E2a

Hoe maak je een auto distributieriem vervangen

De distributieriem is het deel van de motor die het ritme en de timing van de kleppen regelt. Omdat het heeft de neiging om te breken na ongeveer 100.000 mijl of zo, dit is een deel van de motor, dat een verantwoordelijke auto-eigenaar niet mag over het hoofd. Indien de tandriem breekt bij hoge toerentallen, is er een tendens voor zuigers te buigen en breken, hetgeen een duurdere gerepareerd.

Hoe maak je een auto distributieriem vervangen. Verwijder de batterij en verwijder de verdelerkap.
Hoe maak je een auto distributieriem vervangen. Verwijder de batterij en verwijder de verdelerkap.

Het vervangen van de distributieriem kan vrij gemakkelijk gedaan worden in de privacy en het comfort van uw eigen garage of oprit, zolang je de juiste tools hebben. Vergeet niet dat je meestal nodig hebt om de motor te tillen uit de motorruimte aan de distributieriem te openen. De meeste monteurs raden u aan ook de waterpomp te veranderen goed ook, want de pomp ook verwijderd moet worden in het proces. Hier is een stap voor stap handleiding voor het vervangen van uw distributieriem.

  1. Verwijder de batterij en verwijder de verdelerkap. U moet de cam positie centrum worden gecontroleerd voordat als uw auto niet over een verdelerkap. U kunt verwijzen naar reparatie van uw auto handleiding om te weten wat de aanbevelingen voor uw auto zijn. De processen zijn verschillend van auto naar auto.
  2. Start de motor en breng het merkteken op de krukaspoelie met de "0"-teken op de timing schaal. Doe hetzelfde voor de distributeur rotor. Dit moet op hetzelfde niveau als de markering op de verdelerhuis.
  3. Ontkoppel en draai bouten, schroeven en riemen die het verwijderen van de distributieriem kunnen belemmeren. Nogmaals, kan dit variëren van auto naar auto. Er kunnen kleine verschillen over de manier waarop deze gordels moeten worden verwijderd. Raadpleeg de handleiding van uw auto naar de volgende stap te leren kennen.
  4. Draai de spanning op de distributieriem en de bevestigingsbouten, maar nog niet verwijderen. Zet de spanrol van de riem weg en vergroten de spanbouten voor montage op de spanrol op zijn plaats te houden.
  5. Gewoon slip de distributieriem eruit en verwijder deze uit de motor rig. Na alle losmaken en los dat je dit hebt gedaan, moet het vrij makkelijk om gewoon schuif de complete gordel uit te schakelen.
  6. Neem de nieuwe distributieriem en doe de stappen voor verwijderen uit in omgekeerde om het te hechten terug naar de motor rig. Draai de spanrol bouten met dezelfde hoeveelheid spanning als bij de oorspronkelijke instelling. U kunt verwijzen naar reparatie van uw auto handleiding, als je onzeker bent. Nogmaals, houd de markeringen op de krukas poelies uitgelijnd te allen tijde een vlotte rit te garanderen.
  7. Vervang alle onderdelen en de motor kap. Je zou kunnen hebben om siliconenkit te gebruiken op rubber van de motordeksel de pakking, om ervoor te zorgen dat het strak genoeg voor motorolie niet te sijpelen.

Nadat u hebt vervangen van de distributieriem

Nadat u hebt vervangen van de distributieriem, moet u mogelijk uw auto timing dienovereenkomstig aan te passen. Als u niet beschikt over een timing pistool, kunt u uw lokale garage een bezoek te brengen voor een tune-up. Het vervangen van de distributieriem is eigenlijk heel goedkoop, zeker in vergelijking met grotere reparaties die je nodig hebt, moet de riem mislukken. Het is een beetje arbeidsintensief, maar, en het vereist enige mechanische vaardigheid van uw kant.