E2a

Hoe maak je een grafrede te schrijven

Als u wordt gevraagd om een ​​lofrede schrijven

Als u wordt gevraagd om een ​​lofrede te schrijven, weet dat dit een grote eer. Een lofrede is de toespraak die in het geheugen van het leven van een persoon nadat hij of zij is overleden. Het is een zeer belangrijk onderdeel van het rouwproces voor familie en vrienden.

Op een begrafenis, herdenking of ontwijkend service, is het niet genoeg om religieuze overtuigingen te bespreken of om preken. Velen vinden troost in religie en geloof, maar een lofrede een uitdrukking van het leven van een persoon te zijn, in het midden helemaal af van die persoon.

Het is niet moeilijk schrijf een lofrede in de technische literaire zin

Hoe maak je een grafrede te schrijven. Verzamel met de dierbaren om herinneringen te delen.
Hoe maak je een grafrede te schrijven. Verzamel met de dierbaren om herinneringen te delen.

Het is niet moeilijk schrijf een lofrede in de technische literaire zin, maar het proces kan zeer emotioneel uitputtend zijn en verdrietig - vaak gewoon te pijnlijk voor een familielid te ondernemen. Het kan nuttig zijn en bevrijdend voor een vriend van de familie of spirituele adviseur van de werkelijke toespraak met veel input van de familie te schrijven. Hier zijn enkele richtlijnen voor het schrijven van een lofrede.

 1. Verzamel met de dierbaren om herinneringen te delen. Dit kan een uitstorting van emoties waaronder boosheid, schuld en ontkenning prompt. Dat is oke, het is een deel van het genezingsproces. Dat uitstorting is nog een reden waarom het nuttig om een ​​spiritueel adviseur of psychologische gids om het proces te vergemakkelijken.
 2. Houd het positief. Het is goed te zuiveren ongelukkige herinneringen, maar niet in de lofrede. Focus op het goede in het leven van een persoon, het is zeker daar. Dit betekent niet dat je moet snoep-coat elementen van een leven of te voorkomen het delen van goede herinneringen. Als hij graag een paar biertjes met zijn vrienden, of geliefde om poker te spelen, dit zijn geen slechte dingen te vergeten, tenzij hij bekend stond om misbruik problemen die kunnen ongezond zijn om te bespreken in een openbare toespraak te hebben.
 3. Maak kennis met alles over de persoon. Ook is je bent een naaste verwant, niet vanuit dat je weet alles over hen. Vraag andere dierbaren en vrienden voor hun herinneringen. Vraag over:
  • Familiegeschiedenis (wat ze deed als kind, hoe het leven was, welke obstakels zij moest overwinnen).
  • Familie belangen.
  • Belangen (dans, muziek, theater, sport, dieren, varen).
  • Hobby's (tekening, kruiswoordraadsels, naaien, ambachten, houtwerk, verzamelen).
  • Clubs of activiteiten (Elks, Moose, Scouting).
  • Sociale of gemeenschap activistische groepen (4H, Jaycees, gemeenteraad, de Democratische Partij, vakbondslid, kerkelijke activiteiten).
  • Gebieden van expertise (lassen, literatuur, wijn, fotografie).
  • Past werkervaring (beroepen, werk situaties, taken).
  • Reizen.
 4. Wees specifiek en persoonlijk. Mensen moeten gegevens over de persoon, in het bijzonder de gelukkige herinneringen te horen. Ze kunnen huilen, maar ze kunnen lachen en lachen door hun tranen heen. Degenen die niet zo dicht mogelijk bij de persoon zal leren over de unieke leven en passies door je grafrede. Ik herinner me nog een begrafenis massa voor man van een collega's die ik niet kende, hij hield van de Detroit Redwings.
 5. Gebruik een formaat indien nodig. Onze priester voert veel begrafenissen en hij maakt gebruik van een 'fill-in-the-blank' oefening met de familie te verzamelen speciale kleine dingen. 'Als je een ________ ziet, denk dan aan mij. Wanneer u __________ te horen, denk aan mij. Wanneer u __________ ruiken, denk aan mij. Wanneer u _________ eten, denk aan mij. Wanneer u _________ gaan, denk aan mij. ' Vader leest op de massa, alsof de overledene werden het afleggen van verklaringen rechtstreeks aan de rouwenden. De details zijn zeer specifiek, waarbij een 57 Chevy Belaire, accordeon of doedelzak muziek, ruiken grillen worst, eten lasagne. Hier zijn nog enkele van deze fill-in-the-blank verklaringen. U kunt make-up veel meer jezelf.
  • Wanneer je speelt (dit spel) ...
  • Als je luistert naar (deze muziek of groep) ....
  • Bij een bezoek aan (deze plaats) ...
  • Wanneer je leest (dit boek) ...
  • Wanneer u rijdt langs (deze plaats) ...
 6. Deel speciale passies. Wat heeft de niet echt dat ze zich sterk over of geloven? Bijvoorbeeld: 'Mijn buurman Dale geloofde in het doen van willekeurige daden van vriendelijkheid, hij was geliefd bij alle leraren en kinderen op zijn Head Start bus.'
 7. Deel speciale prestaties. Wat was hij trots op? Wat deed hij goed? Dit is niet zo veel over prijzen als het gaat over persoonlijke ontplooiing. Wees specifiek. Bijvoorbeeld: 'Mijn moeder-in-law gehaakt de mooiste dekens, ze nooit in een wedstrijd, maar ze zou hebben gewonnen als ze dat deed.'
 8. Maak je geen zorgen over het gebruik van mooie woorden, gewoon zeggen wat je voelt Het draait allemaal om oprechtheid en eerlijk delen van uw liefde en herinneringen..

De rouwende en genezing proces omvat het delen van

De rouwende en het genezingsproces gaat delen, lachen, huilen en herinneren. Holding gevoelens binnen is onveilig en maakt ze des te pijnlijker. Ik hoop dat uw lofrede schrijven van ervaring is zeer positief en brengt vrede.