E2a

Hoe kan ik een elektronisch keyboard spelen

Once upon a time een generatie geleden, de familie piano was een meubel waarop kinderen vaak werden gedwongen om pianolessen te nemen wanneer ze zouden veel liever met een bal spelen of naar de film gaan. De tijden zijn nu veranderd, en elektronische keyboards, die honderden nemen tot duizenden digitale geluiden, zijn alomtegenwoordig en beschikbaar voor een prijs die over het gehele spectrum, waardoor ze betaalbaar zijn voor kansarme kinderen als voor doorgewinterde professionals.

Elektronische toetsenborden voor de consument meestal een paar luidsprekers en een groot aantal voorgeprogrammeerde geluiden. Sommige hebben zelfs toetsen die oplichten om voorgeprogrammeerde nummers af te spelen, om nieuwelingen te instrueren over welke noten er gespeeld populaire melodieën. Toetsenborden bij hogere prijsklassen kunnen ook touch-sensitive toetsen, met de duurste modellen sportieve gesorteerd "hammer action", wat het gevoel en de respons van een echte piano repliceert.

Hoe kan ik een elektronisch keyboard spelen. Context is ook belangrijk.
Hoe kan ik een elektronisch keyboard spelen. Context is ook belangrijk.

Op het professionele niveau, spelers vaak afzien van de luidsprekers, omdat de unit wordt meestal aangesloten op een soort versterker. Meer ruimte en technologie is gewijd aan programmeerbaarheid en andere toonvorming elementen voor een betere aanpassing van geluiden.

Het is nu veel gemakkelijker om te reproduceren vele geluiden vinden op populaire records met de huidige elektronische toetsenborden. Alle klankkleuren van het orkest - strijkers, houtblazers, koperblazers en slagwerk - zijn allemaal te vinden in zelfs de meest elementaire eenheden op lokaal warenhuizen. Digitale technologie heeft de mogelijkheid om monster of digitaal record, het werkelijke instrumenten geluiden en vervolgens andere effecten om zeer accurate simulaties geven en in sommige gevallen, recreaties van verschillende instrumenten.

Het spelen van een elektronisch toetsenbord biedt vele uitdagingen bij het gebruik van het toetsenbord om geluiden van buiten de standaard pianoklanken te creëren. Bijvoorbeeld, strijkers zoals cello's en violen hebben de neiging om een ​​lagere noot "aanval" hebben, wat betekent dat er een vertraging tussen het horen van de notitie is in eerste instantie wordt afgespeeld en vervolgens het horen van het lichaam van de noot, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het geluid van een piano het vinden van een sleutel of een gitaarsnaar wordt geplukt. Evenzo kan blaasinstrumenten 'noten hebben ook een langzamere aanval versus instrumenten die zijn getroffen of geplukt om hun geluiden te creëren. Voor het simuleren van het spelen van een dergelijk instrument in de juiste context, kan het helpen om een ​​pitch bend wiel, dat te vinden is op meer professionele eenheden te gebruiken, en de neiging tot iets voor de tel spelen om te zorgen dat de aantekeningen te maken te ontwikkelen worden gespeeld in de juiste ritme.

Context is ook belangrijk

Hoe kan ik een elektronisch keyboard spelen.
Hoe kan ik een elektronisch keyboard spelen.

Context is ook belangrijk. Veel piano geschoolde muzikanten worden gebruikt om akkoorden te spelen - dat wil zeggen, het spelen van twee of meer noten tegelijk. Monofoon instrumenten, zoals houtblazers en koper, kan een noot alleen spelen tegelijk. Poging om een ​​trompet solo te spelen op een toetsenbord automatisch verliest zijn invloed als de speler begint te spelen noot combinaties die onmogelijk zijn voor een werkelijke trompettist te spelen.

Samengevat, hebben elektronische keyboards muziek gemaakt veel toegankelijker voor talloze mensen over de hele wereld.