E2a

Hoe maak je een fakkel met gekleurde vlammen maken

Bent u op zoek naar wat plezier te hebben bij uw volgende outdoor feest met behulp van fakkels met verschillende kleuren? U kunt verbazen en verwen je gasten met een verscheidenheid aan mooie kleuren vlammende uit uw tuin fakkels. Volg deze stappen en kunt u gekleurde vlammen en genieten van een scheikunde les op hetzelfde moment.

Hoe maak je een fakkel met gekleurde vlammen maken. Neem voorzorgsmaatregelen.
Hoe maak je een fakkel met gekleurde vlammen maken. Neem voorzorgsmaatregelen.

  1. Neem voorzorgsmaatregelen. Zoals bij elk experiment met vuur en vlam, er zeker van dat je probeert dit experiment buitenshuis, in een veilige en goed geventileerde ruimte. Experimenteer met kleine hoeveelheden van de chemische stoffen alvorens naar fakkels op een feestje vol met mensen. Laat uw brandblusser bij de hand in geval van een noodsituatie of morsen.
  2. Selecteer de gewenste kleur. Er zijn verschillende opties voor het krijgen van kleur aan uw vlammen. De sleutel is dat verschillende chemische stoffen te verbranden op verschillende warmte-niveaus en verschillende kleuren van de vlam. Bepaal welke kleur u wilt, zodat u kunt bepalen welke chemische verbinding je nodig hebt.
  • Blauwe vlam: calciumchloride
  • Groene vlam: boorzuur en methanol of kopersulfaat
  • Paars vlam: 3 delen kaliumsulfaat, 1 deel kaliumnitraat
  • Witte vlam: Epson zouten (magnesiumsulfaat)
  • Gele vlam: keukenzout (natriumchloride)
3. Meng chemische met water. Na het selecteren van de kleur van de vlam u wilt, moet u elke kleur een voor een. Te beginnen met de eerste kleur, meng een deel chemische kleurstof van boven met een gelijk deel van het water. Voor kleine fakkels proberen een deel is gelijk aan een kopje. Roer het mengsel.

4. Voeg zaagsel. Voeg een derde deel van zaagsel om te genieten in het mengsel. Plaats het zaagsel in de kom met het mengsel en laat het inwerken voor een paar uur.

5. Meng andere kleuren in aparte containers. Wilt u meer dan een kleur voor uw vlam fakkels ga je gang en meng de andere kleuren volgens de instructies in de stappen twee en drie. Na het zaagsel wordt toegevoegd aan elk, naast plaatst het mengsel zodat het zaagsel neemt de mix.

6. Plaats de voorbereide zaagsel in de toorts. De toorts moet een kleine holte voor brandstof. Plaats de voorbereide zaagsel in de holte. Zorg ervoor dat u het reinigen van de fakkel als het was eerder gebruikt met een andere brandstof. U wilt voorzichtig mengen van chemicaliën.

Selecteer de gewenste kleur. Meng chemische met water.
Selecteer de gewenste kleur. Meng chemische met water.

7. Steek de fakkels. Wanneer het tijd is voor de vlammen ga je gang en een aansteker om de fakkels branden te gebruiken. U ziet vlammen in de kleuren die u wenst.

Het maken van een toorts met gekleurde vlammen kan leuk zijn, zolang u voorzorgsmaatregelen treffen om veilig te zijn. Zodra u de basiskleuren beneden kun je proberen het mengen van de stoffen in de kern van een kaars of een ander brand-display.