E2a

Hoe maak je een klei vogelhuisje maken

Het eerste ding om te onthouden bij het maken van een klei vogelhuisje is dat je klei vorm zal krimpen als het droogt en wanneer het wordt afgevuurd. Dus de les is het bouwen van ongeveer 20 procent groter dan uw eindproduct.

Hoe maak je een klei vogelhuisje maken. Stap een is het nemen van de klei.
Hoe maak je een klei vogelhuisje maken. Stap een is het nemen van de klei.

Ontvang een werkgebied klaar. Je hebt nodig:

  1. Tabel met stof gespannen over het aan de klei te werken.
  2. Spray fles gevuld met water, gebruikt om de klei vochtig terwijl u uw vogelhuisje.
  3. Deegroller, lege wijnfles, of andere gladde cilinder om uw klei plat te rollen
  4. Clay Shaping Tool. De achterkant van een plastic mes zal werken als u niet beschikt over aardewerk gereedschap
  5. Ronde vorm te gebruiken als snijmal, zoals een kom of tin dat negen tot twaalf centimeter in diameter.

Stap een is het nemen van de klei

Stap een is om de klei te nemen en te rollen tot ongeveer 1/4 breed in een grote plaat. Spuit een beetje water op de stof met betrekking tot uw tafel voor het plaatsen van de klei om te helpen het vochtig blijven. Roll in vele richtingen, zodat de klei uitbreiden tot een gelijkmatige dikte. Rollen van de klei in slechts een richting zal haar uitgespreid ongelijk.

Stap vijf is om het dak.
Stap vijf is om het dak.

Stap twee is om de kom of andere ronde vorm op de plaat te plaatsen, en de klei snijd er omheen om de basis voor uw vogelhuisje te maken. Trek de klei rond de vogelhuisje basis, en scratch weinig regels over 1/8e van een centimeter rondom de bovenste rand van de cirkel.

Stap drie is op te rollen een andere plaat, dat is ongeveer 1/8e van een centimeter dik. Knip een lange strook klei die zal worden de muren van het vogelhuisje. Gebruik een liniaal of box als uw sjabloon om een ​​12 "brede strook te snijden. Maak het langer dan nodig is. Het is makkelijker om te trimmen weg extra klei dan toe het erin

Stap vier is om je muren op te staan ​​en plaats ze op de basis van uw vogelhuisje. Rond Wikkel de klei om circulaire muren te vormen. Als je de muur breder is dan de basis-, trim-off een centimeter of twee totdat het past perfect. Spuit de basis langs de ets merken die u hebt gemaakt, en spuit de twee uiteinden van de muur, en die samenvoegen. Pureer de voet tegen de muur om een ​​veilige join te maken.

Stap vijf is om het dak

Stap vijf is om het dak. Gebruik de overgebleven plaat van klei tot een kegel om uw vogelhuisje boven te creëren. Ruwe de randen van de muur en bevochtigen om de treden sterk te maken. Rol een kleine slang van klei en voer het uit langs de buitenrand en strijk het glad aan de muur en het dak voor extra stabiliteit.

Stap zes is te snijden de ingang en gaten toe te voegen aan uw draden lopen door om uw vogelhuisje te hangen.

Licht Bedek je vogelhuisje in plastic, zodat de klei langzaam kan uitdrogen. Als u niet beschikt over een eigen oven om uw vogelhuisje ontslaan, kan er aardewerk cafes in de buurt. Google "aardewerk partij" of "aardewerk cafe" naar een dicht bij u te vinden. Of neem contact op met uw lokale gemeenschap school om te zien of ze hebben een pottenbakkerij programma.