E2a

Hoe maak je een CV boot gezamenlijk te installeren

Een CV joint of een homokinetische koppeling is het onderdeel van een voertuig dat is belast met het overbrengen van de snelheid aan de wielen. Het wordt beschermd door een rubberen boot zodat het kan duren voor een lange tijd. Toch kan de CV boot gezamenlijke beschadigd of gescheurd als gevolg van het gebruik. Je moet ervoor zorgen dat elk deel van uw voertuig in goede conditie is om de veiligheid te garanderen tijdens het rijden. Volg de onderstaande stappen om te weten hoe je een CV boot gezamenlijke installeren.

Hier zijn de stappen te volgen als je wilt weten hoe je een CV boot gezamenlijk te installeren:

  • Materialen. Materialen die u nodig hebt voor het installeren van een CV boot gezamenlijk een nieuwe CV joint, een moersleutel, socket set en een koevoet. Voor de nieuwe CV joint, moet u ervoor zorgen dat u hetzelfde model te krijgen als de oude. Zorg ervoor dat u de juiste CV joint te kopen voor uw voertuig en controleer of u de aankoop van een voor de juiste zijde.
  • Verwijder de onderdelen. Zoek de CV boot verbinding op uw voertuig. Het bevindt zich meestal aan de zijkant van de auto in de buurt van de bumper als u een voorwielaandrijving voertuig. Haal het deksel van het wiel en gebruik een sleutel om los te komen van de moer waarmee de homokinetische koppeling hecht aan de auto. Verwijder het kogelgewricht.
  • Verwijder binnenboord as. Verwijder de as uit de knokkel. Ontvang een koevoet en gebruik deze om de binnenste as uit de versnellingsbak. Dit moet gemakkelijk met de koevoet. Zet alle onderdelen die je opzij hebt verwijderd. Zorg ervoor dat u weet waar elk onderdeel gaat, zodat het gemakkelijk zal zijn voor u wanneer u terugkeert alle onderdelen weer aan.
  • Installeer de nieuwe CV boot gewricht. Installeer de nieuwe CV boot verbinding op de locatie waar u hebt verwijderd van de oude. Daarna vervang alle onderdelen die u hebt verwijderd van uw voertuig in omgekeerde volgorde wanneer u verwijderde hen. Nu heb je met succes vervangen door de CV boot gewricht in uw auto.


Dit zijn de stappen die je moet volgen als je wilt weten hoe je een CV boot gezamenlijk te installeren op uw voertuig. Als u niet zo zeker van wat je doet, is het het beste om het werk te laten aan de deskundigen. Breng uw voertuig naar de automonteur en zij zullen de een aan de CV boot gewricht te vervangen voor je.

Hoe maak je een CV boot gezamenlijk te installeren. Verwijder de onderdelen.
Hoe maak je een CV boot gezamenlijk te installeren. Verwijder de onderdelen.

Zorg ervoor dat u uw voertuig te brengen ten minste eenmaal per jaar aan de auto-winkel net om te controleren of alle onderdelen zijn nog steeds soepel. Dit is een onderhouds-routine die je moet wennen aan om de levensduur van uw voertuig verlengen. Bewaar de kassabon bij aankoop van een CV joint, aangezien de meeste een levenslange garantie te geven. Controleer uw CV boot joint om de paar jaar om te zien of deze nog goed werkt.