E2a

Hoe kan ik detective verhalen te schrijven: verhaal schrijven en plot

Schrijf een verhaal en een groot mysterie

'Detective' komt van het Franse 'detrere' - 'te zoeken.' Een detective-verhaal is een off-shoot van het mysterie genre en als zodanig, het formaat is vergelijkbaar met die van een mysterie. In vergelijking met mysteries, de detective verhaal heeft wat meer definitieve parameters met betrekking tot verhaal plot en verhaal schrijven.

Elke goede verhaal plot bevat een aantal elementen: inleiding, de karakterisering, plot volgorde, climax, ontknoping en conclusie. In wezen is het mysterie verhaal gebaseerd op een detail en volgorde soort verhaal schrijven. Een mysterie verhaal hoeft niet te worden opgelost door de lezer, het kan worden gelaten open. De detective verhaal bevat dezelfde elementen, maar in een detectiveverhaal, een karakter lost het mysterie. Deze tips kunnen u helpen leren de basisprincipes van het schrijven van detective fictie.

Hier is een ruwe schets voor een detective verhaal waardig Poirot, Marple of Holmes:

 1. Kies een periode en locale: U kunt uw verhaal dat zich afspeelt in een periode of plaats, zolang je genoeg kennis van dat moment in de geschiedenis om je verhaal waarschijnlijkheid te geven hebben. U moet in staat zijn om de plaats en tijd geloofwaardig. Ik las een serie genaamd Historisch Detectives door Mike Ashley. Er zijn mysteries in het oude Rome (Steven Saylor's "Gordanius de Finder" verhalen), Griekenland, Egypte (Agatha Christie's Death komt aan het einde), 4e eeuw China (Robert van Gulik's "Rechter Tie" verhalen), de Middeleeuwen (Ellis Peters '"Broeder Cadfael" mysteries), 7e eeuw Ierland (Peter Tremayne's "Zuster Fidelma"-serie), en zelfs vooraf opgenomen tijd.

  Hoe kan ik detective verhalen te schrijven: verhaal schrijven en plot. Kies een periode en locale.
  Hoe kan ik detective verhalen te schrijven: verhaal schrijven en plot. Kies een periode en locale.

  Een algemene adagium is 'schrijven over wat je weet.' Als je bent opgegroeid in Kentucky in de jaren 1980 of in Libanon in de jaren 1940, gebruik het! Je zult weten details die wij niet. Als u zijn gerezen in een bepaalde cultuur of religie, gebruiken deze gegevens.

  Kies uw primaire instelling. Een school, ziekenhuis, schip, archeologische opgraving, museum, bibliotheek, oud huis, appartement complex, kerk - u bent alleen beperkt door uw eigen creativiteit!

 2. Ontwikkel een detective: Op basis van uw keuze van instelling, een detective past bij de plek en leeftijd. Nogmaals, schrijven over wat je weet. Uw detective kan worden van elke leeftijd, beroep, geslacht of nationaliteit. Het kan zelfs een dier (denk aan de grote kat detectives Koko en Yum-Yum, gemaakt door Lilian Jackson Braun).

  Uw detective kan een officiële agent van elke provincie zijn: Agatha Christie's Poirot was een Belgische van de Sûrete en Ngaio Marsh's Roderick Alleyn was van de CID (Scotland Yard). Uw detective kan nuttig zijn om de officiële kracht, of zij kan geheel op haar eigen. Het kan kind of een groep van jonge tieners, zoals de Drie onderzoekers (Robert Arthur) zijn.

  Uw detective kan een echte detective te zijn, maar kan een andere bezetting helemaal hebben. Uw detective kan een priester, apotheker, vuilnisman, bibliothecaris, bouwvakker of postbode te zijn! Een kind of tiener is natuurlijk een student. Nogmaals, schrijven over wat je weet!

 3. Schets de misdaad: Elke detective moet een misdaad op te lossen. Op basis van uw detective, plaats en tijd, kies een geschikt scenario. Het kan gaan om moord, diefstal of een eenvoudige lokale incident dat slechts een beperkte groep mensen treft. Soms is het een raadsel of eigenaardigheid die geen pijn doet iedereen, maar is ongebruikelijk en zorgt voor een probleem. En soms is het een eenvoudige puzzel die gevaarlijke gevolgen voor iemand heeft!

  Maar wat het probleem of raadsel, dient te worden beschreven en verklaard, stap-voor-stap in de juiste volgorde. Maak tijdschema voor jezelf om te laten zien als er dingen gebeurd. U kunt trekken uit een nuttige kaart indien nodig. Dit wordt de plot.

 4. Inclusief een aantal aanwijzingen: Strooi wat details die een getuige kunnen opmerken, maar niet begrijpen. U kunt kiezen algemene aanwijzingen, zoals voetafdrukken, wapens of voedsel, maar laat hen niet saai en repetitief. Tegelijkertijd niet zo ingewikkeld maken en ingewikkeld dat alleen een deskundige zou enige kennis van hen. Boven alles, ze intrigerend!
 5. Identificeer de mmo: Elke misdaad is gebaseerd op drie factoren: Motive, Methode en Opportunity. Het motief is de reden een teken zou iets als het plegen van een misdrijf te doen. De methode is hoe het probleem is ontstaan ​​of de misdaad gepleegd. De kans bestaat, die in de buurt was toen het probleem optrad of het misdrijf is gepleegd (die had een kans om het misdrijf te plegen).
 6. Identificeer de alibi's van de verdachten: Volgens het tijdschema, beslissen wie was waar en wanneer op het moment dat het probleem zich voordeed of misdrijf is gepleegd.
 7. Zorg voor een climax: Over het algemeen, een situatie voordoet die alle gebeurtenissen bij elkaar brengt. Het is meestal een gebeurtenis of een moment van spanning of drama. De climax moet bevatten een element van verrassing, je misschien wat gevaar of een ramp zijn. Iemand zou kunnen worden gered van de rand van de dood. Het is deze gebeurtenis die uiteindelijk licht werpt op het mysterie.
 8. Schrijf uw ontknoping: Dit is de resolutie van het mysterie. Dit is wanneer geheimen worden onthuld en u wrap up van de losse eindjes van het verhaal. Enkele details zal onthullen zichzelf en uw detective kan de rest verwoorden: het wat, wie, wanneer, waar, hoe en waarom!
 9. Vat met een korte conclusie. Hier is het eindresultaat van het verhaal, en waar we vertrekken onze geliefde detective. Je zou zelfs kunnen geven een paar tips over haar volgende avonturen!

Schrijf een verhaal en een groot mysterie. Ontwikkel een detective.
Schrijf een verhaal en een groot mysterie. Ontwikkel een detective.

Deze creatief schrijven tips helpen u bij het schrijven van detectiveverhalen. Ik heb enkele goede schrijvers voor u om te onderzoeken voor inspiratie. Ik zal nog een paar meer: ​​Susanna Gregory, Bruce Alexander, Edgar Allen Poe (De gestolen brief), Dorothy Sayers, PD James, Erle Stanley Gardner, Edward Marston, en Rex Stout. Ga nu aan de slag en schrijf een verhaal - gelukkige speurwerk!