E2a

Hoe kunt u uw auto schilderen

Auto verf banen zijn een zorgvuldige meerfasenprocedure. Of u nu uw hele auto opnieuw schilderen of gewoon aanraken een paar krassen en deuken panelen, hier is wat er bij betrokken.

 1. De tools. Voor uw auto schilderij project, zou u een verf spuitpistool, compressor, schuurpapier, verfverdunner, maskeren papier, en natuurlijk de verf zelf. Indien beschikbaar, moet je ook een dubbele werking schuurmachine / buffer (die kunnen worden gehuurd). U kunt kiezen uit een verscheidenheid van verven, maar voor de meeste doeleinden, urethaan verf zal het meest geschikt zijn voor uw auto.
 2. Reinig uw auto. Voordat met de verf baan of retoucheren, moet u uw auto grondig te reinigen met automatische wasmiddel. Goed Spoel de auto, en follow-up met was en vet verwijderen. Zorg ervoor dat u werkt in een droge omgeving, zoals vocht opbouwen zal een paint job verpesten.
 3. Schuren. Met een schuurmachine, strip uit de coating op alle oppervlakken wordt u schilderen. Gebruik een dubbele werking lucht schuurmachine, indien beschikbaar. Dit voorkomt ongelijke schuren als het zowel draait en schommelt, zodat u niet hoeft te compenseren voor eventuele over-schuren handmatig. Als u gaat schilderen van de auto met dezelfde kleur als het origineel, zou het genoeg zijn om zand naar beneden naar de oorspronkelijke verflaag. Als u van plan bent om de kleur te veranderen, dan moet je in staat zijn om zand voorbij de originele verflaag. U kunt gebruik maken van duct tape op rubber lijstwerk en glas te beschermen tegen krassen door de schuurmachine.
 4. Het vullen. Als uw auto lichaam heeft dings en ​​deuken, kun je nu moet ze te bedekken met plastic vulmiddel. Deze komen meestal in poeder of klei vorm, en je moet deze mix volgens de instructies. Aanbrengen met een plastic spatel, en zorg ervoor dat de resulterende oppervlak glad is. Zodra de plamuur droog is, kunt u nu scheren en schraap met een schuren bord, zodanig dat het de oorspronkelijke contouren van het lichaam van de auto op de voet volgt. Eindig de glad en schuren met de dual-action schuurmachine, met behulp van een 120 tot 150 korrel schuurpapier. De vulstof oppervlak zou meestal ruw zijn, dus je moet acryl beglazing toe te passen voor een gladder oppervlak. Zodra de beglazing is gedroogd en uitgehard, is het tijd om zand het gebied opnieuw.

  Verroeste delen zullen speciale aandacht nodig hebben, zoals roest is waarschijnlijk om te eten in metaal, en leiden tot een ongelijkmatige verf eindigen later. Rusty onderdelen moeten worden uitgesneden onmiddellijk vervangen.

 5. Masking. Na het vullen, moet de auto grondig worden gereinigd en opnieuw gespoeld. Als alles droog is, is de volgende stap te maskeren onderdelen van de auto die niet worden geschilderd. Dit is om de verf te beschermen tegen het bereiken van glas, rubber lijstwerk en gebieden die u niet van plan bent om te schilderen. U kunt gebruik maken van tochtstrips. Als dit niet beschikbaar is, dan kunt u gewoon gebruik maken van dik afplakband en oude kranten. Je moet ook de omgeving maskeren onder, de vorming van een gordijn, zodat je verf niet de onder-chassis te bereiken.
 6. Het spuiten van de primer. Voordat je verf spuiten in uw auto, geef het een grondige veeg eerst neder, gewoon om ervoor te zorgen dat er geen stofdeeltjes of andere mogelijke verontreinigingen. Zodra dit is gebeurd, kunt u nu spuiten de getroffen gedeelte met epoxy primer. Zodra de primer droog is, is het nu tijd om zand het nog een keer. Dit is uw kans om eventuele onvolkomenheden of hobbels die niet eerder zijn opgemerkt te corrigeren. Zodra schuren klaar is, geef je auto een ander grondig vegen van. Het is nu tijd om een ​​andere laag primer toe te passen. Deze laag moet ook worden geschuurd met een fijnere 600-grit schuurpapier.
 7. Re-wassen en opnieuw schuren. Voordat de toplaag wordt aangebracht, moet u deze verwijderen alle bescherm-en weer was de auto grondig. Op dit punt, moet u nat zand de randen snel met gladde schuurpapier (korrel 600).
 8. Het spuiten van de basecoat en topcoat. De auto dient te worden remasked, en dan grondig afgestoft, om ervoor te zorgen dat er geen stofdeeltjes aanwezig tijdens het schilderen. Op dit punt wordt de grondlaag gespoten de auto. Het spuitpistool moet loodrecht worden gehouden om het gebied te spuiten op ongeveer tien tot twaalf centimeter afstand, en u moet van toepassing zijn verf zo licht mogelijk, met snelle, overlappende bewegingen. Als de basecoat droog is, kunt u nu de toplaag, met gebruikmaking van dezelfde spuittechniek. Toen de toplaag droog is, kunt u de blanke lak met behulp van dezelfde techniek. Op dit punt, zou je een dag of twee wachten om de verf te laten genezen.
 9. Kleur schuren en polijsten. De laatste stappen hier zijn kleur-schuren en polijsten. Wanneer de verf uithardt, zijn er kleine imperfecties en ruwheid, en dit moet worden gecompenseerd met een glad 2.000 schuurpapier. Zorg ervoor dat u de auto grondig te reinigen voordat kleur-schuren. Kleur-schuren is een nat proces, wat betekent dat je moet water toe te passen tijdens het schuren een gebied in slechts een richting (niet in een cirkelvormige beweging). Schuur de verf tot aan de finish is saai en glad. Zodra beschilderde delen zijn kleur geschuurd, is de volgende stap polijsten de auto. Breng polijsten verbinding, en het gebruik van een wollen schuurpad met de dual-action buffer. Gebruik alleen lichte druk, en zet de buffer op de laagste snelheid. Na polijsten met wol, vervangt u de pad met een zachtere foam pad, en buff nog een keer.

Zodra u klaar bent polijsten

Hoe kunt u uw auto schilderen. Het spuiten van de primer.
Hoe kunt u uw auto schilderen. Het spuiten van de primer.

Zodra u klaar bent polijsten, moet de auto nu een gladde en glanzende afwerking. Laat de auto niet in de was pas na twee maanden, te laten oplosmiddelen en andere deeltjes ontsnappen via de lucht. Het schilderen van een auto kan een ingewikkeld proces zijn, maar deze stappen zijn allemaal nodig is om deze glad, glanzend afwerking te bereiken.