E2a

Hoe maak je een distributieriem aan te passen

De distributieriem is een essentieel onderdeel van de motor van uw voertuig. Mechanica vaak verwijzen naar het als een cam riem of distributieketting. De distributieriem loopt door uw motor. De afsluiters werken zonder missen wanneer uw distributieriem juist is ingesteld. Hieronder vindt u de procedure om de juiste timing in te stellen.

Hoe maak je een distributieriem aan te passen. Eerste parkeer uw auto op een veilige en niveau plaats.
Hoe maak je een distributieriem aan te passen. Eerste parkeer uw auto op een veilige en niveau plaats.

  1. Eerste parkeer uw auto op een veilige en niveau plaats. Een garage of een rustige straat zal goed werken. U moet slechts een hulpmiddel om de taak te voltooien. Zorg ervoor dat u een goede, sterke sleutel. U zult ook moeten veel licht om de timing uitlijntekens op de band en mechanische apparaten te zien.
  2. Nadat je hebt alles wat je nodig hebt en uw kap wordt geopend moet u de batterij verwijdert. Zoek uw distributieriem en de aanverwante machines. Als u niet weet wat te zoeken dan contact op met uw voertuig handleiding. Verwijder het distributiedeksel en maak de gordelspanner. Het zal enigszins lijkt op een poelie. Om de spanner los te maken moet u de bouten die het op zijn plaats te vinden en maak ze los. Je kunt zien dat het los is als het in contact komt met de distributieriem gemakkelijk.
  3. Stel de distributieriem na onderhoudswerkzaamheden het voertuig handleiding. Controleer in zijn baan en herstel eventuele beweging problemen die u te zien. Als je merkt dat de band is gekomen van de baan toen de spanner werd losgemaakt dan gewoon terug te gaan de riem op zijn spoor. Uw handleiding staat zal zijn om u te begeleiden door het juiste pad dat de distributieriem loopt door de motor. Er zijn markeringen op de distributieriem die moeten goed worden afgestemd op de cam, crank, en kettingwielen. Elk merkteken op de band moet worden opgesteld gelijkmatig met de markeringen op de hierboven genoemde onderdelen.
  4. Als je eenmaal hebt afgestemd de markeringen op de distributieriem met de nok, crank, en tandwielen vervolgens handmatig inschakelen van de motor. Dit is waar je de sleutel uit en dwingen de krukaspoelie te draaien. Revolve de motor meer dan een volledige cyclus. Weerstand van de band tijdens het draaien betekent dat de zuigers en kleppen raken.
  5. Nadat u zeker weet dat de distributieriem correct is geplaatst en uitgelijnd met de andere apparaten in de motor dan de riemspanner bouten moeten worden aangedraaid. De bouten moet goed maar wees voorzichtig passen dat je ze niet te strak aan! Op die manier kun je ze makkelijker los te maken de volgende keer.

Uw timing is nu ingesteld

Uw timing is nu ingesteld. Sluit nu de accu kabels en zet de timing deksel er weer op. Hou je motorkap en start uw motor. Zorg ervoor dat alles soepel verloopt. Als uw motor klinkt ruw of meer werkt niet soepel draait de motor uit en herhaalt u de bovenstaande procedures.