E2a

Hoe maak je basnoten een piano te stemmen

Wanneer was de laatste keer dat u uw piano gecontroleerd

Wanneer was de laatste keer dat u uw piano gecontroleerd? U heeft waarschijnlijk zijn vergeten over het tot nu. Als je het vindt, dan moet je natuurlijk graag een paar nummers te spelen, maar dan kom je erachter dat de piano is uit de toon. Echter, tuning basnoten van een piano kan behoorlijk hard. Als je niet zeker dat je het kan doen, het huren van een professional.

Hoe maak je basnoten een piano te stemmen. Dan zijn er eigenlijk drie snaren voor elke toets.
Hoe maak je basnoten een piano te stemmen. Dan zijn er eigenlijk drie snaren voor elke toets.

Toch bent u slechts een paar snaren uit de toon. Je zou in staat zijn om ze gewoon af te stemmen op tijd voor uw pianorecital.

De piano 250 strings zijn in een hoge spanning

De piano 250 strings zijn in een hoge spanning, dus je zou moeten extra voorzichtig zijn bij het afstemmen van hen. Zorg er ook voor dat u de juiste tools voor. Er is een speciale sleutel gebruikt om deze omhoog of omlaag zetten. Als een zaak van de feiten, zijn er enkele die speciale gereedschappen die worden gebruikt in het bijzonder voor het hebben.

Aangezien u in staat om de beste te horen van de middelste snaar in de piano zou zijn, zou het best zijn om vanaf daar starten.

  • U kunt een stemvork gebruiken om ervoor te zorgen dat u die eerste rechts. In een chromatische toonladder, moet je naar rechts gaan in 12 noten.
  • Dan zijn er eigenlijk drie snaren voor elke toets. Je zou een strook vilt nodig. Dit zou garanderen dat u alleen zou horen een van hen op een moment. In een basgitaar, kan er slechts een of twee. U zou hebben om de strip te beveiligen om ervoor te zorgen dat u slechts een noot kan onderscheiden. Er zijn ook een aantal die dempen wiggen gebruiken. Het idee is vrij veel het zelfde, aan de andere snaren te houden van het maken van geluid.
  • Werken in octaven is ook een goede manier om de juiste afstemming te garanderen. De meeste van de geregistreerde pianotechnici hun getrainde oren zou gebruiken bij het werken. Echter, er zijn ook een aantal nieuwe technologieën die u kunnen helpen.
  • Er is populaire software genaamd de TuneLab97 die wonderen kan doen. Je zou alleen maar een betrouwbare microfoon voor het invoeren van de melodie. Dit zou u helpen bij het begeleiden over hoe de piano te stemmen. Alleen naar de initiële instructies. Dit zou de rest van de tuning sessie dicteren. Je moet in staat zijn om te bewegen de software nog voor de tuning sessie. Dit kan zelfs berekenen de ouverture.
  • Als je nog steeds het gevoel dat dit te ingewikkeld zou je in staat zijn om geloofwaardig technici vinden door het controleren van het internet voor websites die lijst geregistreerde pianotechnici. De lijst van deze technici omvat meestal de "RPT" in hun naam. Zij zijn lid van de Piano Technicians Guild. Ze zijn opgeleide mensen die door middel van een reeks van verschillende "oplossen" problemen voor piano's zijn geweest. Ze kunnen ook een paar verschillende stijlen, sommige per string, wat per octaaf en andere ontwikkelde technieken. Je zou in staat zijn om ze gemakkelijk te vinden als je weet hoe te kijken.