunen uw beweringen met relevante gegevens.
  7. Pace jezelf. Als het examen bestaat uit meerdere open vragen, wilt u wijzen jezelf genoeg tijd om elk van hen te voltooien zo goed mogelijk. Zelfs als er slechts een essay in te vullen, wil je niet te haasten doorheen.
  8. In open boek examens worden georganiseerd en verstandig gebruik maken van uw tijd. Sommige docenten maken het gebruik van boeken en nota's over essay examens. Dit kan een grote hulp bij het vinden van feiten en citaten om je punten te ondersteunen, maar het kan ook een enorme aanslag op uw tijd. Organiseer uw aantekeningen voor het examen, en markeer belangrijke passages in je boek, zodat u snel kunt bij hen terecht. Houd een oogje op de tijd, en alleen zoeken naar informatie wanneer dat nodig is.
  9. Controleer uw afgewerkte essay. Neem een paar minuten aan het einde van de testperiode om uw essay proeflezen. Terwijl instructeurs realiseren van de tijdsdruk van een examen niet mogelijk voor werk van definitieve ontwerp kwaliteit, kan een beetje polish alleen maar om indruk te maken.