E2a

Hoe kan ik een streepje te gebruiken in het schrijven van

Het dashboard (& ndash) is waarschijnlijk een van de lastige leestekens te gebruiken in het schrijven. Streepjes worden gebruikt om een ​​pauze geven bij het lezen of een andere gedachte benadrukken. Studenten en schrijvers vaak misbruik in plaats van andere, meer geschikte leestekens, zoals de komma, colon en haakjes, die vergelijkbare functies dienen. Weten wanneer en hoe het juiste gebruik van het dashboard kan helpen bij het overbrengen van een duidelijke en nauwkeurige boodschap.

  1. Gebruik het dashboard om een haakjes gedachte aan te duiden. Parenthetical gedachten zijn midden in een zin inzetstukken, die vaak te verduidelijken of aan te vullen de gedachte dat eraan voorafgaat. Een streepje wordt vaak gebruikt om de haakjes gedachte te scheiden van de belangrijkste idee dat wijzigt. Bijvoorbeeld: ". Ik ging vandaag - een perfect duidelijk en helder zondag - met een ontspannen wandeling in het park met mijn hond" De zinsnede tussen de twee streepjes beschrijft de gedachte 'vandaag. "
  2. Gebruik het dashboard om een plotselinge verandering van denken aan te duiden. Transition woorden als Zolang dat niettemin en bovendien vaak signaleren een verandering van denken in een aantal zinnen. Maar wat als je wilt een abrupte verandering van denken in een zin over te brengen? Gebruik in plaats daarvan het dashboard, zoals in dit voorbeeld: "Het was de beste verjaardag van mijn leven, de dag dat ik kan eindelijk mijn wens van een droom vakantie in het buitenland en ndashor dat dacht ik." De laatste zin ontkent snel de zin die eraan voorafgaat, effectief gefaciliteerd door een streepje.
  3. Gebruik het dashboard om op te noemen. In plaats van een dubbele punt, dan kunt u ook gebruik maken van een streepje om een ​​aantal dingen te noemen. Bijvoorbeeld: "Ik ging naar het winkelcentrum vanmiddag en kocht mijn gebruikelijke zomer buit & ndashsun blok, tinten en zwembroek."
  4. Gebruik het dashboard tot een abrupt pauze in dialoog te geven. Bij het schrijven van gesprekken, wordt een streepje vaak gebruikt om de zin kort om spanning te bieden, zoals in het volgende voorbeeld gesneden: '. Maar mam ik wil naar het park gaan vandaag Je zou me naar de & ndash "" Johnny onderbroken, merken een stroom van bloed die dwars over de hals van zijn moeder. "
  5. Gebruik het dashboard om correctie te geven. Merk op hoe bij mondelinge communicatie heb je de neiging om jezelf te midden in een zin te corrigeren. In het schrijven, wordt dit mogelijk gemaakt door een streepje, vaak om de nadruk te bieden op een opmerking. Bijvoorbeeld: "Zijn danskunsten & ndashor volslagen gebrek aan hen en ndashmade hem het mikpunt van grappen van zijn vriend elke keer weer."
  6. Gebruik het dashboard om een ​​pauze te benadrukken. Soms wordt een streepje gebruikt om de daling van een climax toon te bereiken, vaak tot een punt of een actie te benadrukken. Bijvoorbeeld: ". We wachtten buiten zijn huis de hele dag en de hele nacht lang en ndashbut het mocht niet baten"

Hoe kan ik een streepje te gebruiken in het schrijven van. Gebruik het dashboard om een haakjes gedachte aan te duiden.
Hoe kan ik een streepje te gebruiken in het schrijven van. Gebruik het dashboard om een haakjes gedachte aan te duiden.

Net als elke andere interpunctie, gebruik maken van het dashboard spaarzaam en alleen wanneer dat nodig is. Zoals gezegd, streepjes signaal abrupte pauzes in het lezen, dus niet peper uw zinnen mee, opdat u het risico van het verliezen van de dacht dat je oorspronkelijk wilde overbrengen. Ook leren hoe goed andere leestekens te gebruiken om te weten welke te gebruiken in een bepaalde situatie.