E2a

Hoe maak je een houten pen kit te maken

Mooie kalligrafie gewerkt kan worden met behulp van verschillende kalligrafiepennen en borstels die worden vervaardigd voor dit doel. Een getalenteerde kalligraaf kan produceren kaarten, uitnodigingen, certificaten, diploma's en illustraties met behulp van verschillende maten van penpunten en gekleurde inkt.

Naast deze commerciële kalligrafie pennen

Hoe maak je een houten pen kit te maken. Ontvang een materiaal.
Hoe maak je een houten pen kit te maken. Ontvang een materiaal.

Naast deze commerciële kalligrafiepennen zijn er pennen van hout. U heeft waarschijnlijk gezien wat hout pen kits worden verkocht toen je surfen op het web. Naar alle waarschijnlijkheid je geen interesse had voor de eerste keer zag, omdat het zag er ingewikkeld. Eigenlijk, dat is waar. Het maken van een houten pen kan een uitdaging zijn als u zal worden met behulp van tools die u misschien niet bekend zijn met, zoals boren en draaibanken. Echter, er is een snelkoppeling naar deze en je kunt een houten pen kit zelf te maken met een paar handige tips, zoals die hieronder.

  • Ontvang een materiaal. Je zal een Dremel draaiend gereedschap nodig hebt met houtsnijwerk en schuren bits, diverse hardhouten deuvels in verschillende maten. Neem deuvels met een vierde wordt tot zeven-achtste inch dikte. Dit zal afhangen van hoe gemakkelijk en comfortabel het zal zijn voor u wanneer u de afgewerkte pennen. Sommige mensen willen pennen houden met dunnere vaten, maar anderen geven de voorkeur aan degenen die dikkere vaten hebben te houden. Eiken, noten of ahorn deuvels zijn goed te gebruiken. Je moet ook een kleine omgaan zaag met zeer fijne tanden, de fijnste schuurpapier en bijenwas.
  • Snijd de pluggen in 10-inch stukken met de figuurzaag. Gebruik een werkbank of werktafel en voeg een klem op de rand. U hebt dit nodig om de pluggen zijn plaats te houden wanneer u snijden, krassen en zand hen. Leg een stuk doek of dun schuim over de tanden van de klem, zodat deze zal u niet verlaten markeringen op de pluggen. Je moet in staat zijn om vrij te bewegen terwijl u werkt op de pennen.
  • Markeer een punt halverwege de lengte van de plug en start carving de ene kant naar een conische vorm met een beetje puntig uiteinde. Maak het niet te spits. Baseer de uiteinden van de houten pennen op de werkelijke kalligrafie pennen. De tip moet een beetje breder, zodat u in staat zullen zijn om het te vormen later verder. Zorg ervoor dat je werkt rond de omtrek van de plug zodat u een goed afgeronde afwerking voor het vat te krijgen.
  • Werk aan het ene uiteinde van de plug. Je zal de punt of punt van de pen worden vormgeven op dit punt. Carve de onderzijde van dit doel tot je een ondiepe concave boog. Draai de plug naar de top zijaanzicht. De zijkanten van de penpunt moet V-vormig, met een rechte apex. De breedte van de apex afhankelijk van hoe ver de uiteindelijke vorm van de punt zal zijn. Controleer of de V is gecentreerd op het middelpunt van het vat. Teken de vorm van de plug zodat u makkelijk volgen de bochten. Markeer het midden van de penpunt en trek een lijn vanaf de punt naar binnen. Dit zal uw gids zijn als je snijd een gleuf in het midden van de penpunt.
  • Houd de plug stevig met de klem en het omgaan met zaagsnede vijf achtste inch spleet in het midden van de penpunt. Dit is een essentieel onderdeel van de pen omdat dit het deel dat zal de inkt. Plaats een klein stukje van de mooiste korrel schuurpapier tussen de spleet om het hout gladder. Licht Voer het schuurpapier over de top van de penpunt, ook. Verwijder de pen uit de klem en druk het op een vel papier, net als je gaat om iets te schrijven. Kijk of de penpunt een kier open wanneer u een beetje druk. Carve de onderkant verder tot je een goede dikte te bereiken.
  • Schuur de hele plug met de schuren bit aan de dremel gereedschap. Breng bijenwas over de gehele loop van het hout af te dichten en het glad en glanzend te maken. Test uw pen om te zien of het zal duren tot inkt en schrijven. Dit kan gedaan worden door trial and error. Maar als je eenmaal hebt de juiste dikte en curve bereikt, zal je blij zijn dat je dit project deed.


Maak hout pennen met verschillende penpunt maten en vormen

Maak hout pennen met verschillende penpunt maten en vormen. U kunt rechthoekig, afgeschuind (links en rechts) en afgeronde punten aan de stijlen van uw schrijven variëren en beginnen met het beoefenen van uw kalligrafie vaardigheden. Later als je meer bedreven proberen om een ​​ontwerp toe te voegen op het vat om uw hout pen kits echt uniek, en misschien maken verschillende sets te geven als cadeau.