E2a

Hoe maak je een comic book cover te ontwerpen

Comic books zijn een van de meest gelezen publicaties sinds ze voor het eerst uitkwam. Vandaag de dag zijn een aantal van de actie helden zie je op de film gebaseerd op de populaire stripfiguren. Of het nu gaat animatie of live action, die kan weerstaan ​​kijken naar Batman, Superman, Spider-Man en de rest van de helden en schurken komen tot leven op het scherm? Hun verhalen zijn gebaseerd op de geserialiseerde stripboeken die komen op een regelmatige basis en hebben een enorme volgende. Er is een aparte tekenstijl en typografie gebruikt in comic book covers die ze maken te arresteren en beroep tegen concurrentie wanneer ze worden weergegeven in kiosken en boekenplanken. Als u van plan bent om uw eigen stripboek hieronder publiceren zijn enkele tips over hoe u uw stripboek cover te ontwerpen.

  • Maak een lijst van de design elementen die zal gaan op de cover van uw stripboek. Er moet de titel van je stripboek of het logo, uw naam als de auteur van het stripboek, de aflevering of serie-nummer, de naam van de uitgever, de datum van publicatie, de teaser, de naam van de artiest en / be of ontwerper, colorist en inker, en de streepjescode.
  • Maak een dummy deksel en de positie van de verschillende elementen op de juiste plaatsen in uw werkruimte, die alleen is ongeveer zeven centimeter door tien centimeter. In deze beperkte ruimte uw logo of de titel moet een prominente en vaste ruimte, meestal aan de bovenkant van het deksel. Wees niet bang om de elementen te verplaatsen totdat u tevreden bent met hun opstelling. Vergeet niet de regels van het visuele ontwerp. Volg de manier waarop het menselijk oog een deksel scannen - van links lezen van links naar rechts, in het midden en dan verder naar de onderkant van het deksel. De rechterkant van het deksel is een power gebied en dit is meestal waar je grootste visuele of afbeelding moet worden geplaatst. Zorg ervoor dat de afbeelding in wordt geconfronteerd in plaats van naar buiten om de ogen leiden tot uw logo en de rest van de elementen op de cover. Er geen of zeer weinig overlappende elementen.
  • Het grootste element dat zal het grootste deel van de ruimte op uw omslag zal de teaser te zijn. Het kan een gecreëerde vormen van uw stripheld of een vergroot gedeelte van een van de belangrijkste scènes in het verhaal. Dit moet er een zijn die een glimp van wat er in zit en moet overtuigend genoeg om een ​​client te kopen te verleiden biedt.
  • Gebruik kleuren die blikvangers en in overeenstemming met de gebruikte kleuren in de binnenpagina's. Logo type moet worden vet en gemakkelijk te lezen, zelfs vanaf een afstand. Vergeet niet dat je concurreren met andere publicaties dus noteer dan de andere logo die worden gebruikt door anderen en gebruik een die ervoor zorgt dat uw logo opvallen. Afhankelijk van uw budget, heeft u de mogelijkheid om primaire kleuren te gebruiken of ga voor afdrukken in zes kleuren die uw dekking geven meer rand tegen de concurrentie.


Blijf op de hoogte van de trends in de comic book publishing

Hoe maak je een comic book cover te ontwerpen. Maak een dummy deksel en de positie van de verschillende elementen op de juiste plaatsen in uw werkruimte.
Hoe maak je een comic book cover te ontwerpen. Maak een dummy deksel en de positie van de verschillende elementen op de juiste plaatsen in uw werkruimte.

Blijf op de hoogte van de trends in de comic book publishing. Bestudeer uw concurrentie en kijken hoe de elementen zijn gerangschikt op de cover. Het identificeren van gemeenschappelijke elementen die essentieel zijn insluitsels in een komische cover van het boek en zorg ervoor dat deze aanwezig zijn in de jouwe. Zorg ervoor dat u een consistent uiterlijk van de eerste tot het laatste nummer van uw stripboek hebben. Dit zullen de identificeerbare merken dat uw lezers zullen op zoek gaan naar elke keer.