E2a

Hoe maak je een foto schema voor autistische kinderen te creëren

Autistische kinderen hebben speciale aandacht nodig

Autistische kinderen hebben speciale aandacht nodig, vooral als het gaat om het plannen van hun dag. Als u een autistisch kind, het creëren van een schema is van belang omdat autistische kinderen beter werken met goed gedefinieerde schema's en taken. Het creëren van een visueel-gebaseerde beeld schema is groot, want het zal autistische kinderen om gemakkelijk te lezen en interpreteren van de planning.

Hoe maak je een foto schema voor autistische kinderen te creëren. Noteer de gedetailleerde stappen.
Hoe maak je een foto schema voor autistische kinderen te creëren. Noteer de gedetailleerde stappen.

  1. Maak een schema. Begin met het kappen van de dag of de week in verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld, moet u bepalen op welk tijdstip moet het kind wakker, ontbijten, zijn tanden te poetsen, een bad, verandering kleren, naar school te gaan, lunchen, et cetera. Als je wekelijks afspraken met een zorg specialist of een arts, moet u ook een weekplanner die deze bevat.
  2. Noteer de gedetailleerde stappen. Probeer vervolgens de gedetailleerde stappen die elk een deel van het programma te begeleiden identificeren. Bijvoorbeeld, als uw kind naar school gaat, moet u de dingen die hij nodig heeft om mee te nemen, zoals de schoolboeken, de pen en notitieblok, en de lunchbox te identificeren. De details moeten worden geschreven in een duidelijke en eenvoudige manier, zodat het gemakkelijk zal zijn te begrijpen voor het autistische kind.
  3. Download afbeeldingen. Omdat het schema is gebaseerd beeld, de volgende stap is het vinden van de juiste beelden. U kunt gebruik maken van illustraties die meestal is vooraf geïnstalleerd in Microsoft Office. U kunt echter ook downloaden andere afbeeldingen met behulp van het internet. Gewoon denken aan een beeld dat gaat het beste met een bepaalde taak. Zorg ervoor dat de beelden niet zijn te complex. Probeer het kiezen van beelden die zo iconisch als mogelijk, of die een zeer specifieke actie laten zien. Om uw kind eraan te herinneren om naar bed te gaan, bijvoorbeeld, gewoon downloaden van een foto van een bed.
  4. Gebruik een tekstverwerker. Vervolgens gebruikt u een tekstverwerkingsprogramma om de layout van de werkelijke schema. Open het programma en maak een tabel. De tabel moet ten minste twee kolommen. De eerste kolom houdt het beeld herinneringen, terwijl de volgende kolom houdt de gedetailleerde instructies voor elke activiteit. Plaats de foto's in de specifieke dozen, en benoem ze. Typ in de gedetailleerde instructies op het andere paneel en voeg een label op de top van het schema. Als u het maken van een wekelijks schema, moet u een apart schema voor elke dag te maken, maar je kunt eenvoudig kopiëren en plakken van de tafel en eenvoudig bewerken sommige delen mogelijk te maken veranderingen binnen de week.
  5. Afdrukken en lamineren. Sla uw werk op en vervolgens afdrukken op papier. Omdat de planning worden strikt gevolgd voor een lange tijd, zal je nodig hebt om het schema te beschermen door het lamineren van het. Lamineren is goedkoop en houdt het papier te beschermen tegen rimpels, verkleuring en vocht.

Post de schema in delen van het huis waar uw kind in staat zal zijn om ze te zien. Indien nodig, kunt u ook een kleinere versie die het kind kan bij zich te dragen naar school, zodat hij een gids die hij kan volgen waar hij ook is te hebben.