E2a

Hoe maak je een kalligrafie pen kiezen

Kalligrafie pennen komen in een groot scala aan maten

Kalligrafie pennen komen in een groot scala aan maten, vormen, gewichten en prijzen. Het kan moeilijk zijn om te weten welke pen is voor u, vooral als je een beginner bent om kalligrafie en vulpennen in het algemeen. Hier zijn een paar tips om u te helpen om een ​​pen die zich comfortabel en werken goed in de hand.

De beste manier om een ​​kalligrafie pen te kiezen is om te testen een paar verschillende merken en maten rijden. Zoek een gerenommeerde dealer en probeer ze uit. Art-shops hebben meestal een goede variëteit aan kalligrafie pennen, en zal u toelaten om te proberen voordat je koopt. Er zijn een aantal gespecialiseerde pen winkels die er zijn, maar ze kunnen moeilijk te vinden, vooral als je niet wonen in een grote stad.

Hoe maak je een kalligrafie pen kiezen. Nib breedte.
Hoe maak je een kalligrafie pen kiezen. Nib breedte.

Het is zeer belangrijk dat uw kalligrafie pen comfortabel voelt in je hand, en dat je het kunt gebruiken zonder inspanning of uw hand op een onnatuurlijke hoek. Schrijven moet vloeistof, en de pen moeten ze gemakkelijk in je hand.

Hier is wat u moet letten bij het uitproberen van een kalligrafie pen:

  1. Nib breedte - De breedte van de penpunt zal grotendeels afhangen van de aard van de kalligrafie je wilt doen. Bredere penpunten werkt het best met grotere tekst, terwijl dunnere pennen zal meer in detail te geven aan kleinere schrijven. Om te beginnen met, probeer dan een punt dat meet ongeveer anderhalve millimeter in de breedte en geleidelijk werk je weg tot aan de grotere.
  2. Nib vorm - kalligrafie penpunten komen in een verscheidenheid van vormen, met afgeronde, brede of beitel punten. Beitel punten zijn vaak de makkelijkste om mee te beginnen, omdat ze minder kans om krassen of scheuren uw papier, maar nog steeds geven scherpe randen en lijnen.
  3. Flexibiliteit - kalligrafie penpunten kan zeer stijf of vrij flexibel, afhankelijk van wat ze van gemaakt zijn. Dit verschil in flexibiliteit geeft een ervaren kalligraaf meer controle over haar werk, maar als je net begint, je zult willen ervoor zorgen dat u uw penpunt en pen gemakkelijk te gebruiken. Als je de neiging om hard op het papier als je schrijft, kies dan een stijve penpunt voor een betere controle. Voor verschillende diktes in uw schrijven, zal een meer flexibele penpunt doen een betere baan.
  4. Pen gewicht en de dikte - Dit is echt een kwestie van voorkeur. Pennen zijn er in alle maten en gewichten, dus kies er een die zich prettig voelt in je hand.

Kalligrafie pennen komen in een groot scala aan maten. Nib vorm.
Kalligrafie pennen komen in een groot scala aan maten. Nib vorm.

Er zijn veel fabrikanten die kalligrafie starter kits voor beginners te maken. Deze bevatten meestal een of twee pennen, verschillende penpunten in verschillende breedtes en vormen, verschillende kleuren inkt, maar ook als een boek met verschillende alfabetten te kopiëren en papier om te oefenen. Deze kits kan duur zijn op het eerste gezicht, maar als je de prijs van de afzonderlijke pennen Pennen en inkt te overwegen, ze kan eigenlijk best een koopje. Het nadeel van een kit is dat, als je niet van het gevoel van de pen, moet je een vervanger toch aan te schaffen. Op een positieve noot, heb je veel verschillende penpunten om thuis te proberen.

Vergeet niet, het belangrijkste ding over het kiezen van een kalligrafie pen is comfort. Als de pen zich goed voelt en je comfortabel kunt schrijven met het, zult u genieten van de kunst van de kalligrafie nog veel meer, en met meer succes!