E2a

Hoe maak je een kop componeren

Het opstellen van een kop is een van de belangrijkste taken bij het schrijven voor een krant. Waarom? Omdat veel mensen gewoon niet lezen langs de kop. Veel mensen scheren de krantenkoppen om hun nieuws te krijgen en niet meer verder. Anderen scheren kop na kop op zoek naar een verhaal dat ze willen lezen. Om deze reden, de kop heeft verschillende taken te doen om een ​​lezer de interesse te krijgen.

Hoe maak je een kop componeren. Verblijf in de tegenwoordige tijd.
Hoe maak je een kop componeren. Verblijf in de tegenwoordige tijd.

  1. Vul de ruimte. Een kop moet precies lang genoeg om de ruimte boven het verhaal vullen. Het moet niet merkbaar korter en het kan niet langer zijn, zodat elke brief zal tellen. U kunt spelen met de lettergrootte als de kop je schreef is perfect, maar iets te lang of kort. De meeste kranten hebben een beleid over hoe groot en klein de kop lettertypen zal gaan, en je hebt om te verblijven in (of in de buurt) dat bereik.
  2. Gooi de pica paal. Als je ging naar school voor journalistiek en leerde alles over de pica paal voor het meten brief puntgroottes en kregen te horen dat het was de enige manier om te komen met een kop - vergeet het maar. Niemand maakt gebruik van een pica paal niet meer, en in feite, het zou u vertragen aanzienlijk met de beschikbare technologie in de redacties nu. De pica metingen waren enigszins belangrijk om te weten vóór de komst van tekstverwerkers en computers, maar het is nu een nutteloze vaardigheid. Deze dagen kunt u de grootte van een kop rechts op het scherm. Als de kop niet past, kunt u daar het lettertype wijzigen, ook. Alles wat niet past, kan worden geformuleerd en snel en gemakkelijk naar rechts vergroot of verkleind op het scherm.
  3. Verblijf in de tegenwoordige tijd. Het maakt niet uit wanneer het verhaal plaatsvond, kan de kop alleen in de tegenwoordige tijd. Dit maakt de kop die relevant zijn voor de lezer nu, in plaats van komende uit als iets dat al klaar is. Zelfs als het verhaal vond 100 jaar geleden, zal de kop nog steeds in de tegenwoordige tijd.
  4. Krijg wat aandacht. De kop van de baan, na de aankondiging van wat het verhaal over gaat, is te grijpen aandacht van de lezer. Gebruik actieve woorden die niet alleen het verhaal te beschrijven, maar het te laten klinken als iets van vitaal belang. In plaats van te zeggen: "Gemeenteraad vergadert over moorden," een meer dynamische kop zou zijn: "Gemeenteraad vraagt ​​de politie actie." Woorden die suggereren ten grondslag liggen, altijd de voorkeur. Kies de meest schokkende hoek als er een is, of zelfs gebruik maken van een deel van een citaat in het verhaal. Als de kop niet pak de lezer, zal het verhaal niet gelezen worden.

Headline schrijven kan frustrerend zijn, vooral als er veel dimensies aan een verhaal en slechts een paar centimeter voor een kop. Maar, kan een gewone verhaal aangekleed met een goede kop krijgen meer lezers om iets te lezen dat ze niet anders zijn.