E2a

Hoe maak je een cello te houden

Het houden van een groot instrument als de cello kan heel lastig zijn en neemt een zekere mate van gewenning. De onderstaande stappen moeten maken het een beetje makkelijker voor u om te leren hoe dit te doen, zodat u zich kunt concentreren op andere dingen, zoals het leren hoe je deze zeer elegante instrument te bespelen. Meestal zijn cello's en hun einde pinnen op maat per klant, afhankelijk van de hoogte van de klant. Dit is belangrijk omdat het noodzakelijk om een ​​cello goed te houden kunnen spelen rechts en tegelijkertijd, om onnodige belasting en uiteindelijk schade voor cellist voorkomen.

  • Het plaatsen van uw cello tussen je benen. Je moet in staat zijn om een plek waar u comfortabel kunt zitten met veel ruimte van de vloer aan de stoel te vinden. U kunt uw cello en plaats vierkant tussen je benen. Achterover kantelen van de cello naar u toe, zodat de hals van de cello is aan uw linkerhand en de koppeling voor de c string moet in de buurt van uw linkeroor.
  • Houd je rug recht. Terwijl u het houden van uw cello, in gedachten houden dat je rug recht zouden moeten zijn (niet gebogen en niet onderuitgezakt). Afhankelijk van uw voorkeur, sommige cello spelers de voorkeur het instrument om een ​​beetje meer horizontale in positie. Dit betekent dat uw sluitpen moet een beetje meer zo dat als je het te houden tussen je benen, de cello kan verder terug leunen. Andere spelers zoals het een beetje meer rechtop, met hun rug niet rusten op de rug van de stoel.
  • Aan de in de positie om de cello te spelen. Als u op het punt om de cello te spelen, uw linkerhand rond de hals en de snaren van achter bereikbaar. Uw linker elleboog moet worden naar beneden. Je rechterhand moet grijpen de boeg met je rechter elleboog naar buiten wijzen. Sommige zijn een beetje meer comfortabel leunend hun hoofd een beetje in de richting van de hals van de cello, zodat het dichter bij hun lichaam tijdens het spelen. Houd je voeten stevig op de grond, op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat de stoel waarop je zit op is voldoende stabiel voor de gehele lengte van de voorstelling.


Bij het afspelen van de cello

Hoe maak je een cello te houden. Het plaatsen van uw cello tussen je benen.
Hoe maak je een cello te houden. Het plaatsen van uw cello tussen je benen.

Bij het afspelen van de cello, controleer of uw vrije ruimte is genoeg zodat je niet zal worden per ongeluk nudging items met je elleboog als je speelt. Zorg ervoor dat u een goede, betrouwbare stoel om op te zitten hebben. Andere mensen als het spelen van de cello op oppervlakken die niet moeilijk, zoals gras of zand, zodat als in het geval van de cello ongeluk glijdt uit je grip, zal het niet vallen op een harde ondergrond. De cello heeft een zeer eigen geluid, die veel mensen genieten dus weten hoe om het te houden goed is een eenvoudige en toch een belangrijke stap in het leren hoe te om het goed te spelen. Met de juiste oefening en geduld, moet je niet alleen in staat zijn om een ​​cello te houden, maar ook goed te spelen. Veel plezier en succes!