E2a

Hoe maak je een auto cabriokap reinigen

Niet alle auto oppervlakken zijn gemaakt van dezelfde

Niet alle auto oppervlakken zijn gemaakt van dezelfde. Als je een gewone auto, dan is de kans zijn, zal regelmatig te reinigen met autoshampoo werken meestal goed in het reinigen van alle oppervlakken. Echter, als je een cabriolet, dan moet u uw auto top speciale aandacht te geven tijdens het reinigen. Als je het geluk hebt om een ​​hardtop cabrio met een geverfd oppervlak hebben, dan kunt u schoon uw top als je zou het lichaam. Als uw auto bovenkant is gemaakt van canvas of getextureerde glasvezel, echter, volg deze tips voor een schone cabriokap.

  • Zoek schaduw en wast uw auto. Het is het beste om uw auto te wassen vroeg in de ochtend of laat in de middag, uit de buurt van fel zonlicht. Extreme hitte kan drogen autoshampoo voortijdig, waardoor wervelingen en watermerken. Zorg ervoor dat u de handen uit alle vensters volledig. Grondig afspoelen uw auto. Bijzondere aandacht schenken aan het doek of glasvezel top. Gebruik een onder druk slang hoofd weg te wassen hardnekkig vuil en puin.
  • Gebruik autoshampoo. Maak een mengsel van autoshampoo en water. Voor gestructureerde tops, gebruiken meer shampoo dan normaal. Bijvoorbeeld, als uw shampoo de instructies zeggen twee dopjes per liter water, voeg een andere cap van shampoo. Gestructureerde oppervlakken kunnen een grotere uitdaging te reinigen dan gladde, gelakte oppervlakken. Gebruik een zachte borstel om schuim je cabriokap met de autoshampoo. Geef extra aandacht aan plekken die zijn ingebed vuil, zoals vogelpoep, boomhars en zelfs teer. Het is meestal het beste om de borstel ren naar een richting, bijvoorbeeld van de voorkant naar de achterkant van de auto.
  • Reinig de voorruit met glasreiniger. Gebruik een zachte microvezel doek en glasreiniger grondig te reinigen van de binnen-en buitenkant van de achterruit. Als het is gemaakt van plastic, moet u product dat gebruikt kan worden voor dergelijke oppervlakken te gebruiken. Je zou niet willen beslaan je achterste voorruit als het regent. Gebruik een zeem om het dakoppervlak drogen. Gebruik ASoft, pluisvrije doek om de achterruit droog.
  • Controleer de rubber afdichtingen. Trek het dak gedeeltelijk zodat u kunt controleren de randen. Gebruik een beetje zeepwater en uw borstel om deze oppervlakken schoon te maken. Inspecteer de rubberen afdichtingen voor eventuele scheuren of vervormingen. Als er scheuren, kunt u gebruik maken van rubber of siliconen om te helpen eventuele verdere schade te voorkomen. Anders, moet u mogelijk uw auto te brengen tot een carrosseriebedrijf om de rubberen afdichtingen vervangen. Zorg ervoor dat u de rubber goed drogen met uw pluisvrije doek voor het sluiten van de top.
  • Gebruik stof behandeling. Heeft u een canvas top, kunt u ook stof behandeling, zoals Armour Alle te gebruiken, om te helpen tegen de elementen en ander vuil, zoals vogelpoep, boomhars te beschermen. Doe dit nadat het dak is opgedroogd.

Zoals bij elke chemische

Hoe maak je een auto cabriokap reinigen. Zoek schaduw en wast uw auto.
Hoe maak je een auto cabriokap reinigen. Zoek schaduw en wast uw auto.

Zoals bij elke chemische, moet u het label van uw auto reinigingsproducten controleren of ze zijn ontworpen voor gebruik op de beoogde oppervlak. Sommige producten kunnen veroorzaken vlekken op doek op basis tops. Sommigen zullen misschien niet geschikt voor rubber afdichtingen, aangezien deze te kraken. Bij het reinigen van uw cabriokap, is het meestal het beste om het hele ding in plaats van spot-schoon schoon te maken, voor een consequente en gelijke uitstraling.