E2a

Hoe kan ik aquarel leren

Schilderen van de waterverf - schilderij in elk medium - is een van de meest vervullende hobby's je kunt hebben. Als u geïnteresseerd bent in het leren om te schilderen met waterverf, wilt u misschien een aantal online kunst cursussen te volgen.

Hoe kan ik aquarel leren. Een paar eenvoudige aquarel technieken.
Hoe kan ik aquarel leren. Een paar eenvoudige aquarel technieken.

Om te beginnen met aquarel, ga dan naar een hobbywinkel en de winkel rond.

Je hebt nodig:

 • Aquarelpapier
 • Buizen van verf
 • Een plastic aquarel palet
 • Een assortiment van borstels.

Probeer niet om te leren schilderen met set van een kind van aquarellen

Probeer niet om te leren schilderen met set van een kind van aquarellen. Deze zijn gemaakt met een zeer kleine hoeveelheid pigment en een grote hoeveelheid vulstof en het zal moeilijk zijn om hetzelfde effect als bij 'adult' aquarellen. De meeste verffabrikanten produceren een 'student grade' van aquarel, wat beduidend zuiniger dat de 'kunstenaar rang,' maar het lijdt aan hetzelfde probleem als set van het kind van de pan kleuren - zwak, inferieur pigmenten. Als je het kunt veroorloven, koop minder buizen en krijgt de kunstenaar graad van verf.

Een goede beginner is set van kleuren is: Ultramarine Blue

Probeer niet om te leren schilderen met set van een kind van aquarellen. Om een wash van kleur te produceren.
Probeer niet om te leren schilderen met set van een kind van aquarellen. Om een wash van kleur te produceren.

Een goede beginners set van kleuren is: Ultramarine Blue, Windsor Blue, Alizarin Crimson, Cadmium Red (eigenlijk ziet er oranje), Cadmium Geel, Thalo Groen, Burnt Sienna. U zult merken Ik heb geen zwart suggereren. U kunt een indrukwekkend donker zwart te maken door het mengen van diepe groen en rood, dus de meeste aquarellisten minachting kopen zwarte verf, de voorkeur aan hun eigen te mengen als dat nodig is.

Koop een 'studio palet' voor uw verf

Koop een 'studio palet' voor uw verf. Dit is een grote, meestal plastic bakje, met putten rond de randen en een groot gebied in het midden voor het mengen van uw kleuren. Om uw palet te bereiden, knijp erin om een ​​hoeveelheid van elke kleur in een eigen goed en laat ze drogen. U bent in wezen het creëren van het equivalent van de set van het kind van de pan kleuren, alleen u gebruik maakt van professionele kwaliteit pigmenten en palet.

Bij het schilderen in aquarel

Bij het schilderen in aquarel, zult u dempen van het pigment taarten die u gaat gebruiken, hetzij met een natte borstel of een kleine spray fles water. Bij het werken, je penseel duik in het water, dan Smoosh het rond in de verf, het krijgen van het goed doordrenkt met kleur-beladen water. Dan Smoosh uw penseel in een schone plek in het midden van je palet, het overbrengen van de verf van de borstel om het plastic. Nu als je gaat om een ​​kleur te mengen, schoon uw borstel en pak de mengkleur en voeg deze toe aan de plas in het midden van het palet.

Test de resulterende kleur op een klein stukje aquarelpapier voor zowel tint en verzadiging. Dat wil zeggen, is het de juiste kleur? En is het de juiste intensiteit?

Een paar eenvoudige aquarel technieken

Een Wash

 1. Om een wash van kleur te produceren, iets wat je zou kunnen doen bij het ​​schilderen van een hemel of als achtergrond voor een veld, eerst mengen van de juiste kleur op het palet. Maak een hoop verf. Het vervelende is te lopen en te proberen om de kleur overeenkomt met de eerste partij zijn, al die tijd uw was te drogen en strepen.
 2. Gebruik een grote 'mop' borstel of soortgelijke borstel. Dit is een borstel die is groter en breder dan de ronde borstel, en is perfect geschikt voor dit doel.
 3. Hebben het gebied geschetst dat u wilt 'wassen' met kleur. Als je eenmaal begint, zul je snel moeten werken, dus je wilt weten waar je naartoe gaat voordat u begint.
 4. Laat uw schilderij steun schuin omhoog. Je meestal schilderen aquarellen op een vlakke ondergrond, maar het maken van een wassen is een van de uitzonderingen.
 5. Met je penseel doordrenkt met de gemengde kleur, snel trek een rechte lijn van links naar rechts (of als je linkshandig bent, van rechts naar links). De verf zal hiel omhoog en vormen een lijn aan de onderkant van uw eerste baan van kleur.
 6. Beweeg nu je brush naar beneden en maak de volgende slag, overlappende uw eerste pennenstreek een beetje, zodat u verzamelen en af ​​te voeren de kralen van verf van de eerste slag. Je moet snel naar de eerdere beroerte te voorkomen van het begin tot drogen voordat u de volgende, of uw was zal hebben zichtbare lijnen in.
 7. Ga verder op de krant neer, het aanvullen van je penseel met verf uit de plas op het palet als nodig is, totdat je hebt bereikt aan het einde van het gebied te vullen met 'wassen.' Nu schar uw penseel semi-droge op een papieren handdoek en voorzichtig de kralen kleur te kiezen uit de laatste slag van verf.

Droge borstel

Droge borstel is een techniek handig voor het maken texturen, patronen en details.

 1. Mix een donkere kleur in het midden van uw palet. U veel pigment in deze mix, vergeleken met de hoeveelheid water. De verf moet iets 'dik'.
 2. Gebruik een platte borstel, waarvan de breedte afhankelijk van de grootte van het gebied dat u gaat worden texturen.
 3. Doop het penseel in het water en droog op een papieren handdoek, zodat het 'vochtig'.
 4. Neem nu een deel van uw gemengde, dikke verf van uw palet, en beroerte je penseel lichtjes over het oppervlak van het papier.
 5. In plaats van vloeiende soepel en moeiteloos over het papier, zal de borstel te slaan, te scheiden en te springen, het maken van gebroken evenwijdige lijnen die gemakkelijk kunnen dupliceren houtnerf, de schors van een boom, of een dier vacht.

Aquarel is een uitdagende vorm van kunst, maar het hoeft niet te worden intimiderend. Uitgeven aan een goede levering, trakteer uzelf op een online kunst-klasse of een paar boeken over het onderwerp, en beginnen!