E2a

Hoe maak je een cartoon script te schrijven

Cartoons hebben een veel grotere mate van creatieve vrijheid in vergelijking met hun live-action tegenhangers, zoals zelfs de basiswetten van de natuurkunde zijn niet in opdracht in deze wereld. Schrijvers voor cartoon scripts zal daarom behoefte aan een constante herinnering dat alles kan gaan in animatie.

Hier zijn enkele ideeën voor het schrijven van scripts cartoon.

  • Begrijp de personages. Als er iets is dat het publiek niet zal accepteren in verhalen, het is dat in-universum personages zullen handelen uit tekens. Bekijk de vorige verschijningen van de personages in het verhaal en begrijpen hun persoonlijkheid en achtergrond. Schrijf het karakter en de wijzigingen aanbrengen in het verhaal vooruit, maar altijd met betrekking tot hun gevestigde persona.
  • Begrijp uw publiek. Als u in de eerste plaats schrijven voor kinderen, kan het nodig zijn de kavels, de dialoog en personages te vereenvoudigen om te passen in hun wereldbeeld. Als u een beroep op zowel kinderen als volwassenen, een techniek die u kunt gebruiken is subtekst, wat subtiele aanwijzingen dat volwassen publiek kan waarderen, terwijl slippen langs de aankondiging van jongeren biedt. Het kan nodig zijn om te communiceren met uw jonge familie om een ​​idee te krijgen van het niveau van verfijning moet je om aan de slag om een ​​beroep op minderjarige kijkers te krijgen. Het schrijven van scripts die op subtiele wijze een beroep doen op volwassenen is ook een manier om jezelf emotioneel betrokken bij het verhaal, zodat je iets kunt meer betekenis voor u en uw eigen generatie te creëren.
  • Schets de plot. Een manier van schrijven cartoon scripts is het bepalen van de koele momenten in het verhaal dan schrijft de rest van het script omheen. Reserve de coolste momenten tijdens de climax, reserve sommige van eerdere scènes dan komen met een einde. U kunt schrijven het begin laatste als het kan overal gelijk zal zijn aan losse draden in het verhaal door de oprichting van de oplossing in de premisse.
  • Maak ruimte voor fysieke onmogelijkheden. Een zwak punt van het schrijven van scripts is zijn zwakke vermogen om uitgebreide visuele scènes te beschrijven, vooral als de tekens van de wetten van de fysica in grappig of verbazingwekkende manieren trotseren. Het kan nodig zijn te schetsen van de actiescènes in de vorm van storyboards om beter uw ideeën uit te drukken over het segment. Als je niet kan goed tekenen, probeer te verwijzen naar scènes uit eerdere animatie films die op het moment dat je denkt vast te leggen.
  • Overweeg het invullen van scènes met informatie-beladen achtergronden. Een sterk punt van cartoons is het relatieve gemak van het creëren van omgevingen, van een schone lei. Dus in plaats van met behulp van karakterloze achtergronden of saai omgeving, illustreren de omgeving waar je personages interactie in rijke details, het verstrekken van visuele informatie die de thema's van de cartoon versterkt of plaats "paaseieren", bonus beelden die de meest voorkomende van de kijkers beloont. Een goede landschap is er een die lagen van detail om de cartoon worden verhoogd zonder dat af te leiden de kijker van het hoofdverhaal.


Hoe maak je een cartoon script te schrijven. Begrijp de personages.
Hoe maak je een cartoon script te schrijven. Begrijp de personages.

Laat uw fantasie de vrije loop en creëer de eerste versie van het script. Even krachtig als CG beelden heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren, is het nog steeds niet vangen veel elementen van pure cartoons.