E2a

Hoe kunt u uw spoel te testen

De spoel is een deel van de ontsteking van het voertuig

De spoel is een deel van de ontsteking van het voertuig. De spoel twee wikkelingen, de primaire wikkeling en de secundaire wikkeling. Ze verwijzen naar de twee sets van draden in de bobine. De primaire wikkeling krijgt de elektriciteit uit de accu, terwijl de secundaire wikkeling transporten deze elektriciteit aan de distributeur. Als een deel van de spoel niet goed werkt, kan uw auto niet starten op alle.

U kunt dit doen spoel testen op uw eigen

Hoe kunt u uw spoel te testen. De spoel is een deel van de ontsteking van het voertuig.
Hoe kunt u uw spoel te testen. De spoel is een deel van de ontsteking van het voertuig.

U kunt dit doen spoel testen op uw eigen. Wees voorzichtig. Houd uw haar, huid en kleding van de een deel van de ontsteking, die veel elektriciteit kan produceren. Vraag een vriend om u te helpen.

Voer een visuele controle van het ontstekingssysteem

Voer een visuele controle van het ontstekingssysteem. Je zou direct herkennen wat er mis is met het systeem, zonder dat hij daadwerkelijk testen van uw spoel. Als u zeker weet dat er geen vonken vliegen over, kunt u doorgaan. Gebruik altijd geïsoleerde tang terwijl je aan het doen bent de test.

De test controleert of de bobine produceert voldoende vonken. U moet eerst los te maken van de uitgang draad van de bobine. Een bougie het einde van deze draad te verbinden met een aardleiding. Controleer de bougie en zoek de schroefdraad. Bevestig de aardedraad goed met dit deel.

Nu op zoek naar de negatieve pool van de bobine

U kunt dit doen spoel testen op uw eigen. Voer een visuele controle van het ontstekingssysteem.
U kunt dit doen spoel testen op uw eigen. Voer een visuele controle van het ontstekingssysteem.

Nu op zoek naar de negatieve pool van de bobine. Er is een aarddraad aangesloten op deze terminal. Koppel dit. Bevestig een aarddraad aan op de terminal.

Vraag je vriend om de motor in te schakelen

Vraag je vriend om de motor in te schakelen. Kijk voor een goede aarding punt in de motor. Het zou het beste zijn als dat aardpunt is in uw buurt, gemakkelijk toegang hebben. Elk metaal kan worden gebruikt voor dit, zelfs de motor zelf. Gebruik de aarddraad van de bobine en raak de aarding punt mee.

Let op de vonken die worden geproduceerd tijdens het tikken. Als je een heldere en zichtbare vonk, wordt uw bobine goed werkt. Als je een zwakke vonk of als er geen vonk is helemaal geproduceerd, is het meestal betekent dat er iets mis is met de secundaire wikkeling van uw bobine.

Om te bevestigen dat uw rol is in goede staat

Om te bevestigen dat uw rol is in goede staat, kunt u ook een test uitvoeren om de weerstand van uw bobine controleren. De gebruikelijke manier om dit te doen is door het gebruik van een ohmmeter die ohm meet. Een ohm is een eenheid die de hoeveelheid elektrische weerstand toont tussen twee geleiders. Alle draden aansluiten op de spoel moet worden losgekoppeld voordat u begint met de test.

Controleer eerst de weerstand tussen de terminals kant van de spoel

Controleer eerst de weerstand tussen de terminals kant van de spoel. Raadpleeg uw auto handleiding, de specifieke waarden die verwijzen naar weerstand met een ohmmeter te leren kennen. Daarna wordt de weerstand tussen het centrum aansluitpunt van de spoel en een zijde terminal. Elk van de twee zij terminals zal doen. Als het weergegeven weerstand is significant verschillend van de waarden vermeld in uw auto handleiding wordt de bobine niet goed functioneert. U kunt ook vragen de hulp van uw monteur in het lezen van de ohmmeter.

Regelmatig Test uw rol om de goede werking van ontsteking van uw auto te garanderen.