E2a

Hoe kan ik gips mallen te maken

De naam 'Plaster of Paris' is afgeleid van de term "gips", dat is een mineraal gevonden in een arrondissement van Parijs genaamd Montmartre. Het is een poedervormige stof die alleen water nodig om de mix. Je hoeft alleen maar een paar minuten om het te laten verharden en je bent helemaal klaar om het te gebruiken voor het gieten. Het wordt vaak gebruikt bij het maken van meubels, beeldjes en zelfs mannequins.

In het verleden

In het verleden maakten mensen potten en beeldjes uit modder klei en hout. Met gips mallen, kunt u een perfecte replica van een item te maken met minder tijd en moeite. Dit materiaal kan worden gebruikt over en weer. Vul de mal met dit materiaal, bakken, en je bent klaar!

Hoe kan ik gips mallen te maken. Bereid de te gebruiken materialen.
Hoe kan ik gips mallen te maken. Bereid de te gebruiken materialen.

Om meer replica's te maken, hier zijn een paar richtlijnen over hoe om gips mallen te maken.

  • Bereid de te gebruiken materialen. Je moet een klein flesje te bereiden ongeveer 4 "tall, boetseerklei, een houten kist groter dan het object dat moet worden gebruikt of ongeveer 6" x 6 ", gips, zand papier en scheidingsmiddel (bijv. Vaseline of vaseline ).
  • Maak de mal. Bereid de te gieten voorwerp. Bedek de fles met een dun stuk papier of karton van dezelfde grootte. Dit wordt gedaan om de pleister te voorkomen gieten in de fles. Voeg een beetje van het scheidingsmiddel over de hele fles voor gemakkelijke verwijdering. Leg deze in de houten kist op de top van de klei. Met behulp van uw klei, bedekken de zijkant van de fles totdat het half begraven. Aangezien u het maken van twee mallen, moet u glad uit de klei oppervlak grondig. Meng de gips met water en roer tot het een dikke vloeibare substantie. Voor het beste resultaat, raadpleegt u de instructies op het etiket. U kunt nu giet het gips in de houten kist direct na mengen. Voor ongeveer 15-20 minuten, het mengsel zal verharden. Om te weten of het mengsel klaar is, kunt u voorzichtig Raak het oppervlak van de mal. Draai de houten kist op zijn kop en verwijder voorzichtig de klei. Nu wat je hoeft te doen is verwijderen van de fles uit de geharde gips. Je moet om het te doen echt langzaam en zeker, zodat u niet opnieuw te doen het hele proces. Gebruik een schuurpapier om glad uit het oppervlak van de twee matrijzen. U kunt de mallen naast elkaar ook leggen op een vlakke ondergrond om te zien of ze zijn van dezelfde grootte en vorm.
  • Tips. Een tip om te delen is om een ​​proefvaart te doen voordat u de uiteindelijke vorm. Met een stuk klei groter dan die van de gedrukte vorm en grondig drukken. Elkaar verbinden beide mallen. Zet een extra hoeveelheid klei (of indien nodig) om ervoor te zorgen dat u de juiste vorm te krijgen. Druk beide mallen beneden op elkaar. Zorg ervoor dat de replica precies moet dezelfde als die van het oorspronkelijke stuk kijken. Snijd of schraap de overtollige klei als dat nodig is.


Vrij gemakkelijk is het niet? Vergeet niet om het maken van de mal eerste training voordat u de uiteindelijke een, en je zult uiteindelijk wel onder de knie.