E2a

Hoe kan ik stalen vaten te maken

Behorend tot de idiofoon familie van instrumenten

Behorend tot de idiofoon familie van instrumenten, een stalen vat is gewoon een andere naam voor een stalen pan. Ja, het is eigenlijk een pan en technisch niet een trommel. Het was gewend te worden genoemd een trommel, want net als een, het wordt ook gespeeld door opvallende twee stokken. Het is ontstaan ​​tijdens de vroege 20e eeuw in Trinidad en Tobago en is uitgegroeid tot de nationale instrument.

Stalen pannen zijn traditioneel gebouwd met behulp van olie trommels en dergelijke

Stalen pannen zijn traditioneel gebouwd met behulp van olie trommels en dergelijke, in het bijzonder degenen die al worden gebruikt en geleegd. Hoewel het basismateriaal is oud, kan het nog steeds het beste geluid, afhankelijk van hoe het was perfect afgestemd. Moderne stalen vaten vandaag zijn vrij duur, omdat een hoge kwaliteit materialen worden gebruikt en ze zijn nauwkeurig aangepast aan de juiste klinkende noten te produceren.

Hoe kan ik stalen vaten te maken. Bereid uw trommel. ten.
Hoe kan ik stalen vaten te maken. Bereid uw trommel. ten.

Als je van muziek houdt en toevallig trommels lief te hebben, waarom niet proberen om je eigen stalen pan te maken? Het is niet zo makkelijk als het eruit ziet, maar de stappen zijn draaglijk te volgen.

  • Bereid uw trommel. Ten eerste, bereiden een lege trommel (het olievat ongeveer 55 liter in grootte is het beste om te gebruiken) en grondig reinigen. Verwijder roestvlekken indien van toepassing. Het is raadzaam om nieuwe olievaten dan de oudere gebruiken omdat de kwaliteit van het geluid dat wordt geproduceerd is afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte staalmateriaal.
  • Voer het zinken proces. Dit is een procedure van het vormen van de pan in een concaaf met behulp van een hamer. Het is een moeizaam proces dat beukende de stalen kan voor het laatst als vijf uur. Je moet ook oppassen als het kan afscheuren van de velg als overdreven.
  • Trace van de sjablonen in het speelveld. Wanneer uw pan is in perfecte staat, de sjablonen van uw notities te traceren in het speelveld. U kunt een marker, een potlood of krijt zolang het niet gemakkelijk verwijderd. Zorg ervoor dat de consistentie over de plaatsing van uw notities in de stalen pan.
  • Grooving proces. Alvorens dit te doen het proces van groovende, pound de tussenliggende deel van de contouren om het niveau en laat de noten iets uitsteken. Met behulp van een speciale tuning hamer, pond de contouren van de noten met een spijker punch. Deze inkepingen zullen helpen elke noot anders zijn dan de anderen. Weer Vlak de in-betweens om zich te ontdoen van het hobbelige oppervlak.
  • Snijd de rok van de pan. Vervolgens meet en zaag de zijkanten of rok van de pan op de gewenste lengte. Verwijder onnodige deel van het vat. U kunt ook doorboren gaten in de velg als je wilt de trommel hangen tijdens het gebruik.
  • Conditioneer de staal. Dit wordt gedaan door het metaal snel tot het roodgloeiend en vervolgens af te koelen daarna. U kunt het in een water om af te koelen of gewoon van nature laat het afkoelen. Deze branden en koelen proces maakt het staal veerkrachtig en helpt houden de stemming langer vast.
  • Afstellingsproces. Vervolgens is de meest gecompliceerde van. Het stemproces vereist het gebruik van kleine hamers tuning de groeven tikken onder de pan. Licht pond het oppervlak en de onderzijde van de pan tot de gewenste hoogte is bereikt. Doe dit in alle groeven.
  • Geef uw stalen trommel een finishing look. U kunt een beschermende stalen mantel te helpen roesten op de lange termijn te voorkomen. U kunt ook schilderen of doopt het in chroom voor een glossy glans.