E2a

Hoe maak je een jonge volwassene boek te schrijven

Wie herinnert zich niet het lezen van al die jonge volwassen romans vol tienerangst en romantiek? Terwijl we allemaal herinneren ze te lezen, het schrijven van een roman te richten op die markt kan lastig zijn. Het schrijven van een boek voor jonge volwassenen is veel hetzelfde als het schrijven van een boek voor volwassenen zover plots, subplots, en het creëren van geloofwaardige personages. Maar de thema's en kenmerken bij jonge volwassen romans zijn een beetje anders geschreven. Terwijl in het verleden een jonge volwassen roman werd beschouwd als een volwassen roman dat jongeren waren geïnteresseerd in zijn, is de moderne jonge volwassen roman speciaal geschreven voor de adolescent markt. Te richten op die markt, je moet begrijpen wat het is dat ze willen lezen.

 1. Kunnen betrekking hebben op degenen die de jonge volwassen markt te lezen. Dit zijn voornamelijk tieners en jonge tieners. Zoek uit welke dingen belangrijk voor ze zijn, hoe ze met elkaar praten, en wat hen interesseert. Als u niet in staat te verhouden tot de markt zijn, zal de lezer in staat zijn om dat te voelen in het afgewerkte boek. Tieners zijn bijna altijd geïnteresseerd zijn in hun vrienden, het vinden van romantische relaties, en op zoek naar een zekere onafhankelijkheid van hun families.

Lees een paar jonge volwassen romans

 • Lees een paar jonge volwassen romans. Als u nog niet hebt, lees zoveel mogelijk van deze romans als je kunt om een gevoel voor wat het genre is als te krijgen. Kunt u in staat om te vertellen wat de cliches zijn en welke thema's zijn al vele malen gedaan.
 • Schrijf op een jong volwassen niveau. De zinsstructuren moet een beetje eenvoudiger en de woordenschat een beetje minder complex dan in een gewone volwassen roman zijn. Schrijf niet op een niveau dat het boek voor hen moeilijk om te lezen zal maken. De meeste tieners en jonge tieners lees niet op hetzelfde niveau als een volwassene, dus de taal te vereenvoudigen zonder dat het te simpel om de belangstelling van het publiek te houden.
 • Concentreer je op de hoofdpersoon. De hoofdpersoon moet een jonge volwassene. Al kunnen er andere personages in het boek in verschillende leeftijdscategorieën, moet de hoofdpersoon iemand die de lezer zal identificeren met zijn. Deze leeftijdscategorie heeft gewoon andere prioriteiten dan volwassenen. Te maken van het boek authentiek gevoel, is het essentieel om te schrijven over dingen die belangrijk zijn voor de jonge volwassen markt zal zijn. Dit omvat romantische relaties, die een belangrijk element in elke jonge volwassen fictie zijn. Andere belangrijke elementen zijn de peer group en zijn invloed op de hoofdpersoon, evenals het zoeken naar onafhankelijkheid. Het bereiken van mijlpalen die tieners kunnen betrekking hebben op, zoals de eerste data, eerste auto's, het verkrijgen van een rijbewijs, enz., zijn allemaal thema's die het belang van de jonge volwassen markt.
 • Houd het kort. Jong volwassen boeken zijn over het algemeen iets korter dan full-length boeken voor volwassenen. Onder 50.000-60.000 woorden is een goede lengte voor een tiener of preteen lezer geïnteresseerd te houden en nog genoeg ruimte voor een volledig gevormde verhaal.
 • Laat de hoofdpersoon te groeien. Jong volwassen romans zijn voornamelijk coming-of-age verhaal waarin de hoofdpersoon krijgt een aantal proeven van volwassenheid, overwint een crisis of bereikt mijlpalen in zijn of haar leven. Tegen het einde van het verhaal, zou dit karakter hebben gekregen een beetje inzicht of looptijd als gevolg van de grote conflict.
 • Hoe maak je een jonge volwassene boek te schrijven. Kunnen betrekking hebben op degenen die de jonge volwassen markt te lezen.
  Hoe maak je een jonge volwassene boek te schrijven. Kunnen betrekking hebben op degenen die de jonge volwassen markt te lezen.

  Jong volwassen romans worden momenteel steeds meer en meer edgy als schrijvers zoeken naar nieuwe onderwerpen aan schokken en rente adolescenten. Onderwerpen zoals tienerzwangerschappen, drugsgebruik en eetstoornissen komen steeds vaker voor bij jonge volwassen romans, en je zal moeten beslissen of het zijn onderwerpen die u wilt schrijven over een jong publiek.