E2a

Hoe kan ik bladgoud een tafelblad

Een bladgoud is een dunne plaat van authentieke of imitatie goud

Een bladgoud is een dunne plaat van authentieke of imitatie goud, dat dient als een aantrekkelijke coating voor objecten en meubels, zoals een tafelblad. Het is gemakkelijk te vinden bladgoud, allerlei soorten bladgoud zijn verkrijgbaar in kunsten en ambachten winkels en in online winkels. Als u wilt dat het uiterlijk en de waarde van uw tafelblad te verbeteren, overweeg vergulden met fijn bladgoud.

  1. Scheid de gebieden die moeten worden verguld. Je mag gilde de hele tafel of gewoon delen van het. Bedek de gebieden die geen deel uitmaken van het verguldsel met plakband, oude doek of kranten. Plaats kranten op de vloer onder de tafel om het bladgoud te plakken aan de vloer.
  2. Verwijder oude verf en lak. Een bladgoud is niet goed hechten aan tafelbladen met verf of vernis. Verwijder voorgaande lagen van verf en lak door schuren of strippen. Breng een laag kit om het oppervlak klaar voor vergulden.
  3. Zand ruwe oppervlakken. Een bladgoud houdt zich best op gladde oppervlakken. Gebruik schuurpapier als het tafelblad is ruw. Breng gesso of gips om het oppervlak gladder. Alternatieve gesso jassen met schuren voor een zeer gladde afwerking.
  4. Maak de tafel. Zorg ervoor dat het tafelblad is schoon en vrij van stof en vuil om hobbels en misvormingen in het bladgoud te voorkomen. Veeg het tafelblad met alcohol met een zachte, niet-schurende doek.
  5. Breng den stam. Een stam is verf die wordt gebruikt als de grondlaag voor de vergulden. Traditionele bole kunnen eveneens worden gebruikt als acrylverf of een gekleurde primer. Als de verf is glanzend, verdunnen met een matte oplossing. Breng een om twee lagen van deze verf op het tafelblad met een borstel, en wacht tot het droog is.
  6. Breng de grootte. De grootte is een lijm die het bladgoud en het oppervlak stok samen maakt. Kies een formaat dat snel droogt en een lange tijd duurt. Gelijkmatig Borstel de grootte en voorkomen dat loopneus buildups die zichtbaar worden door het bladgoud. Wacht tot de grootte te drogen totdat het transparant en kleverig. Test de bereidheid van de grootte. Druk voorzichtig tegen de grootte met behulp van een gehandschoende hand, en trek uw hand. Als je hoort een klikkend geluid, de grootte is klaar.
  7. Breng het bladgoud. Draag handschoenen en voorzichtig dragen het goud blad over de grootte. Met een borstel om het zich aan de grootte. Plat luchtbellen en gelijkmatig borstel de bladgoud. Als het tafelblad hoeken of oneffenheden heeft, breng een kleine delen van bladgoud en bestrijk ze op stevig.
  8. Polijsten of spuiten. Maak het bladgoud glanzend door polijsten het of het aanbrengen van een lak spuiten. Deze, evenals de stam en de grootte te vinden in dezelfde winkels waar bladgoud verkocht.

Lees de instructies over hoe de materialen goed te gebruiken

Hoe kan ik bladgoud een tafelblad. Scheid de gebieden die moeten worden verguld.
Hoe kan ik bladgoud een tafelblad. Scheid de gebieden die moeten worden verguld.

Lees de instructies over hoe de materialen goed te gebruiken, zodat u de beste resultaten van hen te krijgen. Ga altijd voorzichtig om elke stap met zorg, zoals bladgoud is zeer delicaat. Haast je niet de resultaten, maar laat voldoende tijd voor elke artistieke proces van het vergulden uw tafelblad.