E2a

Hoe kan ik een essay schrijven

Het schrijven van een effectieve essay is meestal een kwestie van het vinden van een goede zelf-beperkende onderwerp en die genoeg aspecten van dat onderwerp aan uw publiek tevreden te stellen. Een goed geschreven persoonlijk essay is geen manifest of rant, maar een relatief korte en gerichte stuk met zowel creatieve en journalistiek schrijven elementen. Essays kunnen schrijvers hun eigen subjectieve gedachten en observaties injecteren in het werk, niet alleen feiten, cijfers en objectieve analyse. Als u geïnteresseerd bent in het schrijven van een essay, hier zijn enkele stappen te volgen:

Hoe kan ik een essay schrijven. Zoek een self-limiting onderwerp.
Hoe kan ik een essay schrijven. Zoek een self-limiting onderwerp.

  1. Zoek een self-limiting onderwerp. Een effectieve essay pakt meestal een smal onderwerp, dat helpt om de totale lengte te kort. In plaats van "Kerstmis door de jaren heen" als een essay onderwerp, bijvoorbeeld, probeer wannen beneden het thema Sinterklaas tot een geheugen of aspect van de vakantie. "Gemeenschappelijke Mythen van Kerstmis familiebijeenkomsten" zou een veel meer gerichte onderwerp voor een persoonlijk essay zijn. Een schrijver kan hebben om meer details weer meerdere keren totdat een geschikte beperkte essay onderwerp is gevonden.
  2. Beslis over een toon. Essays kunnen uiteenlopend van humoristische tot academische, zodat een essay schrijver moet op de juiste toon voor het stuk te beslissen voordat u begint met het schrijven. In onze Kerst voorbeeld zou het essay te schrijven als een humoristische stuk over gemeenschappelijke gebeurtenissen rond familiebijeenkomsten, of het kan een academische verkenning van de familie dynamiek tijdens de kerst borrels zijn. Als de schrijver besluit te streven naar een humoristische toon, dan is het essay moet die toon consequent weerspiegelen. Door te kiezen voor een algemene toon, kan zelf bewerken passages de schrijver, die niet overeenkomen met de stemming van de algemene stuk.
  3. Selecteer ten minste drie verschillende aspecten van het onderwerp. Essays hebben veel gemeen met de vijf paragraaf thema's van middelbare school en universiteit Lore. In wezen moet een essay schrijver vertellen het publiek wat hij of zij op het punt staat te zeggen, te zeggen in ten minste drie verschillende manieren, en dan het publiek van wat hij of zij zei herinneren. In onze Kerst essay kan bijvoorbeeld de verschillende mythen van familiereünies ieder vormen hun eigen leden. Het moet vrij gemakkelijk om ten minste drie verschillende aspecten van familiebijeenkomsten genereren, zo niet tientallen.
  4. Gebruik de eerste paragraaf (s) om het onderwerp te voeren aan de lezer. Dit zou kunnen betekenen een paar persoonlijke opmerkingen over de schrijver algehele nemen op de feestdagen, dan is een aantal ideeën over familiereünies in het algemeen, dan uiteindelijk een beschrijving van een aantal specifieke mythen. Tegen de tijd dat een essay schrijver introduceert zijn of haar eerste grote punt moet de lezer al een begrip van de toon en de focus van het essay. Een introductie voor onze eerste kerstdag essay zou luiden als volgt: "Ik heb nooit echt het seizoen van Kerstmis begreep nu dat ik ben geworden een volwassene Ik weet dat veel gezinnen aandringen op uitnodiging lieve oom Jim voor een aantal post-revalidatie drankjes,. maar ik heb nog nooit zo bezorgd om mijn eigen familie te zien. Er zijn een aantal dwingende redenen waarom ... "
  5. Regelen afzonderlijke punten in een effectieve order. Het zou kunnen zijn zwakste naar de sterkste, oudste naar nieuwste, grappig om te grappigste of enige andere orde, die de lezer leidt van het begin tot het einde in een logische ontwikkeling. In onze Kerst essay, konden de verschillende mythen vooraf worden geschetst en gerangschikt in een "Top Tien" formaat van de zwakste naar de sterkste op het vlak van humor. Overgangen tussen elementen in een essay zijn erg belangrijk, dus vermijd het gebruik van de standaard "Ten eerste, de tweede, eindelijk" rassen.
  6. Laat uw lezers met een goede smaak in hun mond. De laatste paragraaf van een essay hoeft niet per se te zijn een muffe herkauwen van de vorige punten. In onze Kerst essay kan bijvoorbeeld de schrijver eindigen met een tongue-in-cheek stuk van advies voor de lezer of een tease voor toekomstige essay onderwerpen: "Dus als je denkt dat er een hoop mythologie rondom kerst familiebijeenkomsten, wacht u totdat wat er gebeurt op de Fourth of July. " De laatste paragraaf van een essay kan net zo persoonlijk en subjectief als de eerste paragraaf, of het kan eindigen met een aangrijpende lijn, net als de laatste steek van een gedicht.