E2a

Hoe kunt u uw auto bandenslijtage controleren

Banden zijn allemaal gemaakt voor superieure prestaties

Banden zijn allemaal gemaakt voor superieure prestaties. Maar met het verstrijken van de tijd, autobanden tonen normale veroudering tekenen. Om te voorkomen dat afbreuk te doen aan uw veiligheid, is het belangrijk om regelmatig uw banden versleten indicaties. Als de auto loopvlakken zijn gegaan "kale", tractie is zwaar aangetast en kan de oorzaak van ongevallen. Hier is hoe je kunt bepalen of uw banden zijn versleten en moeten worden vervangen.

Hoe kunt u uw auto bandenslijtage controleren. Heeft een grondige blik.
Hoe kunt u uw auto bandenslijtage controleren. Heeft een grondige blik.

  1. Heeft een grondige blik. Laat uw auto geparkeerd in een niveau-oppervlak, goed verlichte plaats. Goed kijken naar de banden. Als u merkt dat uw banden met een vlakke, gladde ondergrond, is het tijd om te winkelen voor een vervanging. De banden zijn waarschijnlijk zijn gegaan kaal. Als u merkt dat ongelijkmatige slijtage van de banden, kan uw voertuig hebben uitlijning problemen. Onmiddellijk pakken dit en een deskundige inhuren monteur om de uitlijning te corrigeren. Een snelle actie is vooral belangrijk als de banden hebben een extreem ongelijkmatige slijtage van de banden, wat een gevolg is van onder-of over-inflatie. Vergeet niet dat te lage bandenspanning kan slijtage van de uitwendige delen van de band veroorzaken, terwijl de over-inflatie kan leiden tot slijtage in het midden.
  2. Gebruik een profiel-dieptemeter. Een profiel-dieptemeter is een mechanisch instrument dat nauwkeurig kan meten uw bandenslijtage. Gebruik deze om de omtrek van de band. Als de profieldiepte al bepaald is, berekening van het verschil tussen de gemeten profieldiepte en de profieldiepte van een nieuwe band. Als de gemeten profieldiepte is 60% minder dan de profieldiepte van een nieuwe band, is uw band versleten en moet onmiddellijk worden vervangen om ongelukken te voorkomen.
  3. Kijk naar de slijtage bars. De meeste banden hebben kleine, verticale balken, in de volksmond slijtage bars, tussen de treden, die helpen te bepalen of de banden zijn versleten. Wanneer de loopvlakken slijten, zullen ze dunner totdat ze level uit met de slijtage bars. Indien de treden zijn verdund tot 1/16 inch en al zelfs met de slijtage bars, de band moet worden veranderd.
  4. Doe een muntstuk test. Een andere methode van het testen van uw banden op slijtage is de munt test. Hier krijg je een stuiver en zet het in tussen de draden. Het kwartje moet worden geplaatst verkeerde kant op zodat Abe Lincoln's hoofd zit vast tussen de loopvlakken. Als u slechts een deel van het hoofd van Lincoln te zien, kan de band nog steeds worden gebruikt, maar moet binnenkort worden vervangen. Maar als Lincoln's hoofd volledig wordt weergegeven, worden de loopvlakken versleten, waardoor de band onveilig om te gebruiken. Onmiddellijk te kopen een vervanging. Het kan nodig zijn om de munt-test op alle punten van de band nauwkeurig te meten bandenslijtage te voeren.

Als u nodig hebt om uw banden te wisselen

Als u nodig hebt om uw banden te wisselen, zorg ervoor dat ze allemaal te veranderen in een keer. Dit is omdat het gebruik van nieuwe banden met oude banden kunnen vormen voor gevaren en daling van de totale prestaties van de auto. Ook koop altijd de aanbevolen banden voor uw auto. Anders, kan het nodig zijn om te kopen nieuwe velgen die passen bij uw nieuwe banden. Om een ​​ongeluk te voorkomen, moet de banden moeten stevig bevestigd zijn en juist wordt uitgelijnd. Mocht u behoefte hebben om ze te draaien, de roterende richtingen die door de handleiding te volgen.