E2a

Hoe maak je een coming-of-age verhaal te schrijven

De coming-of-age verhaal is een aloude genre met een jonge protagonist die, in de loop van het nastreven van een doel, zich van een kind aan het zijn een jonge volwassene. Een goed geschreven coming-of-age verhaal kan licht werpen op universele waarheden die de overgang van kindertijd naar volwassenheid te begeleiden, terwijl ook een unieke en meeslepende originele verhaal te vertellen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het genre zo populair is. Hier zijn een aantal dingen schrijvers kunt doen om een ​​goede coming-of-age verhaal te schrijven.

Hoe maak je een coming-of-age verhaal te schrijven. Geef je personage een doel en obstakels.
Hoe maak je een coming-of-age verhaal te schrijven. Geef je personage een doel en obstakels.

  1. Geef je personage een doel en obstakels. Een coming-of-age verhaal kan verzanden als het niet vasthouden aan de beproefde structuur die alle verhalen werk maakt - dat is, een verhaal moet een personage dat is het overwinnen van obstakels om een ​​bepaald doel te bereiken volgen. Met andere woorden, denk niet aan je verhaal als "Dit is wanneer Susan werd een volwassene." Zie het als 'Dit is het verhaal van Susan probeert de familieboerderij te slaan toen haar vader heeft een beroerte, haar moeder brokkelt onder drugsverslaving, haar leraar beschuldigt haar van bedrog en haar hond sterft. " De 'coming-of-age "deel van je verhaal moet organisch zijn afkomstig van een eigenlijke verhaal.
  2. Plan het karakter boog. Als de belangrijkste ding motiveren u om dit verhaal te schrijven is de wens om aan te tonen hoe een personage verandert van kind tot jong volwassene, wil je veel tijd doorbrengen in kaart brengen van dat karakter veranderen. Die verandering zal de sleutel om je verhaal. De weg van een karakter te veranderen in de loop van een verhaal / plot volgt wordt meestal aangeduid als personage boog. Bijvoorbeeld, Luke Skywalker begint als een watje en eindigt een Jedi dankzij de verschillende gebeurtenissen en de mensen die hij tegenkomt tijdens de verschillende Star Wars-films. Wanneer u uw verhaal samen te stellen, als eerste denken aan die dit personage is om mee te beginnen en wat maakt haar onvolwassen: Is ze egoïstisch of bang of heeft geen geluk met jongens? Denk aan wie is zij aan het einde: volwassen, het geven, sociaal klaar, etc.? Nadat u weet dat uw punt A en punt B, dan moet je het veel hardere werk van het uitzoeken hoe ze daar komt doen. Zorg ervoor dat de wijzigingen zijn incrementele en niet onmiddellijk - enkele coming-of-age verhalen vinden plaats 's nachts, zelfs als het aanzetten tot geval dat het teken duwt in de richting van volwassenheid optreedt binnen die tijdsspanne.
  3. Overweeg rites de passage - En zet je eigen draai aan de ene Als je probeert om gebeurtenissen die een teken kunnen ervaren die haar kon helpen opgroeien, overwegen traditionele rites de passage te vinden.. Dit kunnen religieuze ceremonies zoals bat mitswa of bevestiging. Dit kunnen etnische evenementen zoals een quinceanera. Dit kunnen culturele - net als de Europese traditie van het verhuizen van het huis van je ouders voor universiteit of een baan. Kan uw verhaal draait om een ​​van deze gebeurtenissen? Als dat zo is, zorg ervoor dat u uw lezer of publiek geven de "dezelfde oude, dezelfde oude" - zet je eigen draai aan deze evenementen - maken het scenario originele, specifieke en onvergetelijk.
  4. Bedenk wat gebeurtenissen in het leven van een persoon om op te groeien kan dwingen. Heel vaak, mensen gaan van kind tot jong volwassene vanwege gebeurtenissen in hun levenskracht hen. Zegt een van de ouders overlijdt, de familie failliet gaat, iemand ziek wordt. Dingen die gebeuren maken een jongere nemen extra verantwoordelijkheden of die deel uitmaken van een jong persoon omgaan met nieuwe en intense emoties kunnen goede dingen te nemen in uw verhaal.
  5. Denk aan je eigen leven. Als je een volwassene (al is het maar in naam ...), kunt u in staat om het jaar of de tijd van je leven te lokaliseren wanneer je voelt dat je doorgegeven van jeugd naar volwassenheid. Terwijl uw persoonlijke verhaal zelf kan niet werken in het verhaal dat je aan het maken bent, bedenk dan hoe je je voelde, wat je gedaan hebt, hoe andere mensen gereageerd op de veranderingen die u onderging, en zelfs hoe die 'coming-of-age "evenementen kunnen nog steeds invloed je nu. Deze echte emoties kunnen potentieel waarheid en authenticiteit toe te voegen aan je verhaal, zelfs als ze afkomstig zijn van verschillende fictieve omstandigheden in uw eigenlijke werk.

De coming-of-age verhaal is waarschijnlijk al sinds de eerste storytelling mensen oud genoeg waren om te reflecteren op hun jeugd. Veel succes met het maken van een andere grote verhaal in deze zeer traditionele categorie schrijven.