E2a

Hoe kunt u uw koelvloeistof controleren

Wat is een koelvloeistof

Wat is een koelvloeistof? Het is een mengsel geplaatst in uw auto radiator om uw motor oververhit raakt. Zoals de naam al doet vermoeden treffend, een koelmiddel koelt. Terwijl uw auto in beweging is, de motor genereert warmte. De radiator werkt dan de warmte weg te houden van de motor. De koelvloeistof voorkomt ook auto vloeistoffen tegen bevriezing bij koud weer, dat is waarom sommige noemen het ook wel een antivries vloeistof. Het voorkomt ook dat de motor roest uit te bouwen.

Een koelvloeistof is samengesteld uit 50% water en 50% koelvloeistof oplossing. Voordat een auto-eigenaar maakt het mengsel zelf, maar tegenwoordig kun je voorgemengde koelvloeistof kopen in auto winkels. Het is misschien iets duurder, maar het is handiger. Sommige drivers gebruiken alleen water, maar dit is niet aan te raden. Water mag alleen worden gebruikt als een tijdelijke oplossing.

Wacht niet op de temperatuurmeter op het dashboard om u te vertellen dat er iets mis is met je koelvloeistof niveau. Doe jezelf een plezier en controleer de conditie van uw radiator op zijn minst tweemaal per jaar.

Voordat u controleert of uw radiator

Hoe kunt u uw koelvloeistof controleren. Wat is een koelvloeistof.
Hoe kunt u uw koelvloeistof controleren. Wat is een koelvloeistof.

Voordat u controleert of uw radiator, zorg ervoor dat de motor van het voertuig niet heet is. Auto vloeistoffen kunnen krijgen kokend heet als de motor nog warm is, en kunnen letsel veroorzaken. Bovendien kan een warme motor leiden tot een onjuiste lezing van de koelvloeistof omdat de koelvloeistof kan door de warmte hebben uitgebreid. Dit zal noodzakelijkerwijs nemen veel meer ruimte. Zorg ervoor dat de auto in een horizontale positie en niet geneigd. Dit kan ook geven een onjuiste lezing van het koelvloeistofniveau.

Raak niets aan als je eenmaal opent uw auto kap. Voorzichtigheid is altijd geboden. Maak een visuele controle eerste van het koelsysteem. Er mag geen vuil of onnodige elementen op het zijn. De radiator en de slang eromheen niet lijkt beschadigd. Zodra u hebt vastgesteld dat de toestand van de motor is veilig om aan te raken, op zoek naar de reservetank van de radiator.

De reserve tank is een duidelijke container geplaatst in de buurt van de radiator. Soms is het ondoorzichtig, maar het altijd kunt u zien hoeveel koelvloeistof is binnen aanwezig is. Als u niet zeker weet waar de reservetank is, zoekt u de radiator dan eerst volgt de slang die van de radiator leidt naar een kleine container. Als je niet weet waar de radiator is, dan is het tijd om uw auto handleiding te raadplegen.

De reserve container heeft markeringen op welk peil van de koelvloeistof aangeeft. Er moeten de aanduidingen die "vol" of "laag", of "koude" of "warm". Het koelvloeistofniveau moet altijd de volledige merk, dus als het ergens onder, dan is het tijd om wat koelvloeistof toe te voegen. Indien de wagen geen reservetank hebben, controleert de radiator. Kijk in de radiator om het koelvloeistofpeil te leren kennen.

Voordat u controleert of uw radiator.
Voordat u controleert of uw radiator.

Veiligheid moet altijd eerst komt, dus zelfs als je gewoon gaat om een ​​routine controle te doen en u zal niet worden vervangen van uw auto koelvloeistof, is het sterk aangeraden dat je handschoenen te gebruiken. Koelmiddel is giftig en schadelijk, dus alle voorzorgen worden genomen bij het omgaan met de stof.