E2a

Hoe maak je een brief te schrijven

Een brief betekent rekening houdend met de beoogde ontvanger en de algemene boodschap. Er zijn twee belangrijke types van brieven - zakelijke en persoonlijke brieven. Een zakelijke brief kan een verkoop brief of een brief waarin klanten, medewerkers of de aandeelhouders van evenementen die transpireert binnen het bedrijf. Een persoonlijke brief is alleen dat - persoonlijk. Het kan worden samengesteld uit veel verschillende persoonlijke spullen die bestemd zijn voor vrienden, familieleden of kennissen.

  1. Zakelijke brieven: een zakelijke brief moet worden geformatteerd met een linker gerechtvaardigde dateline twee centimeter van de top naar de datum waarop de brief klaar was aan te geven. Dit wordt gevolgd door volledig de afzender net onder de dateline, zonder naam of titel. Daaronder moet de ontvanger het adres van zijn, met inbegrip van de naam of titel. De brief moet dan een begroeting met vermelding van de ontvanger op naam. Na het verlaten van een lege, moet het lichaam gedeelte van de brief worden overgelaten gerechtvaardigd en een lege links in tussen elke paragraaf.

    Het lichaam moet een beknopt en to-the-point brief die begint met een paragraaf overzicht van de punt van de letter zijn. Volgende paragrafen een back-up van de punt met een soort van bewijs, en de laatste paragraaf moet een conclusie dat het sluitstuk van het punt en roept op tot een of andere vorm van actie van de kant van de ontvanger zijn. De afsluitende moet komen net onder het einde van de laatste paragraaf, en het eerste woord moet worden geactiveerd. Veel mensen gebruiken 'Van Harte' als een standaard sluiting, maar "Dank je" of een andere professioneel klinkende afsluiting zal werken. De naam van de zender moet komen drie tot vier lijnen na het sluiten om ruimte toe voor een geschreven handtekening.

  2. Persoonlijke brieven: Persoonlijke brieven zijn veel minder beperkt door de vorm of inhoud, maar meestal zal hebben vijf delen. De post is meestal een dateline aan de bovenkant van de pagina. Na een overgeslagen lijn, schrijf een begroeting, die variëren in de mate van formaliteit. Het kon lezen: "Lieve tante Matilda", of "Gegroet," of gewoon "Hi!"

    Hoe maak je een brief te schrijven. Persoonlijke brieven.
    Hoe maak je een brief te schrijven. Persoonlijke brieven.

    Het lichaam van een persoonlijke brief zal bestaan ​​uit ingesprongen of links uitgelijnd alinea's, en niet over een beperkte vorm. Alle informatie die u wilt overbrengen is prima. Gewoon kijken voor grammatica en spelling fouten. De sluiting is ook minder formeel dan in een zakelijke brief. Een paar voorbeelden hiervan zijn "Met vriendelijke groet," "Love" en "Uw vriend." Na de sluiting, moet uw naam zijn over drie lijnen eronder om plaats te maken voor een geschreven handtekening. Als de brief wordt met de hand geschreven, de extra ruimte niet nodig.