E2a

Hoe maak je een dance team coachen

In het Europa

In Europa, het gemiddelde jaarsalaris van een coach voor een dans team is 23140€. Maar meer dan de vervulling salaris, zijnde een dansende coach voor een team is een zeer uitdagende baan. Als u de vaardigheden om goed met mensen omgaan, dan is deze baan is waarschijnlijk voor u.

Aangezien het is uitdagend, verwachten dat de coach de taak kan een achtbaan te zijn. Maar met de juiste gids, kunt u door middel van coaching, zonder op te geven. Begin een goede dans coach voor een team door het volgen van de onderstaande tips:

Hoe maak je een dance team coachen. Wees standvastig op het programma.
Hoe maak je een dance team coachen. Wees standvastig op het programma.

  • Stel regels. Schrijf alle regels die u wilt het team te volgen. Noteer ook uw verwachtingen van het team en de dingen die ze van u kunnen verwachten. Openlijk te bespreken van de regels met het team en luister naar hun zijden. Ze kunnen wijzigingen voorstellen op de regels. Luister naar hun verstand en beschouwen hun redelijke suggesties. Als de reden is niet dat geluid, dan houden aan de regels en wees duidelijk over uw voorschriften.
  • Wees standvastig op het programma. Vergeet niet, is iedereen in het team aanpassing van zijn of haar eigen schema te maken aan de overeengekomen data van het oefenen. Wees duidelijk over de praktijk schema. Altijd benadrukken het belang van het gaan naar de praktijk op schema en op tijd. Iedereen is nodig om de choreografie voltooien. Onderrichten door het voorbeeld, vooral als volgende schema.
  • Wees rechtvaardig. Je moet weten hoeveel uren een goede praktijk moet duren. Stel geen een zeer lange tijd voor de praktijk. Het team kan worden uitgebrand en dat geeft je meer problemen.
  • Laten zien hoe het is beneden. Het team leert beter door het nabootsen van uw bewegingen. Dans in de voorkant van het team. Dit zal hen helpen krijgen de stappen beter.
  • Let op. Je hoeft niet te dansen met het team de hele tijd. Je doet dat alleen bij de introductie van een nieuwe reeks van stappen en totdat ze er terecht. Na ongeveer drie rondes van het beoefenen van de nieuwe reeks van stappen, ze observeren en zien wie moeite heeft met de stappen. Introduceer een andere set van stappen alleen nadat het team de vorige reeks kreeg.
  • Fouten te corrigeren goed. Niet vernederen de persoon of vertel hem dat hij niet de trap krijgt. In plaats daarvan kijken hoe hij het doet en hem laten zien hoe de stap terecht te doen.
  • Als bijna iedereen lijkt moeite, beter stoppen met de muziek en tonen nogmaals de stappen.
  • Heb een leuke omgeving. Balans ernst en plezier. Bij het beoefenen van, erop aandringen dat iedereen moet ernstig zijn. Tijdens de pauzes kunt u samen lachen, delen goede verhalen, of zelfs een goede tijd na een lange dag van het beoefenen van.
  • Particulier Adres persoonlijke problemen. Zijn er leden die geeft je hoofdpijn de laatste tijd? In plaats van kritiek ze voor het team, een privegesprek met hen over hun problemen. Misschien kun je helpen erachter te komen een oplossing.

Oefenen moeilijke danspasjes kan zo ontmoedigend worden voor andere leden. Zelfs als je zo moe en ontmoedigd voelen, ook, moet je dapper en delen aanmoediging. Boven iemand anders, is het team rekent op u omdat u hun coach.