E2a

Hoe kan ik een toespraak voor een familiereünie schrijven

Familie reünies zijn altijd hysterisch grappig wanneer het wordt gedaan om iemand als een tante die is honderd jaar oud te eren. Maar dat is in de films. In het echte leven is het een beetje anders. Hoewel je misschien een honderd jaar oude tante, er is meer aan uw toespraak dan humor. Bij het schrijven van een speech het eerste wat je zou moeten overwegen is dat je een toespraak schrijven voor de leden van uw familie, zowel direct en uitgebreid. Zij zijn uw publiek.

De rest van de tips voor uw toespraak zijn direct na deze zin.

 • Maak uw introducties. Dit is om ervoor te zorgen dat iedereen die was uitgenodigd om de reünie weet wie je bent. Als u behoort tot een bijzonder grote familie met vele generaties daartussen, moet u het feit dat sommige niet weten welke specifieke branche behoort u tot in de stamboom onder ogen. Ditto, kunnen andere aanwezigen niet hebben gezien je van dichtbij opgroeien en kan je "nu" gezicht geen verbinding maken met het kind in beugels en pigtails in de afgelopen jaren.
 • Van harte welkom iedereen bij naam. Yup, je hebt je werk geknipt voor u. Dat is waarom het belangrijk is dat je een lijst van degenen die hebben bevestigd hun aanwezigheid te krijgen. Indien mogelijk, te beginnen met de meest vooraanstaande leden en ga dan verder naar beneden de lijn om de kleintjes. Wat als je 150 tot 200 familie en vrienden hebben in de reünie? Het is niet nodig om je vrienden te noemen. Met uw familieleden, kunt u de naam van de matriarchen en patriarchen alleen. Dat moet het oplossen van uw dilemma. Een andere manier is om elk gezin aan te kondigen in de zaal de manier waarop sporters doen aan de Olympische Spelen.
 • Erken leden van de familie die zijn geslaagd op. Bereid een presentatie van degenen die hebben doorgegeven als een eerbetoon en herinnering aan hen. Zorg voor mensen om kaarsen te hebben tijdens het eerbetoon en herinnering.
 • Feliciteer hen die goed nieuws te delen. Nieuwe baby's, zwangerschappen, afstuderen, een nieuwe baan - dit zijn allemaal de moeite waard te delen.
 • Geef een pluim voor familieleden die gooide in naar de reünie een realiteit te maken. Dit is iets dat je niet moet vergeten. Vraag hen om op te staan ​​op het podium als je, zodat iedereen kan zien en goed juichen familieleden die nam de leiding van catering, decoratie, boeken, het versturen van uitnodigingen, en ga zo maar door.
 • Geef specifieke instructies. Dit gedeelte is waar je vragen familieleden:
  • Neem de pot schaft gerechten en desserts aan de aangewezen voedsel stations.
  • Plaats hun gaven op de cadeau-tafel ter ere van de een wordt geëerd in de reünie
  • Zorg ervoor dat ze hun namen die zijn geregistreerd in het gastenboek.
  • Pass door de foto stand voor spontane foto's en poseren voor video's van de officiële videograaf.
  • Wachten om te worden opgeroepen hun beurt in de rij voor eten en drinken op de buffettafel.
  • Krijgen hun souvenir programma's van u tegen het einde van de reünie.
  • Regels en voorschriften van de zaal je toevallig uw reünie te houden.
 • Leg uit wat er zal gebeuren als de reünie vordert. Delen wat er zal gebeuren in de loop van uw familiebijeenkomst, zoals speciale nummers, gebraad, toast, spelletjes, en nog veel meer toespraken van andere familieleden met name degenen die reed of vloog van ergens ver weg naar de reünie te sluiten.

Op een laatste opmerking

Hoe kan ik een toespraak voor een familiereünie schrijven. Maak uw introducties.
Hoe kan ik een toespraak voor een familiereünie schrijven. Maak uw introducties.

Tot slot, vergeet niet dat familiereünies zijn heel emotioneel, dus als u in het bijzonder het talent voor komedie, probeer trekken zo veel humor als je kunt om de emotionaliteit en sentimentaliteit van het evenement in evenwicht te brengen. Zeg ze niemand gaat naar huis met wasbeer ogen vanavond. Niet onder je horloge.