E2a

Hoe kan poëzie schrijven wedstrijden mee

Poëzie wedstrijden worden steeds populairder tegenwoordig vooral met de komst van het schrijven van poëzie online. Poëzie wedstrijden aan te moedigen schrijvers om meer creatief en dit soort kunst dat is al tientallen jaren te bevorderen. Het schrijven van wedstrijden is ook al een tijdje met inbegrip van wedstrijden voor kort verhaal, roman schrijven of zelfs voor haiku.

Hoe kan poëzie schrijven wedstrijden mee. Leeftijdsgrens.
Hoe kan poëzie schrijven wedstrijden mee. Leeftijdsgrens.

Hier zijn een aantal dingen die je moet weten over toetreding tot poëzie wedstrijden.

  1. Type. Er zijn verschillende soorten van poëzie schrijven wedstrijden en ze zijn ingedeeld op basis van hun verschillende criteria en eisen ook.
  2. Leeftijdsgrens. Sommige wedstrijden hebben beperkingen als het gaat om leeftijdsgroep.
  3. Prize. Terwijl de meeste wedstrijden hebben geldprijzen, zijn er enkele die winnende inzendingen worden gepubliceerd als een vorm van erkenning te bieden. Contante betaling kan worden gegeven na het publiceren van uw werk, maar sommigen de voorkeur geven de publicatie van hun werken in contanten.
  4. Sponsors. Bepaalde stichtingen, commerciële bedrijven, uitgeverijen of poëzie verenigingen sponsoren poëzie wedstrijden. Terwijl ze misschien niet helemaal verschillend is, kunnen de winnaars krijgen meer kilometers voor hun werk als een specifieke groep sponsort de competitie van toetreding.
  5. Lengte. Dit is een algemene regel in alle competities. Je moet een bepaalde lengte voor uw inzendingen bekijken in aanmerking te komen.
  6. Subject Matter. Sommige wedstrijden op zoek naar specifieke onderwerpen als items op hun concurrentie. Zorg ervoor dat u weet wat deze eerste zijn voordat inzendingen.
  7. Inschrijfgeld. Sommige wedstrijden nodig inschrijfgeld voor de deelnemers. Voor sommigen zijn er verschillende tarieven, afhankelijk van het aantal vermeldingen dat u gaat indienen.

Hier zijn enkele van de meest populaire poëzie te schrijven wedstrijden tot nu toe.

Prize. Sponsors.
Prize. Sponsors.

  1. Nationale Gedichten Wedstrijd. Dit wordt beschouwd als de top gedicht wedstrijd in Groot-Brittannië. Het geven van grote geldprijzen, is het een van de meest keek vooruit naar wedstrijden in de poëzie.
  2. Foyle Jonge Dichters van het Jaar Award. Gesponsord door de Foyle Foundation, deze wedstrijd staat open voor deelnemers van 11-17. Naast erkenning en cash prijzen, winnaars krijgen om op de Arvon Residency cursus voor 7 dagen of krijgen ze een bezoek te ontvangen door een team van vooraanstaande dichters uit de Poetry Society.
  3. De Hamish Canham Poetry Prize. Awards geldprijs en de kans op gedichten te publiceren in de Poëzie Nieuws voor de Poetry Society lid wie er wint deze wedstrijd.

Ook moet u voordat u inzenden, zorg ervoor dat u legitieme wedstrijden mee. Er zijn een aantal websites en forums geven van waarschuwingen over frauduleuze wedstrijden. Deze 'scam' wedstrijden beloven geldprijzen en erkenning, maar ze zijn gewoon gemaakt om inzendingen te krijgen en door te geven aan uitgevers, websites en andere wedstrijden ook, als het hunne.

Poëzie is een vorm van kunst, en voor u om te slagen in de poëzie schrijven, hoef je alleen maar jezelf te zijn en inspiratie te krijgen van dingen die echt verheugt u of situaties die je emoties putten. Hoe uitdagend het is om te schrijven, is het veel moeilijker (en de moeite waard ook) te schrijven van poëzie.