E2a

Hoe maak je een glas in lood caleidoscoop maken

Een caleidoscoop is een van die ingenieuze dingen die nooit niet aan verblinden. Het is als een ouderwetse telescoop, maar het kan een tint zelfs zetten en meng kleuren in uw mening. Het goede ding is dat het maken van een glas-in-caleidoscoop kan gedaan worden door iedereen oud genoeg om te werken met gereedschap. Hier zijn de stappen die u moet weten om uw eigen oog-plagen caleidoscoop te construeren.

  1. Bereid de materialen. De benodigde materialen zijn: PVC-buis of een holle en een lange cilinder met ongeveer een tot twee centimeter diameter, spiegel / s, schuurpapier, papier of weefsel als vulling, glas, glassnijder, karton, schaar, lijm, tape, glas in lood van verschillende kleuren, en rubber band.
  2. Snijd de spiegels in drie gelijke delen. Snijd ze in driehoeken met een en een halve centimeter lengte per kant. Dit omvat de caleidoscoop van de lens. U kunt knippen ze zelf met behulp van een kleine zaag. Doe dit heel voorzichtig, omdat het uitoefenen van veel druk en bespoedigen de snijopdracht kunnen ruïneren de spiegels of zelfs ze te breken in stukken. Na het snijden ze op, glad de randen met schuurpapier. Niet overdrijven want je kan de spiegel de grootte aanzienlijk veranderen.
  3. Tape de spiegels. Plak ze op een manier dat ze een driehoekige piramide (zonder een base) met de spiegelzijde in de binnenkant en de ondoorzichtige kant buiten. U zult merken dat het praktisch moeilijk om dit te doen. Om dit op te lossen, gebruik elastiekjes om de spiegels zetten op zijn plaats en vulling zijdepapier binnen. Na het maken van deze relatief stabiel, voorzichtig en zorgvuldig plak ze aan elkaar met behulp van duct tape.
  4. Steek de spiegels in de pijp. Wanneer u zeker weet dat de lens kan worden gebracht in de PVC-pijp en kan worden vastgezet, zet het in ongeveer het midden van de buis.
  5. Een cirkel kartonnen ongeveer dezelfde diameter als de PVC pijp. Maak een klein gaatje in het midden. Plak deze cirkel karton op het ene uiteinde van de buis met lijm. Laten drogen.
  6. Knip twee glazen cirkels. Gebruik een glassnijder om dit te doen. U kunt ook vragen de hardware winkel om ze af te snijden voor je. De grootte van de glazen cirkels moet ongeveer de grootte van de PVC pijp.
  7. Maak een kartonnen cilinder. Knip ongeveer 1 centimeter van karton en plak beide uiteinden met lijm. Laat het drogen. Na het droogt, plak het aan een van de glazen cirkels klaargemaakt eerder.
  8. Plaats de glas in lood in de kartonnen cilinder. Zet de gebrandschilderd glazen in de cilinder, passend op hun plaats in de cilinder. U kunt het plaatsen ervan volgens het gewenste effect. Zo kunt u ervoor kiezen om een ​​groen glas in lood voorgelegd aan een blauwe, het creëren van groen-blauwig effect op het uitzicht. Toch laten ruimte zodat er ruimte voor het bekijken oculair zijn.
  9. Bevestig de kartonnen koker naar het dekkingsgebied van de pijp. Zet de positie door ze met lijm en plakband. Zodra de natte delen al gedroogd en zijn blijkbaar veilig, kunt u nu kijken via het andere uiteinde van de pijp en genieten van het uitzicht van uw nieuwe glas in lood caleidoscoop.

Hoe maak je een glas in lood caleidoscoop maken. Bereid de materialen.
Hoe maak je een glas in lood caleidoscoop maken. Bereid de materialen.

U kunt versieren de buitenkant van de werkingssfeer door het schilderen van het zelf of inbedding in kralen of dergelijke. Toch doe er niet in een te zware dingen omdat ze misschien uw caleidoscoop ruïneren.